Plienka iba na noc

20. apr 2024

Ahojte, od akeho veku sa vam podarilo odplienkovat na noc? Syn bude mat 4 roky, ale plienku ma rano casto mokru a nedari sa mi ho odplienkovat (cez den uz plienky davno nema). Mam to este nechat tak? Dokedy je to ok?

zuzuliennka1
20. apr 2024

nechaj tak, nocne odplienkovanie je vecou dozretia mozgu, to sa neda naucit, na to musi dozriet - ze mozog nevysle signal ze treba ist na wc, az ked sa dieta rano zobudi.
prip. sa zobudi a ide cikat v noci, ale mala by to idealne byt ta 1. moznost
ak ma rano plienku mokru, tak proste na nocne odplienkovanie este nedozrel

zuzanockamt
20. apr 2024

Úplne v pohode nechaj. U chlapcov je bežné až do 6 rokov, že v noci mechúr neovládnu.

xsuzannex
20. apr 2024

My sa takto trapime s dcerou. Buduci tyzden idem mat 5r a plienka stale na noc. Tiez inak cez den odplienkovana davno.. Malokedy sa stane ze ma rano suchu.. velmi tvrdo v noci spi, cize neexistuje ju zobudit na cikanie.. uz si neviem rady 🤷

tehotna40
20. apr 2024

Dcéra nema plienky vôbec ani na noc od roka a pol, syn nemal cez deň od 2 rokov ale v noci mal skoro do 4,5 roka, on hrozne veľa pil a v noci aj 3x cikal. Potom sa mi už zdalo, že je nato veľký tak som ho budila v noci na záchod, postupne začal vstávať sam, ale uz bude mat 8 a keď naozaj tvrdo spi stane sa mu tak raz za pol roka aj teraz ze sa pocika, dcéra má 3 ta do gatí nepustila nikdy. Takže len na tomto vidis ,že každé dieťa je úplne iné. Neporovnavaj ho a sleduj, kedy bude pripravený. Poprípade kup nepremokave plachty a skus ho v noci zobudiť 2-3x na záchod, ak nezačne vstávať sam, že si to proste ešte neuvedomuje, nezobudi sa tak to nesil 🙂 poznám deti co mali v noci plienku aj do 6 rokov ,alebo len do plienky kakali. Držím palce 🙂

zuzuliennka1
20. apr 2024

@tehotna40 dieta sa ale nema v noci budit na wc, ma vydrzat do rana. Nikdy som syna nebudila v noci cikat, vydrzi proste do rana, stane sa tak raz za 3 mesiace, ze sa v noci ide vycikat.

tanuuulka
20. apr 2024

moja prostredná sa odučila od plienky cez deň ako 1,5ročná, ale na noc mala skoro do 4 rokov. ja som mala pocit, že ten nočný boj už neskončí nikdy. a zrazu zo dňa na deň uťalo. plienku na noc nemá polroka a ani raz sa nepocikala.

reanda
20. apr 2024

7r. u oboch deti

kvadrinkaaa
20. apr 2024

Moj presne od dvoch rokov sa pýtal cez den a na noc mal plienku do 3 a pol roka.

lugie
20. apr 2024

Od 2,5 roka ani na noc nemá plienky.

nika23t
20. apr 2024

U nás pomohlo sledovanie pitného režimu, tri hodiny pred spaním už som nedávala vodu, max tak 1-2 hlty, keď bola smadna. Cez deň vypila veľa, tak som vedela, ze jej chýbať nebude. A prvé týždne som ju budila na dávala som ju cikať, niekedy aj v spánku, lebo mala tvrdý spanok. Ale najstaršia dcéra sa veeelmi dlho nevedela zobudiť, ako medveď spala. Aj keď sa to nemá, musela som ju budiť v noci. A plienku mala do 3 rokov.

diduska8
20. apr 2024

Môj syn mal 3 a pol roka a vždy mal ráno mokrú plienku. Ale potom v spankovom poradenstve hovorili že dieťa nemusí vydržať celú noc necikat, dôležité je sa zobudiť a ísť na nočník. Takže prvá noc nehoda,ďalšia nie, ďalšia noc nehoda a zas ďalšia v pohode ale bolo vidno že u neho to bolo o zvyku , teraz už úplne v pohode bez plienky . Pekne keď potrebuje si zapne malé svetielko pri nočníku ,vycika sa a ide ďalej spinkať

cimage
20. apr 2024

Posledna dcera uz pred 2 narodeninami bola sama komplet odplienkovana. Ja som ju vobec neterorizovala. Sama zacala chodit na nocnik asi v 1,5r a potom postupne v noci mala suchu plienku. Som prekvapena, lebo je stale kojena aj v noci viackrat. Starsia dcera okolo 3r a syn v noci okolo 4r. Zevraj chlapci su trosku lenivsi v tomto.

anketkarka
20. apr 2024

Moje deti začali mať najskôr suché plienky na noc. Tesne pred spaním už nepili, obličky musia tiež v noci odychovať. Po prebudení hneď cikať. To bol základ. V noci nejdú cikať normálne nikdy a spia. Vždy keď im musím dať neskoro piť napríklad pre horúčku, tak idú aj cikať, aby mohli v kľude spať a nebudili sa na plný močák. Keď ešte potrebovali na noc plienku, tak veľmi často sa stávalo, že cikli presne pred prebudením. Plienka bola ešte teplá.

rfrd12
20. apr 2024

V dvoch rokoch mi povedala, ze plienku nechce. Hned na den ani na noc.

tehotna40
21. apr 2024

@zuzuliennka1 dobra somarina, ja tiež chodím v noci na wc, prečo by nemohlo ísť dieťa ? Moje deti aj veľa pijú, dcéra chodi aj 3x za noc cikat, ta ma ešte serblik vedľa postele. Každý sme iný, neznášam tieto pravidlá.. "dieťa nemá chodiť v noci na zachod", a keď sa im chce tak co akože to majú držať? To už je len zdravé...

zuzuliennka1
21. apr 2024

@tehotna40 to nie je somarina. zdrave je nebudit sa v noci kvolli wc, moc, ak je to v norme, sa udrzi do rana a az rano vysle mozog signal. prave to ze dieta ti v noci chodi 3x cikat a ma prerusovany spanok - je absolutne nezdrave

majlo1234
21. apr 2024

Ja neviem, syn maval jedno obdobie suche plienky, tak uz som mu nedavala. To vsak neznamena, ze vydrzi 10/11 hodin necikat v noci, ja ho davam normalne na zachod v polospanku. Ma 2,5 roka a plienku mu nedam, ved to je nepohodlne, hlavne ked uz je bezplienky inak

majlo1234
21. apr 2024

@zuzuliennka1 ale deti spia bez e o par hodin dlhsie ako dospelaci. Ja spim 7-8 hodin a syn niektore dni aj 12

letfenixa
21. apr 2024

Syn mal plienku po noci suchú od roka, ale odienkovany bol až v skoro 3 rokoch.

zuzuliennka1
21. apr 2024

@majlo1234 Moč sa tvorí v obličkách a jeho množstvo riadi dôležitá látka v organizme - vazopresín. V noci jej tvorí viac a tým sa paradoxne zmenší objem moču. Močový mechúr sa napĺňa pomalšie a nemusí sa v noci vyprázdniť. - precitaj si nieco o hormone s nazvom vazopresin a ako ovplyvnuje objem mocu v noci a preco sa pri spravnej tvorbe tohto hormonu moc v noci netvori tak, ze by jedinec (dieta) v noci muselo moc zadrziavat, ako pise tehotna40, pretoze v noci to funguje proste na inom principe

jesenzima
21. apr 2024

Moji okolo 2,5 roka už nemali ani na noc, ale napríklad dcéra mala spolužiaka v škôlke, ktorý ešte 5 ročný vždy cez obedny spánok sa pocikal, tak možno doma na noc ešte plienkoval 🤷 je to individuálne, neporovnavaj ...

1mata
21. apr 2024

Moje dievcata od 2 rokov uplne bez aj cez noc a syncek 2,5 roka a stale na spinkanie s plienkou

majlo1234
21. apr 2024

@zuzuliennka1 chapem, tak k tomu hadam dojde aj u nas😂 zatial ho musim davat, inak sa pocika