Plne dojčené dieťa a vyprážaný syr

25. mar 2023

Mamky jedli ste vyprážaný syr keď vaše babatko malo 3 mesiace? Alebo si mám radšej odpustiť? Plne kojím.

simonah73
25. mar 2023

a preco by si nemohla?

autor
25. mar 2023

@simonah73 či nebude malého nafukovať

babatkoo
25. mar 2023

Zo syra urcite nafukovat nebude. Dobru chut, kludne mozete

tetapetra
25. mar 2023

🤦🏻‍♀️

siska53
25. mar 2023

Zo syra urcite nie 😅

tenerifka
25. mar 2023

mña by zaujimalo, kedze sa pytas, ci bude 3-mesacne dieta nafukovat z materskeho mlieka, ak si das vyprazany syr,ze co si vlastne jedla doteraz?
Ty riesis syr, ale co taka brokolica, karfiol, strukoviny,sytene napoje, kapusta, cerstvy chlieb, cibula....? Lebo toto su potraviny, ktorych sa vacsina mamiciek obava, aby nesposobovali detom koliku.No v 3 mesiacoch by uz bolo fajn prestat riesit vsetky tieto chobotiny

stanulienkat
25. mar 2023

@babatkoo nafukuje z vyprazaneho.

domiklik
25. mar 2023

Pozri sa, musíš skúšať. Môjmu po syre, doma obalovanom Eidame v strúhanke z pomletého rožka nič nebolo. Akonáhle som si dala vyprážaný polotovar bolo zle... Tvojmu dieťatku to môže vadiť, ale aj nemusí, rovnako ostatné potraviny

autor
25. mar 2023

Dakujem dala som si. Radšej som sa opýtala lebo nemám skúsenosti. Čo sa týka iných veci tak nejem strukoviny a kapustu. Iné veci áno. Nie som taká mamička, že toto nie, toto nie a toto nie.

tani777
25. mar 2023

Poviem ti to takto..ako aj vo vela podobnych diskusiach..dojcim dlhodobo,uz taham 5.5 roka takmer v kuse (starsia 2r9m,potom 2m pauza,odkedy sa odstavila,pokym som porodila) a aktualne stale kojim 2.5 rocnu..ak by som nemala jest nic z toho,co sa neodporuca,tak nejem nic,alebo seknem s kojenim uz daaaaavno..normalne si dam to,na co mam chut,vypijem aj 4 kavy za den,dam si aj strukoviny,aj vypratane,aj tatarsky biftek,aj vino vypijem..
Ja len tak,nie v zlom 🙂 len sa netreba obavat,treba vyskusat,a ak uvidis,ze nieco nerobi zle,tak na cas vynechat a potom skusit zas

anavixy
25. mar 2023

je zbytocne nejest strukoviny a kapustu 🤷🏻‍♀️ Ano, tie mozu nafukovat matku, ale urcite nenafuknu dieta lebo je matka nafuknuta.. tak to vobec nefunguje. O vyprazanom syre ani nehovorim… Mlieko sa tvori z krvi, teda z tych latok, co do krvi prechadza, co rozhodne nie je plyn zo zaludka a criev.. Dojciaca matka moze a ma jest vsetky zdrave potraviny, obcas dokonca moze aj nezdrave, tak ako kazdy clovek. Jedine v pripade ze JEJ KONKRETNE DIETA bude mat reakciu na niektoru z potravin (nemusi to byt vobec zjavny alergen alebo nafukujuca potravina), vtedy treba tuto potravinu na isty cas vylucit a postupne skusit zaviest. Vacsi pozor by si mala davat zena len ked je sama alergicka alebo je uz niektore z jej deti alergik. Detska traviaca sustava je nezrela a niektore deti nafukuje doslova aj z vody, nezlepsi to ani obmedzena strava matky ani nic ine, len a len cas (ako kolika).

kaca222
25. mar 2023

Jedla som úplne všetko okrem alkoholu

nairia
25. mar 2023

ja som sa prve mesiace vyhybala takym potravinam a jedlam, s ktorymi ja sama mam problem. napr. mna nafukuje z hribov, takze tie som nejedla... prestala som to riesit cca po 4-5m, ale zacinala som postupne a s mierou a sledovala aj reakcie u dietata.

cimage
25. mar 2023

Treba skusat, niekomu nevadi ani fazula, kapusta a niektore matky su skoro na vode, co dieta brusko boli 🤷🏻‍♀️