mate niekto prosím skusenosti s liekmy PARLODEL?je to aby sa prestalo tvorit mlieko,brali ste ich niektora?
Dakujem
@zuzkagu chcem prestat kojit maleho už ma 2r.
Dr.mi ale znizila davkovanie lebo vraj su strasne silne,mam ich brat ;1/4-5dni rano aj vecer,1/2-5dni rano aj vecer a potom celu 5dni,vraj aspon 14dni sa to ma brat
No v letaku som sa docitala ze sa vtedy nema kojiť,tak teraz neviem,lebo ja som chcela popritom kojit,a ked sa mi stratí uplne mlieko prestal by ma malý hadam ocecavať
ja to mám tak isto malá má skoro dva r a neviem si tiež poradiť. Kto predpisuje tieto lieky? Dakujem
@kraky0 Tieto lieky predpisuje gynekolog.
Ja som zastavovala ,,prirodne,, hned po porode - šalviovy čaj, menej tekutin - nie samozrejme sa dehydrovať, odstriekavať do ulavy...do 4 tyzdnov po mlieku ani stopy...
Nie som proti liekom samozrejme ale da sa to aj takto. S liekmi je to zrejme kratšie a jednoduchšie. Ak ste po porode tak moze byť aj prvý menzes velmi silny - nakolko hormonalne hladiny ukončenim dojčenia rychlo klesly.... 🙂
ja som skoro 8 týždnov po pôrode a musím prestať kvôli zdravotným problemom, no ako tak čítam aj minulú diskusiu som z toho dosť v pomykove a neviem teda či ich začat brať, pretože ja aj dosť často šoferujem a nerada by som sa niekde kvôli závratom vybúrala. Ja mam brat pol tabletky rano a večer
@zuzkababy Parlodel som užívala pri hormonálnej liečbe a sú fakt dosť silné, mala som časté búšenie srdca, závraty, bolo mi ťažko na žalúdok ... no ale každý to inak znáša.
Ja som dcérku kojila 2 roky a odstavovala som ju postupne, aby sa mliečko tak netvorilo, pila som šalviový čaj, znížila trochu príjem tekutín, mliečko po pár týždňoch zmizlo. Nechcela som to po skúsenostiach s Parlodelom riešiť liekmi.
@govinda
@sardinka335 a ten salviovy caj fakt zabera?
@zuzkagu som sa rozhodla ze 3 dieťa uz kojiť nebudem...kym som sa zbavila mlieka tak to trvalo cca plus minus mesiac....šalviovy čaj pomaha, ja som si robila silnejší vyvar, pomahaju aj homeopatika...tekutiny som obmedzila nie dramaticky ale nepila som tak ako dojčiace zeny piť maju. Iba ked som mala pocit ze mi prsia ,,pnu,, a citila som ze tam ,,niečo je,, tak som odsala elektrickou odsavačkou aby tam neostavalo mlieko - velke mnozstva lebo samozrejme nejake tam vzdy je...
Ja by som to skusial asi skor takto lebo zase tie lieky rozhadzu hormonalne...
@zuzkababy tieto lieky predpisuje aj endokrinolog, ja som ich brala kvoli liecbe. Brala som len pol tabletky denne, ale stacilo to na to, aby mi rozhadzali hormonalny system, cyklus a bolo mi z nich hrozne zle od zaludka. Musela som ich vysadit. Ja by som ich urcite nebrala keby som chcela aj kojit. Su to silne lieky. Priklonila by som sa radsej k bylinkam.
mozem ten caj pit aj kojit?
Brala som ich, keď nám zomrela dcérka mesiac po pôrode. Predpísal mi ich gynekológ a problémy pri užívaní som nemala. Menej som pila a sťahovala prsníky.
@zuzkababy no mne zabralo, znížila som príjem tekutín, pila som ten šalviový čaj. Čo zabralo, neviem. Malú som ale neodstavila zo dňa na deň, týždeň som ju kojila len raz denne večer, ďalší týždeň už len každý druhý deň a posledný týždeň som ju nakojila v pondelok a potom až vo štvrtok (to som už pila aj ten šalviový čaj) a to bolo naposledy.
@govinda a v noci sa ti nebudila?
Baby skuste salviovy caj aj matovy.. Obidva pozastavuju tvorbu mlieka... Ja som uch pila na litre, pocas kojenia... Odsavajte co najmenej, lebo to podporuje tvorbu mlieka... Lepsie je ak vam mlieko samovolne vytecie, napr v teplej sprche... Len davajte pozor na zapal, ja som mala kapustny list v chladnicke stale a prilozila hned ked som mala podozrenie a pomohlo... A to som mala tolko mlieka ze som mohla kojit trojicky....
@zuzkababy aj moja tak bola naučená, no keď som zbadala, že sa jej na zúbkoch tvoria biele škvrnky, tak som šla k zubárke a tá mi povedala, že to z nočného cuckania, mliečny cukor jej poškodzuje zúbky, tak som hneď prestala s nočným kojením. Trvalo to 3 noci, prvú noc preplakala, ponúkla som jej vodičku, ale odmietla, druhú sa budila tiež a 3. noc sa zobudila len raz a to ju stačilo už len k sebe pritúliť a zaspala.
@alchemilkazltozelena
@zuzkababy moja bola bez cumlíka a z klasickej dojčenskej fľaše nevedela piť vôbec. Keď sa vtedy v prvú noc zobudila, ponúkla som jej vodu aj čaj, ale odmietala a plakala naďalej. Aj druhú noc nechcela piť vodu, ale len plakala, no ale tretiu noc už len pritúlenie postačilo a upokojila sa. A odvtedy viem, ako to vyzerá, keď dieťa prespí celú noc 😀 Teraz už má skoro 3 roky, tak sa mi budí v noci už na cikanie a nie na papanie 😀
@zuzkababy inak toto ma zaujima tiež, mam ich aj ja, len somm ich ešte nezačala brat, prečo ich ideš brat, mne sestrička povedala že pacientky ich zvladaju dobre,