Pijete kávu počas dojčenia?

donaninqa
2. feb 2015

skusila som par dni pit kavu taku slabšiu dve denne a mam pocit ze bábätko vôbec nechcelo spať :D . tak sa pýtam ci mate podobné skúsenosti 🙂 dakujem za rady

nanka3
2. feb 2015

@donaninqa ahoj, no moja dcera je tiez nespavec a bojim sa, ze by spala este menej, ja to riesim obilninovymi napojmi, napr. caro, teda, ak ti postaci kavovinova chut, ak potrebujes kofein, obilninove napoje nepomozu 😉

katarinamarkova
2. feb 2015

@donaninqa uplne opacne - kavu som pila pred tehotenstvom, pocas neho aj pocas dojcenia.....deti spali normalne.....mozno este casto lepsie ako deti mamiciek co kavu nepili z principu .
ale ak si kavu predtym vynechala a zacala ju zrazu pit, tak je dost pravdepodobne ze to malo nespavy efekt.

siska53
2. feb 2015

@donaninqa vzhladom na to,ze moje prve dieta bolo cez den dost nespave,tak som kavu radsej nepila. Az po ukonceni dojcenia v cca 11.m. Dcerka sa dojcila dlhsie a mavala vacsiu potrebu spanku,tak asi po 13.m. Som skusila si dat do Cara za pol lyzicky (kavovej) kavy. Kedze toto na nu vplyv nemalo,tak ked som naozaj citila nizky tlak,tak som so to takto spravila.
Pocas tehu som kavu nepila,lebo okrem zuvaciek to bola jedna z prvych veci,co mi vyhodili ti moji zlatusici z jedalnicka.

donaninqa
autor
2. feb 2015

@siska53 no aj moja cez deň moc nenaspi ale dnes som si nedala a pospala skoro štyri hodiny ta teraz neviem ci to bol jeden z dni kedy si pospi ci fakt z kávy. uvidim zajtra .

patricia2007
2. feb 2015

Ahoj ja som pila kavu vzdy len ked som alu dikojila a vedela som ze budem kojit zruba za 3 hodinky zase, kava sa hned dostane do mliecka, takze nakoj a sup kavu, po 3 hodinkach by mala uz byt mimo mlieck ked budes zasa kojit, moja dcera nespavala a zistila som ze vzdy ked som si dala rano kavu nechcela potom spat, a hebamme mi povedala ze nesmiem pred kojenim pit kavu, ten kofein je hned v mliecku, deti potom nespia su nervozne

katrinka8
2. feb 2015

@donaninqa - veď vyskúšaj bezkofeinovú 😉 Existuje aj "nesca" aj normálna zrnková (mletá) bezkofeinová. V Jednote majú.
Ja mám obe deti kojené a nevšimla som si, že by na ne mala káva vplyv. Dcérka mala spánok veľmi dobrý, aj s kávou, synček je biedny spáč, čo sa noci týka, ale nevšimla som si, že by sa to po vysadení kofeinu nejak zmenilo. Pijem 1 kávu denne - poobede, najneskôr o 15-tej, neskôr už nie, lebo to by som zase ja nemohla v noci spať. Ráno pijem Caro 🙂

ukulela
2. feb 2015

ja spm mala cele tehu nizky tlak(100/60 a podobne) tak mi dok povedala, ze kavu kludne ... ja mam kavu rada - nie na povzbudenie, ale pre chut. tak som si dala - jednu denne urcite. ale pijem slabu nesku s mliekom. a potom som pila cez den aj bezkofeinovu (pred tehu som totiz to moje "kakavo kofeinove" pila dost vela v robote - aj 5-6 hrncekov - takze taxusom doplnala tu bezkofeinovou)
na malom som nebadala nic - ani v brusku,ani teraz.

katrinka8
2. feb 2015

@patricia2007 - nie je to celkom tak. Resp. má to aj dodatok, a síce, že kofeín dosahuje maximum koncentrácie v mlieku 1 - 3 hodiny po konzumácii, ale v mlieku je po jednorázovej konzumácii ešte 2 - 9 dní. Čiže ak pijeme kávu denne, stále je v mlieku nejaký kofeín. Dojčené bábo odbúra polovicu prijatého kofeínu za 80 hodín. Čím staršie bábo, tým skôr odbúra, čiže sa to vekom zlepšuje. Aspoň takto to vysvetľuje MUDr. Bukovský.
Ale tak vari 2 - 3 šálky sú bezpečné. Niektorým deťom však môže aj 1 vadiť, niektoré znesú aj 2 bez problémov.

janickacrazy
3. feb 2015

@donaninqa Podla mna je to blbost, ja som kávu pila normálne ked som kojila a prvý syn spal celé hodiny, čistý spachtoš, kojila som ho 9 mesiacov. Druhý spával od narodenia málo, ale toho som kojila len 3 mesiace, potom sme museli prejst na UM, stále spával málo, žiadna zmena. Doteraz je to malý nespavec. 😝