Peripetie pri dojčení

mariah0307
14. jún 2018

Baby tie co dojcite.. nasa mala ma 2 tyzdne....kolko spia vase deti kym si vypytaju jest? Viem ze je to individ, ale nam v nemoc pre slabu zltacku kazali dojcit kazde 3 hod a budit... a ja ju niekedy proste neviem zobudit... a grckaju vase deti? Lebo ked nasej sem tam vygrcne trosku ok, ale nekedy sa ako keby cela zgrcka... lebo ako keby si niekedy neodgrgne napriek tomu ze ju vykladam na pleco... a ja som ptm zufala ze co s nou je... tie co mate klobuciky (aj nemate) nie su vase deti cele od mleka? Lebo z jedneho mi tecie a z druheho co saje tiez preteka ako keby spodkom klobucika a cele sme od mleka... a ja sa tesim ako ze mam mleko ale som z tychto veci cela rozcarovana.... prepacte za vylev, skuste poradit...

zuzana0176
14. jún 2018

Pozri si stránku mamila.sk mne veľmi pomohla. Je tam aj zoznam laktacnych poradkyn co prídu domov k tebe poradiť, pomôcť......... len im treba zavolať ☺ co ja viem detičky sa nemajú budiť kvôli kojeniu a tiež tie klobuciky - no ja myslím že nie.

evalin88
14. jún 2018

Nevadi ze vela spi. Hlavne ked pribera. Na mne visi maly stale bude mat tri mesiace, nechce ani cumel.. Len prso :( s klobucikom skusenost nemam. A prve dni tiez vela spal, jedenie ho asi unavovalo.. Take male babo sa celkom narobi kym sa naje 😁

mariah0307
autor
14. jún 2018

@zuzana0176 Mala som uz doma lp... ako vsetko fajn.. len som mala zapalene prso alebo resp retenciu mlieka a zato som prvom rade chcela aby mlieko odchadzalo z prsa tak som ostala pri klobucikoch... nie je vylucene ze ju este zavolam... aj ked neviem naco ked dieta si neviem zobudit :D

zuzana0176
14. jún 2018

Ja by som ju nebudila.... podla mna jej staci to mliecko co si vypije.... určite by plakala keby je hladná. ☺

nika898
14. jún 2018

@mariah0307 pisala si ze mala zltacku, neviem ako vas pustali domov. Ak este mala zltacku je dobre ked vela pije lebo vtedy sa vlastne lieci. Aj sa hovori ze deti ktore hnet nezacnu sat tak potom maju zltacku. Mozno ju ani nemusis budit skus jej len dat papat po 3 hodinach vytlac si trosku mlieka a prejdi jej po puse mala by ju instiktivne otvorit a zacat potom pit ☺. Urcite sa ti aj obvodna vyjadrila k zltacne ze ci ju este mate alebo nie. Moj prvy syncek mal zltacku a cez den som ho budila lebo ma vystrasili. Klobuciky by som asi zahodila je to zbytocnost a neskor mozes riesit ze sa ti bez nich neprisaje. Drzim palce.

mariah0307
autor
14. jún 2018

@nika898 dr sa vyjadrila ze to je nic... ako k žltačke...

mikadooo
14. jún 2018

@mariah0307 ahoj, ja som nebudila cez noc, cez deň áno, alebo aspoň z toho najtvrdšieho spánku a potom keď sa jej dala nejak strčiť fľaška do úst tak pocuckala čosi v polospánku. Tiež dosť vygrcávala, ale vraví sa že keď vygrcne to znamená že má proste plné bruško a viac sa tam nezmestí. K tomu tečeniu ZV prsníkov. Existujú také nádržky, to do vložíš do podprsenky, tam to tečúce mlieko odtečie a nie si úplne mokrá. Len to treba po korejí niekam zliať a nezabudnúť lebo sa pobolievaš potom 😀. Tu obrázok ako to vyzerá napríklad, sú rôzne značky atď. https://www.modrykonik.sk/market/potreby-pre-do... (tie veľké polgule). Druhá možnosť je jednorazové prsné vložky. Tretia možnosti látkové vložky, napríklad Avent, alebo z bambusu sú úplne super, veľa toho zachytia. Všetky tieto varianty myslím na prso,z ktorého aktuálne nekojíš. Štvrtá možnosť, tak to robím ja doma, vezmem látkovú plienku, dám ju pod jeden aj druhý prsník. Môj malý pije tiež tak že mu tečie z kútika, takže bola celý mokrý po kojení. Teraz to vsaje tá plienka medzi nami. Druhé prso keď tečie tak narvem si z tej istej plienky do podprsenky k druhému prsníku alebo si ňou podložím odkrytý prsník a zakryjem ho tou plienkou a zas plienka vsaje to tečúce mlieko. Prípadne podľa potreby si plienku počas kojenia inštalujem aby som nebola obliata. Ale najčastejšie kombinujem - na nekojacie prso vložku do podprsenky a medzi drobcove líčko a druhé prso poskladaná plienka. Držím palec nech sa maličká rozkojí. 😉

mikadooo
14. jún 2018

@mariah0307 sorry za preklepy. Ešte na margo tej fľašky a grckania, nebolo to umelé mlieko, odsavala som si vlastné mlieko len moja malá sa asi dva mesiace nevedela na mňa pricucnúť takže sme fičali s fľaškami.

meandbaby
14. jún 2018

@mariah0307 dietatko sa ti prisaje aj v spanku, som to praktizovala.Takze budit ju nemusis.Pre udrzanie laktacie je najlepsie v zaciatkoch nepredlzovat pauzy.Mozno, keby bola s tebou v posteli, tak sa skor bude budit na dojcenie.Neviem, ako to mate.

siska53
14. jún 2018

@mariah0307 tak moji sa dojcili aj kazdu hodinu-dve, mala aj castejsie,lebo mala.koliky. v noci ale.spali vyborne,tam tak max.raz za noc.
Starsi grckal ( neskor mu zistili tichy reflux),ale nie vzdy, raz menej,raz viac.

Grganie? Nemusi byt vzdy,mala skoro negrgala,maly pri grgani si zvykol grcnut,ako pisem vyssie a ked pri dojceni zaspal, to si neodgrgol nikdy.

S klobucikmi nemam skusenosti.

mariah0307
autor
14. jún 2018

Dievčatá ste zlate... lebo ja som taky traged trosku a mala je zlata sikovna a ja stresujem

nika898
14. jún 2018

@mariah0307 tak potom si myslim ze ju budit nemusis. Ono ide o to ze deti so zltackou su spave a preto je to treba ich budit. Jednak im rychlejsie prejde ta zltacka a jednak budu pekne priberat.