Pije mliečko a pri tom tlačí, prdká. Je to problém?

klara_klara
5. dec 2009

Ked kojim moje babo sa stale odtrhava od bradavky a tlaci. Potom sa opat prisaje a zasa dookola na striedacku tlaci. Chcem sa spytat ci ste sa niektora s niecim takym nestretli? Mna to strasne pri kojeni znervoznuje, mam uz aj znicene bradavky a celkiovo aj on aj ja sme pritom vystresovani. Neviem kde je problem, dojcit chem dalej no neviem cez toto tlacenie je to hroza ☹ ☹ ☹

sampo
5. dec 2009

toto robi aj nasa mala, aj ked nie vzdy.. ani nie, ze tlaci, ale skor sa tak "puci", nieco jej proste vadi... tiez som z toho nervozna,lebo potom neviem, ci sa najedla dost a kedy jej mam "cicu" zobrat 😀 nie je maly zahlieneny? lebo mala to robi hlavne vtedy

klara_klara
autor
5. dec 2009

ahoj sampo, nie zahlieneny nie je. tiez sa aj puci, dviha brusko ale len obcas castejsie sa vytahuje a robi zvuky ako pri tlaceni. niekedy sa mu aj podari pritom prdnut aj vykakat. jednoducho kojim a on robi toto. je to velmi neprijemne a je neviem co s tym a uz sa aj zacinam bat ci to nie je nieco s travenim, neviem mozno to deti robia, nemam mi kto poradit nakolko sa s tymto nikto nestretol a tak pisem sem.

meusicka
5. dec 2009

baby, ja by som si velmi nerobila tazku hlavu. mozno maju vase babatka pocit, ze nemaju v brusku dost miesta na papu a chcu si kus ulavit. nam pani Dr. ked bola dcerka taka mala a kojena poradila, ze jej mam aj pri kojeni , teda, aj ked je kojena, podavat cajik od Hipp, spokojne brusko, alebo feniklovy cajik. deticky sa halhsie vyprdkaju a mozno potom nebude problem s pucenim sa pri papani.
inac ta moja si to teraz ked papa tiez nacasuje niekedy uprostred jedla. musime vtedy rychlo von zo stolicky a utekame na nocnik. a ked je po vsetkom, tak kludne papa dalej, ved ma viac miesta 😝 teda aspon to tak vyzera 😅
skuste ten cajik. deticky toho vela nevypiju ale aj troska pomoze, alebo skuste to pit vy a prejde to aj do mliecka 😉

segricka
5. dec 2009

je to úplne normálne. bábätká majú sací a vypudzovací reflex spojený, takže naraz aj papajú aj tlačia na kakanie, resp. prdkajú. vôbec sa nemusíte znepokojovať.
ja zvyknem krpčekovi pri papaní zľahka hladkať bruško, aby sa jej to tam všetko ľahšie uvoľnilo 😉

vinifera
5. dec 2009

segricka ma úplnu pravdu.
by som to vysvetlila tak, že keď ide strava do bruška (mliečko) tak je treba tam spraviť naň miesto a tak bábo tlačí a prdká. Bábatká majú ešte malé brušká. Tak keď sa chce napapať tak musí si aj spraviť miesto na to mliečko 😀

ludmilabb
5. dec 2009

moja sa bezne pocas kojenia vyprazdnuje, presne ako pise segricka a teda tlaci, puci sa
je to podla mna bezne aj u ostatnych babatiek 😉

klara_klara
autor
5. dec 2009

baby a kedy to asi zacalo...moj ma 5 mesiacov a doteraz bolo vsetko fajn, az teraz a skoro stale je to takto, posledny mesiac

nan80
5. dec 2009

no teda az sa cudujem ze takuto vec riesite. moja mala ma tri mesiace a kaka pri kazdom kojeni (teda v poslednej dobe asi 2x z troch kojeni), nikdy mi to neprislo divne, myslela som ze je to normalne...je to moje prve babatko, takze preto som to povazovala za normalne...normalne som sa nad tym zacala zamyslat az po precitani tejto temy🙂 ale myslim ze je to ok...

klara_klara
autor
5. dec 2009

no nan ked mi to zacal robit a asi aj ked to uz bolo dvakrat tak som sa nestrachovala ale trva to uz mesiac a kojenie je pritom dost stres aj pre neho aj pre mna takze som nevedela ci to nemoze byt nieco zle. a myslim si ze je dobre sa tym zaoberat a zistit ci sa s tym stretavaju aj ine maminy

hathor1231
5. dec 2009

nan,je to vpohode,ak si dietatko prdknut alebo kaknut dokaze,ale ak to nejde,tak su to nervy a aj kvoli tomu,ze mu moze zacat vybiehat,palit zaha a pri takomto kojeni (tlaceni) nabere vzduch a kojenie je omnoho tazsie.... a to nehovorim o nasledkoch pohltaneho a nepokojneho papania...
mala to robila odnarodenia,ked bola drobec,tak sa to dalo ale ako ma viac sil tak je to horsie lebo uz dokaze riadne kopat,otacat sa atd....,nakojit babuso je potom takmer nemozne...
aj ja som sa tomu smiala ale smiech ma pred par tyzdnami presiel 😝

drzim palce,babeny, s vasimi pucitkami 😀

klara_klara
autor
5. dec 2009

hathor mas presne pravdu...ja som najskor nevedela ci sa niekde odborne radit alebo co...on mi papa a hladny nie je ...len ten stres pri kojeni je velmi neprijemny ...hlavne preto ze ma silu a velmi sa otaca ☹

saska.t
5. dec 2009

klara je to typicky jav pri babätkach akonahle zacne pit spusta sa reflexne travenie a preto si poprdka a tak to ma byt tak si nerob starosti 😉

nikollette
5. dec 2009

Náš tiež keď papá, napríkald príkrm, hneď na to sa vykaká 😉

etnicka
6. dec 2009

klara este by som Ti poradila, ze cajik mu urcite nedavaj, lebo by potom vypil menej mliecka a Tebe by sa zacalo tvorit menej. Mozes ten fenyklovy cajik pit sama. Ked cucka a zacne sa mrvit a tlacit, skus mu pomasirovat brusko, trosku pocvicit nozickami, dat do klbocka atd. On sa vyprdka a potom moze cuckat zas. Urcite mu nedavaj nasilu prsnik, ked tlaci.

hathor1231
6. dec 2009

jo jo, to masirovanie a cvicenie je super,hlavne pred papanim lebo ak sa napapa a potom mu zacnes vytlacat mliecko cvicenim moc mu nepomozes. je to len na babusku,niektoremu to nevadi,ine sa povracka...
vraj je najlepsie cvicit a masirovat pred papkanim. ale ani to niekedy nepomoze. a cajik je super,ja ho pijem este stale aj4xdenne 😉