Ahojte zienky, viete mi poradiť, ak môj 3,5 mesačný synček počas dojcenia po asi 5 minutach začne plakať z nicoho nič /place niekedy aj 10 minut v kuse/, potom sa ukludni, chvíľu zase papa a znova place. Musim sa niekedy prechadzat s ním, aby sa dokazal prisat a ked uz prestane plakat, tak uz papa v klude taku pol az tristvrte hodinku. Robi to pri kazdom jedeni od rana do vecera okrem nocneho dojcenia /vtedy je kľudný/. Takto uz to robi 2. týždeň. Synček je plne dojceny. Kolikami sme si uz presli tak nerozumiem kvoli comu to je. Ďakujem za rady.
@zuzulik14 mne to malinka robi ked si potrebuje odgnut
Ja som sice nekojila dávali sme z flasky ale tiež plakaval keď zacal jest,nechápala som az ked bol väčší a vedel uz fľašu odstrčit ,plakal lebo nechcel ešte jest aj keď to bolo po troch hodinách,niekedy aj viac.Kŕmila som ho vlastne nasilu .Nakoniec sa najedol s plačom.
Mam to iste tiež odstrkava flašu..nprso už uplne. Kojiť sa dá v noci a niekedy ráno. Skúšam počkať kým si jesť nevypyta až plačom...keď ho krmim skor, jesť odmieta
@janamexico skúsim ho dat odgrgnut, uvidime ci mu to pomôže. Ďakujem za radu.
@fedorovamaria Jujha, tak to ste museli mat vtedy riadnu trpezlivost, aby sa ako tak napapal. Môj jedava po 3-3,5 hodine, kedy medzitým spí a zase dlhšie bez papania ho nechcem nechávať /až mi je ľúto, ked vidím ako papa s placom/.Ale aby nebol po takom dlhom čase hladný, mi príde veru divné.
@zuzulik14 a ten cumel dávaš len teraz chvílu, či dlhšie? nedávaj, zahod ho..proste nenechaj dieťa tak dlho spať, lebo ide "neskoro na prsník", je hladné a to ho znervoznuje a potom má problem sa prisať..viacej kontaktu, nech sa častejšie dojčí..dobre priberá, rovnomerne za tie prvé mesiace? nosíš dieťa- vyskušaj nosenie, to ho upokojí, aj sa bude dojčiť častejšie, aj na odgrgnutie je to najlepšie..
@luba41 Cumlik používam uz dlhšie iba pri tom plakani, predtým toto vôbec nerobieval. A ked mu skusam dat papat napriklad po hodine alebo dvoch, tak odmieta prsnik a vôbec sa nechce prisat. Ano pribera krasne, ma 6 kg, ked sa narodil mal 3100 g, aj doktorka pochvalila. Nosím ho na rukách po chvilkach - sice mame nosič, ale tam moc dlho nevydrží.
@zuzulik14 kojis ho pred spanim ci po spanku? Problem moze byt, ze je uz unavrny a spanok je silnejsi ako hlad. Mne to robil ked bol unaveny. A robi to v podstate aj pri flasi. Ked mu davam pspat sice je jeho cas ale je unaveny tak nechce jest nervuje sa odtahuje. Ked si pospi tak sa potom napapa uplne v pohode. Preto ti mozno v boci bes problenov papa lebo je vyspany.
@zuzulik14 ja osobne by som sa bála nepoužívať cumlik už len kvôli syndrómu náhleho úmrtia.. keď ho dieťatko ma tak ma ľahší spánok, skôr sa zobudí ak by čosi.. je ešte maličký, ma iba saci reflex a cumlik ho ukludni, nenechaj si robiť cumlik zo seba, je to 100x horšie.. určite ho ani nebuď keď pekne priberá, nechápem ako ti niekto môže dávať take rady pritiahnuté za vlasy..
Nám tak začínal dojcensky strajk, od dvoch mesiacov a trvá dodnes, najprv sa len hneval po chvíľke a potom odmietal úplne, tiež nechcel po hodine, asi som mala málo mlieka, skús zvýšiť tok mlieka, nam pomohol aj ten nosič, teraz sa už sem tam prisaje, ale kojim väčšinou v spanku
@zuzulik14 a máš dost mliečka? mám dcerku má presne 3 a pol mesiaca a tiež mi to robila,,,,,zvyšila som prijem tekutín,jem viac polievok a mlieko mi same tečie.....ale kojim len 5 minut.....nikdy dlhšie nepotrebuje,,,potom sa už len cmulka a ukludnuje na prsniku,,,tiež je iba kojená...a má už dva očne zubky...v case ked jej vychádzali taka bola ako pišeš
reflux je choroba.. grckanie a vracanie mlieka je normálne, dá sa tomu predíst..,..žiadne rastové špurty neexistujú, takisto koliky neexistujúú..to sú len povery,,niekto verí poverám, niekto rozmýšla..plače a nervozita sú len "chyby v dojčení", ktoré vyústia do štrajku a odmietania prsníka..
@zuzulik14 sama uznaj kto to ma v hlave upratané a kto nie :D som rada že ti maličký priberá ❤️ Hlavne veľa zdravička 🙂 ja čakám druhé dieťa, presne do roka a do dňa, neviem si predstaviť chod domácnosti a všeobecne život nás všetkých ak by som sa venovala len obžužlavaniu prsníkov 🙂
@ludka140281 Áno, mam mliecka dost, tekutiny pijem stále, dokonca mi niekedy vyteká. On si dava neustále prsteky do ust a dakedy aj cele päste a cmula ich a sem tam aj slinky idu, tak moznoze mu asi zubky idu tak ako píšete.
@luba41 A ked ma zastavene vetry a je evidentne, že ho bruško boli a plače kvoli tomu? 😀 Tak koliky neexistuju? Alebo manka žere 5cez 9 decko je sfuknuté, brucho ma jak sud, plače.. to nie su koliky. To su len také plače.Prosim vas, menej sa venujte čitaniu mamily...
Ps:ano, koliky byvaju aj nervoveho povodu, ale nema to nic spolocne ze nevisi nonstop na cecku... Pekny den.
@zuzulik14 moze mat reglux alebo skus dat odgrgnut