Operácia varixov a kojenie

tinatitti
18. aug 2020

Ahojte, v decembri by som mala podstúpiť operáciu varixov radiofrekvenčnou metódou. Je to v lokálnej anestézii a hneď po zákroku ide pacient domov. Mam malú 15 mes dcéru, ktorú ešte kojím. V decembri bude mať 20 mesiacov, ale ja ju kvôli tomu nechcem ešte odstaviť. Doporučili mi, aby som prestala dojčiť. Avšak nechcem. Mala po umelom mlieku zvracia. Skúšali sme aj jogurty, termix, puding, tvaroh... tiež zvracala. Ja mam intoleranciu laktózy, možno to bude mať tiež. Mate skúsenosť s touto operáciou? Naozaj musím prestať kojiť? A ak áno, aké mliečko dat?

majamat
19. aug 2020

@tinatitti odpovedat ti neviem, ale dobuducna pomoze ak vyresite problem s mliekom. ak ma problem s klasickym mliekom moze mat intoleranciu, ale aj alergiu na BKM. mozno by stalo za to skusit jej klasicke mlieka a mliecne produkty nahradit rastlinnymi. ja mam lahku intoleranciu laktozy, teda neviem to isto, lebo sa to u nas vysetruje nespravne ( odber krvi na protilatky nie je presny ), ale mam problem s palenim zahy po kave s klasickym mliekom a tiez mam uz dobrych 25r mierne zvyseny cholesterol. mliecne produkty ( resp. celkovo zivocisne potraviny ) obsahuju typ tukov, ktore ho zvysovat mozu. mliecne produkty preto nevylucujem uplne, lebo taka deta je dost komplikovana a dcera je navyse celiaticka, vdaka comu by bol dost problem skombinovat nase stravovanie, ale nahradila som klasicke mlieko sojovym Alpro. sestra ( ona ma intoleranciu BKM a dost silnu ) hovori, ze ovsenne mlieko je vyborne a najpodobnejsie klasickemu. ja ho nepouzivam, lebo obsahuje menej bielkovin, co mi je malo do kavy. je trosku prisladene ( existuje aj nesladene, take Alpro som neskusala,a le ine nesladene nie su dobre, su take praskove )
a Alpro jogurty su fantasticke. kedysi som skusala ten Sojacik a bol nanic,a le Alpro su vyborne. len mi je luto, ze u nas maju 2 druhy. v Tescu mavaju aj dalsie 2 druhy.
tvaroh a syr moc nenahradis, jedien Tofu,a le nie kazdemu chuti. smotany rastlinne su tiez, margariny su aj cisto rastlinne, napr. Flora. uz som si na nu celkom zvykla. tieto rastlinne nahrady maju castokrat este aj dodany vapnik, pripadne do margarinov vitaminy. jogurty mavaju v Bio obchode aj kokosove a este nejake ine tusim.

skus si ju teda takto otestovat, ci by vracala aj po takejto nahrade. ak nie, tak budes mat potvrdene, ze jej mlieko vadi. je mozne absolvovat aj alergologicke vysetrenie,a le na to, aby boli protilatky pozitivne by mlieko musela konzumovat, co predpokladam ze ho nedostava.

heidy222
19. aug 2020

@tinatitti preco by si mala prestat dojcit? Kvoli lokalnemu anestetiku? To tazko prechadza do mlieka kedze je ,,lokalne" 😉 ak Mas napriek tomu pochybnosti Tak v ten den nedojci, resp. Len rano pred operaciou a potom vecer a pripadne si odsaj, som si vsak ista, ze s lokalnym anestetikom mozes dojcit

evitka83
19. aug 2020

@tinatitti ja mam info od angiologs s ktorym som sa rozpravala hned po porode, lebo som tiez chcela korekciu. Povedal mi, ze taketo zakroky sa robia az po skonceni kojenia kvoli hormonalnym zmenam, ktore u matky prebiehaju pocas dojcenia a mozu vyvolat nejaku reakciu po zakroku

luba41
19. aug 2020

nie dôvod ukončit dojčenie..

heidy222
19. aug 2020

@evitka83 aha toto je zaujimava Info, to som nevedela ale dava to zmysel lebo aj esteticke zakroky a tetovanie sa z tohto dovodu tiez neodporuca

dominikamik12
6. mar 2021

@tinatitti ahoj☺️Ja idem v pondelok tiež na takú op a a povedali 24 hodín nekojit