Ahojte, od akeho veku sa vam podarilo odplienkovat na noc? Syn bude mat 4 roky, ale plienku ma rano casto mokru a nedari sa mi ho odplienkovat (cez den uz plienky davno nema). Mam to este nechat tak? Dokedy je to ok?
Úplne v pohode nechaj. U chlapcov je bežné až do 6 rokov, že v noci mechúr neovládnu.
My sa takto trapime s dcerou. Buduci tyzden idem mat 5r a plienka stale na noc. Tiez inak cez den odplienkovana davno.. Malokedy sa stane ze ma rano suchu.. velmi tvrdo v noci spi, cize neexistuje ju zobudit na cikanie.. uz si neviem rady 🤷
Dcéra nema plienky vôbec ani na noc od roka a pol, syn nemal cez deň od 2 rokov ale v noci mal skoro do 4,5 roka, on hrozne veľa pil a v noci aj 3x cikal. Potom sa mi už zdalo, že je nato veľký tak som ho budila v noci na záchod, postupne začal vstávať sam, ale uz bude mat 8 a keď naozaj tvrdo spi stane sa mu tak raz za pol roka aj teraz ze sa pocika, dcéra má 3 ta do gatí nepustila nikdy. Takže len na tomto vidis ,že každé dieťa je úplne iné. Neporovnavaj ho a sleduj, kedy bude pripravený. Poprípade kup nepremokave plachty a skus ho v noci zobudiť 2-3x na záchod, ak nezačne vstávať sam, že si to proste ešte neuvedomuje, nezobudi sa tak to nesil 🙂 poznám deti co mali v noci plienku aj do 6 rokov ,alebo len do plienky kakali. Držím palce 🙂
@tehotna40 dieta sa ale nema v noci budit na wc, ma vydrzat do rana. Nikdy som syna nebudila v noci cikat, vydrzi proste do rana, stane sa tak raz za 3 mesiace, ze sa v noci ide vycikat.
moja prostredná sa odučila od plienky cez deň ako 1,5ročná, ale na noc mala skoro do 4 rokov. ja som mala pocit, že ten nočný boj už neskončí nikdy. a zrazu zo dňa na deň uťalo. plienku na noc nemá polroka a ani raz sa nepocikala.
7r. u oboch deti
Moj presne od dvoch rokov sa pýtal cez den a na noc mal plienku do 3 a pol roka.
Od 2,5 roka ani na noc nemá plienky.
U nás pomohlo sledovanie pitného režimu, tri hodiny pred spaním už som nedávala vodu, max tak 1-2 hlty, keď bola smadna. Cez deň vypila veľa, tak som vedela, ze jej chýbať nebude. A prvé týždne som ju budila na dávala som ju cikať, niekedy aj v spánku, lebo mala tvrdý spanok. Ale najstaršia dcéra sa veeelmi dlho nevedela zobudiť, ako medveď spala. Aj keď sa to nemá, musela som ju budiť v noci. A plienku mala do 3 rokov.
Môj syn mal 3 a pol roka a vždy mal ráno mokrú plienku. Ale potom v spankovom poradenstve hovorili že dieťa nemusí vydržať celú noc necikat, dôležité je sa zobudiť a ísť na nočník. Takže prvá noc nehoda,ďalšia nie, ďalšia noc nehoda a zas ďalšia v pohode ale bolo vidno že u neho to bolo o zvyku , teraz už úplne v pohode bez plienky . Pekne keď potrebuje si zapne malé svetielko pri nočníku ,vycika sa a ide ďalej spinkať
Posledna dcera uz pred 2 narodeninami bola sama komplet odplienkovana. Ja som ju vobec neterorizovala. Sama zacala chodit na nocnik asi v 1,5r a potom postupne v noci mala suchu plienku. Som prekvapena, lebo je stale kojena aj v noci viackrat. Starsia dcera okolo 3r a syn v noci okolo 4r. Zevraj chlapci su trosku lenivsi v tomto.
Moje deti začali mať najskôr suché plienky na noc. Tesne pred spaním už nepili, obličky musia tiež v noci odychovať. Po prebudení hneď cikať. To bol základ. V noci nejdú cikať normálne nikdy a spia. Vždy keď im musím dať neskoro piť napríklad pre horúčku, tak idú aj cikať, aby mohli v kľude spať a nebudili sa na plný močák. Keď ešte potrebovali na noc plienku, tak veľmi často sa stávalo, že cikli presne pred prebudením. Plienka bola ešte teplá.
V dvoch rokoch mi povedala, ze plienku nechce. Hned na den ani na noc.
@zuzuliennka1 dobra somarina, ja tiež chodím v noci na wc, prečo by nemohlo ísť dieťa ? Moje deti aj veľa pijú, dcéra chodi aj 3x za noc cikat, ta ma ešte serblik vedľa postele. Každý sme iný, neznášam tieto pravidlá.. "dieťa nemá chodiť v noci na zachod", a keď sa im chce tak co akože to majú držať? To už je len zdravé...
@tehotna40 to nie je somarina. zdrave je nebudit sa v noci kvolli wc, moc, ak je to v norme, sa udrzi do rana a az rano vysle mozog signal. prave to ze dieta ti v noci chodi 3x cikat a ma prerusovany spanok - je absolutne nezdrave
Ja neviem, syn maval jedno obdobie suche plienky, tak uz som mu nedavala. To vsak neznamena, ze vydrzi 10/11 hodin necikat v noci, ja ho davam normalne na zachod v polospanku. Ma 2,5 roka a plienku mu nedam, ved to je nepohodlne, hlavne ked uz je bezplienky inak
@zuzuliennka1 ale deti spia bez e o par hodin dlhsie ako dospelaci. Ja spim 7-8 hodin a syn niektore dni aj 12
Syn mal plienku po noci suchú od roka, ale odienkovany bol až v skoro 3 rokoch.
@majlo1234 Moč sa tvorí v obličkách a jeho množstvo riadi dôležitá látka v organizme - vazopresín. V noci jej tvorí viac a tým sa paradoxne zmenší objem moču. Močový mechúr sa napĺňa pomalšie a nemusí sa v noci vyprázdniť. - precitaj si nieco o hormone s nazvom vazopresin a ako ovplyvnuje objem mocu v noci a preco sa pri spravnej tvorbe tohto hormonu moc v noci netvori tak, ze by jedinec (dieta) v noci muselo moc zadrziavat, ako pise tehotna40, pretoze v noci to funguje proste na inom principe
Moji okolo 2,5 roka už nemali ani na noc, ale napríklad dcéra mala spolužiaka v škôlke, ktorý ešte 5 ročný vždy cez obedny spánok sa pocikal, tak možno doma na noc ešte plienkoval 🤷 je to individuálne, neporovnavaj ...
Moje dievcata od 2 rokov uplne bez aj cez noc a syncek 2,5 roka a stale na spinkanie s plienkou
@zuzuliennka1 chapem, tak k tomu hadam dojde aj u nas😂 zatial ho musim davat, inak sa pocika
nechaj tak, nocne odplienkovanie je vecou dozretia mozgu, to sa neda naucit, na to musi dozriet - ze mozog nevysle signal ze treba ist na wc, az ked sa dieta rano zobudi.
prip. sa zobudi a ide cikat v noci, ale mala by to idealne byt ta 1. moznost
ak ma rano plienku mokru, tak proste na nocne odplienkovanie este nedozrel