Zdravim maminky. Asi je tu uz podobna tema, no neda mi neopytat sa vas, ci momentalne neprezivate cosi podobne, pripadne ci ste si to tiez niekedy nepreskakali.. moj syncek sa donedavna dojcil pravidelne po dvoch hodinach, no posledne dva tyzdne akosi odmieta doobedne dojcenie.. ked sa aj prisaje, tak iba na par hltov a potom nic.. kedze objem vypiteho MM sa neda odmerat, tazko povedat, kolko vlastne vypije, no inak je spokojny, neplace a je vesely ako inokedy.. napr.aj teraz sa mi prvy krat napapal opol druhej, od siedmej rana. v noci sa mi tiez budi dost casto, cca po hodine a pol,napriek tomu,ze je najedeny. Nad ranom sa uz vsak zacina pri dojceni zlostit. Zajtra ma k nam prist laktacna poradkyna, skontrolovat, ci to nie je strajk z nedostatku mlieka, ale ten pocit nemam, kedze po stlaceni bradavky mi mlieko strieka... Poradite?
khkt ponukam mu prso skoro stale, no on trosku potiahne a potom uz len otaca hlavu, a ked mu ponukam dlhsie, tak spusti aj plac na chvilku.. tiez sa mi to nezda normalne, ze tak dlho sa nechce najest poriadne, no nijako ho neviem presvedcit, a nutit ho nechcem, aby som mu dojcenie nesprotivila.. cika aj kaka ale ako normalne, takze tomu naozaj nerozumiem.. snad to budu tie zubky, ako vravis.. 😕
vôbec sa netreba obávať, ponúkajte mu mliečko, keď si ho on sám vypýta, ak sa odtiahne, nenútte ho, nebojte sa, on Vám dá vedieť, keď bude hladný 🙂...pokiaľ je spokojný, neplače, pekne ciká a kaká, vôbec to netreba riešiť...takéto malé bábätká majú obdobia, kedy im stačí papať každé 3- 4 hodiny a potom sú obdobia tzy. rastového špurtu, kedy papajú aj každé dve hodiny...ja mám tri detičky, všetky som kojila a každé si papkalo podľa svojho..tieto rastové špurty si pamätám najmä pri najstaršom....moja mamina spomína, že moja mladšia sestra už od bábätka prespala celú noc a mamina ju kojila 4 x denne, vždy vycucala oba prsníky nadoraz a stačilo jej to..každé bábätko je iné a pokiaľ ho nič iné netrápi, nie ja sa čoho obávať...ja sama viem, že bili dni, keď som mala pocit, že nič iné nerobím, len kojím a boli dni, keď som musela odstriekať, lebo proste mlieka bolo až až, ale proste dieťatko momentálne nechcelo...želám Vám veľa trpezlivosti a hlavne vnútorného pokoja...
uplne suhlasim s @domafi, to su velmi mudre slova <3
len dodam, ze 4-mesacne babatko uz zacina inak vnimat svet, vsetko je zaujimavejsie nez nejake dojcenie 😉 ono, ked bude hladne, cucne si. po par dnoch sa to upravi. hlavne bud ty v pokoji, aby si si ten dojciaci strajk sama naprivolala svojou nervozitou.
Joj dakujem vam velmi pekne zienky.. hned som pokojnejsia.. som prvorodicka, takze kazdu radu a skusenost si nesmierne cenim.. 😍
A s tym, ze vsetko je zaujimavejsie, nez dojcenie, je obrovska pravda tiez.. aj tuto spravu pisem na etapy, kedze mi tu drobec stale taha telefon z ruky 😀
dobry den, chcela by som sa opytat,ako pozeram na datum zalozenia temy, je to uz dlhsia doba a chcela by som sa opytat ako ste pokracovali ? ja momentalne prezivam nieco podobne a som z toho dost zmatena... moj syncek bude mat o 10 dni 4 mesiace a asi 5. den mi papa menej ako som zvyknuta....ked mu chcem dat podla "stareho rezimu" (cca kazde 3 hodky) , prsnik odmieta a zacne plakat, az to nakoniec vyusti do hysterickeho placu. dobrovolne sa napapa az po takych 5 hodinach, niekedy aj dlsie. neviem, ci mam memej mliecka a jeduje sa na neskorsie spustenie ? po tych 5-6 hodinach sa mi spusti mliecko, resp. on je ochotny si ho spustit. ked ho prilozim skor , tak si mlieko ani nespusti, lebo sa od prsnika odtahuje a place.
myslite ze mu proste staci uz papat takto pomenej ?
@evittam "pchala" som jej prsnik lebo mi prestala priberat, zistila som ze sa mi znizila laktacia..potrebovala som ju znova nastartovat a vdakabohu uz opat ficime a opat pribera tak ako ma...cize nesuhlasim s tym ze "nepapaju pomenej" moja papala menej lebo chúda nemalo co..nastastie (dufam) to bola len prechodne znizena laktacia sposobena mojou virozou a verim ze sa mi podari malu kojit este par mesiacov..
@luciy7 dobry den, chcem sa spytat, ci sa vam to uz vratilo do 'normalu', alebo ci to este stale pretrvava. Aj my mame poslednych niekolko dni rovnaky stav, maly predtym pekne papal kazde 3 hodiny, teraz nechce ani po 5tich. A ked si da, vezme si len trosku -citim, ze prsia su stale plne. Predtym vypil z oboch, teraz mliecko odmieta. Je cisto kojeny, ma 4 mesiacky. Komentare 'ked bude hlady si popyta' ma neuspokojuju. Prirodzene ako kazda mama, aj ja sa bojim o svoje dietatko preco nechce papat, ked predtym papal.. 🙁
@ivana100584 , dobry den, moj maly bude mat o chvilku rok a spatne mozem povedat ze pravdepodobne islo o prechodny dojcensky strajk. nejak sme to ustali, ja som zvysovala laktaciu ako som vedela (benedikt + senovka, odsavacka). Nastastie pre dojcenie, budi sa dodnes v noci takmer kazde 2 hodiny, co je vraj pre dojcenie klucove, zvlast pri strajkoch. Dnes vyzera situacia tak, ze sa prisaje aj hore nohami, dokonca ked pije z jedneho zacne smatrat aj po druhom, takze ked som doma mam obnazenu celu hrud, a mlady panko si cecka na striedacku raz z jedneho raz z druheho :D ....planujem dojcit do odstavenia, rozumej, dokedy vydrzim :D .... drzim palce !
@luciy7 dakujem za odpoved. Tiez som zacala odsavat a vyzera, ze trosku pomohlo, aj ked niekedy sa stale odtrha po chvilke pitia. Tiez chcem kojit co najdlhsie, snad sa nam to podari. V noci pije celkom dobre, ked je rozospaty, aj cez den, ak mu dam v polospanku, ale ked ho nechcem takto klamat a bola by som radsej, keby sam chcel. Tak este raz dakujem za vasu skusenost, verim, ze aj nam sa to nejak upravi.. pekny den
@domafi dobrý deň, práve som našla tento váš príspevok a dávno ma nič tak neupokojilo ako to, čo som si prečítala. Rada by som vám napísala aj súkromnú správu, ale neviem to nijako nájsť, či sa to vlastne vôbec dá. Veľmi by som bola rada, ak by ste sa mi ozvali. Chcela by som sa v niečom poradiť. Ďakujem krásne. 🙂
Možno mu pôjdu zúbky a ďasienka ho pri dojčení bolia. Aj to časté budenie v noci môže byť z toho dôvodu. Mne sa malá v rovnakom veku zlostila pri dojčení aj napríklad vtedy, keď som ju chcela nadojčiť v inej izbe ako v spálni, kde bola zvyknutá na dojčenie. Bábätká majú rady svoje stereotypy. Od siedmej do pol druhej je ale veľmi dlhá pauza pre také malé bábätko. Skús ponúkať dojčenie častejšie.