Po lete chcem prestať dojčiť

17. júl 2024

Milé mamičky. Chcela by som po lete prestať kojiť. (Rada by som aj skôr ale to sa asi nepodarí :D Malinka bude mať v septembri 10 mesiacov. Takže nejak tak. Vedeli by ste mi prosím poradiť ako nato ? 🙂 papa už všetko 🙂
Ďakujem krásne za všetky rady🙂

angeli121212
17. júl 2024

Ak si rozhodnutá byť tebou nahradila by som postupne materské mlieko umelým. Najskôr jedno kojenie, také kde sa ti zdá, že by to najskôr prijala a postupne ďaľšie... Byť tebou davala by som si na čas nech to nie je zhurta.. ja som prestala kojiť v roku a troch mesiacoch asi za dva mesiace ale tam bol už aj malý tomu naklonený.. švagriná prestala v roku ale od nejakych siedmych mesiacov predlžovala intervaly a nahrádzala UM

autor
17. júl 2024

@angeli121212 idem pracovať tak preto by som chcela prestať. Úprimne by som bola aj celkom rada keby aj muž vie večer uspať malú :D

angeli121212
17. júl 2024

Chápem to.. neboj ja teba ani nikoho za dĺžku kojenia nesúdim 😊 tak keď je to takto tak by som nahrádzala hlavne tie časy čo budeš v práci.. nech si aspoň na tieto zvykne najskôr a ak by to trvalo dlhšie tak aby ti zostali kojenia, ktoré si už doma.. ja nie som za radikálne odstavenie, prišlo mi to dosť stresujúce pre obe strany .. malá je ešte drobec možno bude ten prechod jednoduchší.. mne napr pomohlo keď som nejaké kojenie vynechala, že v tom čase sme sa s malým veeľa mojkali

anjelicek26
17. júl 2024

Ja som sla tiez skor do prace, kojila som ale dalej...ale oni spali celu noc od 8 mesiacov, takze som bola normalne vyspata... kojili sa rano, poobede po robote, normalne sme nabehli taky rezim, ze 3x denne im stacilo a inak papali normalne jedlo... ale ako pise kocka vyssie, nahrad kojenie postupne umelym, dietatko si zvyknek, pekne ste potiahli.