Nejedná sa o toto fórum. Ide o to, že po pôrode som nemala materské mlieko, iba kolostrum a to tak málo, že ani mucha by sa z neho nenajedla. Moja spolubývajúca v pôrodnici si za desať minút odsala možno aj pol litra. Malého som už od začiatku musela prikrmovať, lebo okrem iného som si ho nevedela naastaviť, aj keď mi to sestričky ukazovali a nechcela som ich zakaždým otravovať. Potom som si našla polohu, ktorá vyhovovala mne aj bábu, ale stále som mala minimum mlieka a preto som aj musela ostať v pôrodnici o deň dlhšie, lebo malý schudol viac, ako bolo treba - aby pribral, ládovala som do neho UM, inak by som tam bola doteraz. Doma som potom pila meltu, hroznovú šťavu, pila čaj, jedla bylinné prípravky. Mala som aj laktačnú poradkyňu, ale kŕmenie s cievkou som odmietala, totiž ja som chcela mať svoje mlieko a nie dávať cez cievku umelé. Mlieko som si vytlíčala, aby synak mal aspoň trochu toho môjho, Ja som ho napríklad v noci kojila a po pol hodine prisatia mi plakal a vypil aj 120 ml umelého mlieka - keby bol nasýtený, tak by to UM nepil, či? A na tom fóre sú dve fanatičky, jedna kojí 27 mesiacov už, druhá 15 a ja som podľa nich neschopná, sprostá a neviem ešte aká. Na jednej českej stránke dostávali ženy, ktoré mali nedostatok materského mlieka odpovede, že keď sa nedá, tak sa nič nedá robiť.
@anjika42 by som sa vykaslala na nazor nejakych kojofiliek..oni su sproste, posadnute nie ty..robila si co sa dalo a ked sa neda zivot ide dalej..naco to vlastne riesis? Kojit nie je povinnost
@anjika42 a čo ako riešiš? či si podla nejakeho serveru a anonymných nickov sprosta či ako? Tak poviem ti z vlastnej skusenosti ze ano si...lebo si to pripušťaš a že sa nejakymi fanatičkami zaoberaš...hlavne ked ma deiťa uz 10 mesiacov. Ja som tiez bola taka sprosta ze ma toto trapilo, ze kojenie nejde...dnes viem, ze s tymto netreba chodit ako s ,,bubnom na zajace,, a zdoverovat sa kde komu či uz na nete alebo osobne. Na otazku či kojiš, treba odpovedat - kojim ...a neriešiť a urobit si podla seba. To je to jedine čo zaujima aj poštarku ked ta uvidi prvy krat po porode. Myslím ze 10 mesačne dieta tam nie je o čom - iste papa aj pestru stravu takze nerieš čo si kto o kojeni mysli. To ako si robiš je tvoja vec.
ked to nejde, tak to nejde, deti prospievajú aj z umelého, nič si s toho nerob
že sa vôbec trápiš názorom cudzích ľudí... Ty máš čisté svedomie, že si pre svoje dieťa urobila a robíš maximum, tak kašli na slepice, zabudni na celé fórum a teš sa, že máš zdravé dieťa 😉 hlavne ho ľúb, prežije aj na umelom mlieku a bude zdravý a šťastný, neboj 😉
ak má syn 10 mesiacov, tak to vôbec nerieš,bude chvilu na um a potom klasika, ved pomaličky začína sa s prikrmami a kašami,
je každého vec kolko kojí a či koji, vôbec sa nezatažuj
Neviem že sa vôbec trápiš takými ženami. Ty vieš sama najlepšie či si urobila pre kojenie všetko. Keď to nejde, tak to nejde. Vtedy prichádza na rad um.. nenavyberáme si 🙂 nie šetkým sa nám dobre a veľa mlieka bez problémov tvorí.
podla mojho nazoru je to viacej faktorov co sposobia ze zena ma menej mliecka, ale to nedokaže ovplivnit, to v akej je psychicke pohode , ako to zvlada, myslim tu starostlivost a to vsetko ma vplyv na tvorbu mlieka a obrovsky ...ale ani jedna za to nemože, preto je najdoležitejsie aby dietatko malo plne bruško, je jedno či MM, alebo UM..ja som kojila dcerku do 4 rokov, zacinali sme klobučikom na kojenie.. a niekto by povedal že som mimo hehe..syn ma teraz 2,5 roka , zatial kojime...ale keby neslo tak oboch ladujem UM..
Niektoré mamičky to už fakt preháňajú, myslia si, že sú dokonalé, predsa každý robí čo môže, podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Ja som v nemocnici tiež nemala mlieko,vypýtala som pre malého Nutrilon, a čo, veď nič. Prišla som domov, ukľudnila sa, netrápilo sa či bude alebo nie, a urobila som dobre, lebo mi mlieko napokon naštartovalo a kojím dodnes, už 14 mesiacov, ale ho chcem pomaly odstaviť, no ukrižujte má zato. Niektoré by kojili a v škôlke 😂.
no napadlo ma jedine "pre hlupeho kazdy hlupy" 😀 😀
neries co si myslia ostatni, neboli v tvojej kozi tak kasli na to, co si myslia.. na forach sa ludia radi odbavuju na druhych a urazaju, hoci v skutocnosti by si to nedovolili.. viem, ze to niekedy zamrzi, ale kasli na to..
keby neexistovalo umele mlieko, to by este len bol problem.. a to ja som kojila dlhsie a bezproblemov.. a ked som sem raz napisala, ze dceru odstavujem po 13mesiacoch kojenia a ze konecne nebudem chvilku ani tehotna, ani kojaca po takmer 4 rokoch /spocitane tehotenstvo s prvym synom, kojenie prveho syna a tehu dcery s kojenim/, tak ma tiez niektore matky isli zozrat za to, ze preco tak skoro.. no hold, nie kazdy chce svoje deti kojit do neviem akeho veku..
Ahoj preco sa vobec takymi recami zatazujes a pripustas si ich? Sama seba sa opytaj spravila si preto vsetko aby si ho kojila? Urcite ano tak potom oni su hlupe lebo ta len deptaju maly ma 10 mesiacov vyzivu pocas celeho dna ma aj tak uz v normalnej strave tipujem um mu davas max 2 krat do dna..moja mala je na um od 5 tyzdna dostala som teploty stres a bum mlieko bolo prec a to som ho mala joj vela ale a co urobila somaximum aby sa mi vratilo skusala som vsetko mala bola cim dalej tym hladnejsia stale plakala moje jej nestacilo co som mala robit presla som na um a je mi jedno kto si co mysli proste malinka je zdrava krasna a nic jej nechyba..takze dievca hlavu hore a nic si z toho nerob
Ja som nemala vôbec mlieko. Nedokazala som odsať ani 30ml za deň. Moja dcérka bola od narodenia na UM a je tu živá,zdravá,krásna. A ja som pre ňu tou najlepsou mamou aj bez kojenia. Keď sa nedá,tak sa nedá. 😉
Teraz akoze tvoj pocit schopnosti/neschopnosti bude zavisiet od toho, co povedia zeny na fore???
Vykašli sa na názor iných, ani u mňa to nešlo. Máš doma spokojné, zdravé dieťa? Tak nie je čo riešiť. Užívaj si materstvo! Posielam ti darček!!! 🙂
ani ja som som svoje detičky nekojila pre to isté, mala som úplne máličko mlieka, skoro nič, tak sme dávali umelé. Tiež som bola u každého za neschopnú a premaznanú atď ale nepripúštala som si ich reči, proste moje dieťa, moja voľba. A vyrástli, a spávali mi krásne celé noci 🙂 P.S. už majú 5 a 6 rokov 🙂
@anjika42 ja som bola tak isto natom...tiez sme museli s malou ostat v porodnici o den dlhsie, lebo tiez moc schudla a tiez sme museli davat UM...ako som prisla domov...tak som cakala, ze sa mlieko spusti...ze budem vo vacsej pohode a nic...mala plakala od hladu..takze kojenie sa nekonalo a mala ma dnes 18. mesiacov a je na UM...zdrava a spokojna...a vobec som si nikdy nepripadala ako neschopna matka...takze hlavu hore a uzivaj si najedene a spokojne babatko...
naco sa trapis názormi iných???mozes sa na nich z vysoka vykaslat.Ja som kojila 4 roky.Pre niektorých som hlupa ja,ale mne su ich nazory ukradnute.Za to,ze niektore maminy,nemaju mlieko,za to ich mam odcudzovat???choreee...Neodcudzujem ani tie co maju a nechcu kojit,alebo chcu prestat co najskôr.V tomto pripade je to ich slobodna volba,ich rozhodnutie a oni najlepsie vedia,preco sa tak rozhodly,kazdy mame ine priority,nie kazdy sme rovnaky 😉 😉 😉
Sama dobre vieš, @anjika, že tam ti baby podstatne viac vytýkajú to, že malého takmer vôbec nepestuješ, ani si nepestovala od prvých mesiacov (ako si sa tam priznala), stále bol buď v postieľke, alebo na deke, takže už teraz pred tebou uprednostňuje náruč tvojej mamy, svokry a (tuším) brata.
@anjika42 vies co je na tom najlepsie? ze vzdy sudia tie ktore o tom nic nevedia. Ktore nemali podobny problem. Kasli na ne.. naco zbytocne sa budes trapit
@anjika42 kasli na take kozy fanaticke. Ja som zazila nieco velmi podobne ako ty, mlieko som proste nemala, mohla som sa aj na hlavu postavit. Tak som krmila umelym. No a co ? Moj syn je zdravy ako ryba a ma 1000x lepsiu imunitu ako mladsi syn, ktoreho som 18 mesiacov kojila a je alergik.
@anjika42 neries tie zeny su nenormalne !! ja som sa len opytala ako odnaucit 3 mesacnu od ruk a spustili na mna ze ju tyram ze som si ju nemala robit ked nechcem nosit a pod. ale ja som sa len zo zvedavosti opytala...nepisala som ze ju nechcem nosit a ze mi lezie na nervy abo co ....a take halo z toho spravili ze ma az vyprovokovali normalne 😠 az som im vynadala ze su proste kravy hlupe!! mrzi ma to ale je to tak ..na teba spustia take veci a vobec ta nepoznaju 😒 asi to boli zaryte nosicky 😀 Ale to ze tu minule jedna mamicka pisala jak jej dieta lezie na nervy ked place ze to nevie vydrzat a ze najradsej by mu pritlacila vankus na tvar aby nepocula uz ten plac a nasledne sa opytala ci je potom zla matka ...to bolo v pohode vsetky jej pisali ze jasne ze nie nech sa netrapi a nech si to o sebe nemysli ..tak to mi pride uplne na hlavu 😅 no nemyslite?? kojenie neries ja som kojila dva tyzdne a bolo to viac trapenia ako radosti ..niesme nutene kojit ked to nejde tak to nejde 🙂
Jjejda, nic si z toho nerob. Podla niektorych " super mam" je kazda zena, ktora sa na fore nieco opyta hned hlupa, neschopna, nemala by mat deti a neviem co. Ale z takych by som si tazku hlavu nerobila a uz vobec by ma ich nazor nezaujimal. Sama vies, ze si pre svoje dieta urobila naviac co sa dalo a to je dolezite. Kde je napisane ze kazda zena ma automaticky kojit ? Niektorym sa to podari inym nie. Tak hlavu hore, pre svoje dieta si ta najlepsia mama 🙂
Ja som obidve deti nekojila, iba 5 dni....a ziju...teraz cakam tretie a pravdepodobne sa to zopakuje....1. dieta ma 4 roky, druhe 10 mesiacov a o mesc rodim :D od pol roka piju obidvaja kozie mlieko a nic im nie je 🙂 a som supermama 😎
Vieš, dojčenie je spôsob kŕmenia detí. Nie je to životná filozofia. Ak to má niekto ako životnú filozofiu, tak čo bude robiť ak budú deti na strednej? Stále dojčiť? Necháp ma zle, ja si tiež myslím, že dojčenie je prvá voľba. Ale nie som zástancom trápenia matiek a detí. Problém s produkciou mlieka je aj v živočíšnej ríši. A tam zlyhalo čo? Nezavolali si laktačnú? Keď netečie, netečie. Človek pije čaje láduje sa senovkami a nosí na holo, spí s dieťaťom, prikladá po polhodine a nejde. No tak nejde. Schopnosť vyprodukova mlieko nesúvisí s IQ.
@anjika42 ked sa dari, tak sa dari. poznam dve, co mlieko nemali, len malicko a vrazili do toho vsetku namahu (odsavanie az s placom, co to tak bolelo, vstavanie kazdu hodinu v noci, ...) a nakoniec mali mlieka tolko, zeby mohli porodnice zasobovat.
ale zase poznam mnozstvo deti krmenych len UM a su v pohode.
jednoducho, ked niekto chce a ked sa na to citi, tak sa bude snazit za kazdu cenu, da do toho vsetko.
a ked niekto v tom nevidi zmysel, tak to robit nebude.
naco sa tyrat a stresovat?
niekto zas dieta prezlecie aj 6-10krat denne. nie zeby sa tak uspinilo. len zastava nazor, ze dieta ma mat ine saty na jedenie, ine na prechadzku, ine na hranie, ... alebo len tak sebe pre radost, ze je stale v inom peknucke.
niekto prezlieka dieta maximalne raz denne po okupani (okrem navstev a pripadneho velke zaspinenia, samozrejme).
niekto kupe kazdy den, lebodietatu to treba. niekto raz za par dni, lebo by sa vysusila pokozka. a iba utiera mokrym uterákom medzitým.
niekto umyva dlazky poctivo kazdu hodinu. ina mama zastava nazor, ze trocha bacilov posilnuje imunitu.
niekto kocikuje styrikrat denne, lebo dieta ma byt na vzduchu. ina mama raz za den.
niekto ma chranice vsade, kde sa da. ina rodina ich nema nikde.
dolezite je spokojne dieta a mama. nie stresovanie, ze nerobime veci na maximum maximovate.
@alchemilkazltozelena kojofilka... 😀 uzasny terminus technicus
Čudujem sa, že si robíš hlavu z nejakých dvoch cudzích žien.. keby som ja riešila kadekoho tak som v blázninci..
nerieš ťapy na fórach, čo si potrebujú zvýšiť sebavedomie...pre svoje bábo si tá najlepšia, najkrajšia milujúca supermama akú mohlo mať a to je preň aj pre teba dôležité 😉
Neries ich.. asi im mlieko udrelo na mozog.. dojky 😂
Malý má teraz necelých desať mesiacov.