Papá 2 týždňové bábätko príliš veľa?

13091991
14. jún 2014

Ahojte mamičky, moje dvojtýždňové bábätko vypije 120 ml umelého mlieka a potom si ešte pýta. Tak ho ešte priložím k prsníku z ktorého trošku cucne a zaspí.Musela som ju začať prikrmovať lebo mám málo mlieka dolieva sa mi celý deň kým mám plný prsník a v noci ju potom nakrmim svojim. Je to teda podla vás veľa 120 plus trosku mojho?

ushuaia
14. jún 2014

@13091991 ahoj , myslim ze je to uplne v norme...drobec je hlados... 🙂 , inak ja by som sa poradiloa s laktacnou, je dolezite ci prikladas babo spravne na prsnik, mne v porodnici nic nevysvetlili, prsia som mala naliate, boleli ma , prikladala som ju nespravne, nikto ma neupozornil ( rodila som mimo SK), aj som tak o mlieko dosla. Ked bola na prsniku, bola nervozna, iba plakala...uz som nevedela co s nou...bola som z toho neskutocne nestastna a najma vystavena. Az sme jej dali UM a utlo 🙂 . Skus laktacnu...na SK ich je ako maku

ajana1
14. jún 2014

nuz ak ju nebudes prikladat castejsie tak sa ti mlieko ani tvorit nebude. Co tak to skusit naopak a to jej najskor dat prsnik a ak tak potom umele mlieko? Inak okolo 10 dna sa upravuje laktacia tak ak sa ti aj zda ze mas malo mlieka toto mohol byt dovod.

13091991
autor
14. jún 2014

Lenze ja som ju doteraz krmila iba mm prikladala som ju kazde 2 hodiny niekedy aj castejsie az pred par dnami zacala byt nervozna nechcela spat ked som jej dala prsnik len ho tahala a jedovala sa lebo sa mi tie prsia nestihali nalievat lebo mala bola na prsniku nonstop takze som to musela vyriesit umelym..

nicolle21
14. jún 2014

@13091991 v tomto veku mililitre neries, proste daj dietatu jest, ked si pyta, ci je to mm, alebo um, neprezerie sa, neboj, ak sa to aj nahodou stane, odgrcne a bude v pohode 🙂

luba41
15. jún 2014

@13091991 neviem, či chceš alebo nechceš dojčiť..ak ešte chceš, tak kontaktuj čo najskôr laktačnú poradkynu..asi o dojčení nemáš vela naštudované, tak skús prečítať aspon na stránke http://www.mamila.sk/ - /odkazy vľavo dole sú pre Teba aktuálne / a máš tam kontakt aj na poradkyne..
ak máš pocit prázdbch prs, je to v poriadku-mlieko v nich je /pokial prikladáš na požiadanie/..nečakaj, ked sa Ti "budú nalievať"a ani neodsávaj a nesleduj, kolko odsaješ / nie je smerodajné, kolko Ty vytiahneš z prsníka-bábo ťahá inak/....dojčené bábätko môže byť na prsníku aj 20x denne..ale pokial nebudeš prikladať na požiadanie / to je v podstate pri každom zamrnknutí/, tak sa MM tvoriť nebude..ak dojčenie nahradíš fľašou, telo nedostane pokyn, že treba tvoriť MM..dojčenie a prsník nie je len jedlo, ale uspokojuje všetky potreby Tvojho bábätka..odlož fľašu s UM, dudel a pod. veci / to dojčené bábo nepotrebuje a narúša to dojčenie/..120ml je asi veľa pre tak malé bábo-to mlieko z fľaše v podstate do nej natieklo..z prsníka si bábo vytiahne každýkrát iné množstvo-kolko práve potrebuje...takže vela nosiť, vela spolu ležať, v noci spať takisto spolu a stále ponúkať na požiadanie atd ..striedaj polohy na dojčenie-priečna a futbalová..