Ahojte, mám takú menšiu dilemu.
Sú to už cca 2mesiace čo nekojim, no zrazu sa mi spustilo veľa mlieka ma význam začať znovu?
Podrobnejší opis (vo co go😁)
Syna som úplne kojila 5mesiacov. Šiesty a siedmi mesiac som už občas dala aj umelé mlieko a často odsávala, lebo začalo akurát leto, veľké horúčavy a jednoducho som si nemohla pomôcť, ale bolo mi veľmi neprijemne ho dojčiť (a aj som sa umyla vždy pred tým) a nepáčilo sa to nejak ani malému. Koncom 7mesiaca ako som aj pridávala viac a viac príkrmov a začal
skúšať rôzne jedla, prestaval vyžadovať kojenie. Už aj keď som ho prilozila, len sú kúsok potiahol. Zhodou okolnosti sme boli na dovolenke a zabudla som si odsávačku, čiže som prestala kojiť aj odsávať.
Mlieko mi nevytekalo, vypadalo to tak, ze pomaly odišlo, prsia ma neboleli. Brala som to tak, ze sa sam odpojil a s tým som aj stratila mlieko a neriešila som to ďalej. Teraz ma ale 9mesiacov a začali ho trápiť zúbky. Doteraz nemal ani jeden a teraz to vypada, ze mu idu rovno 3naraz. Kvôli tomu začal aj viac plakavat a vidno ze je utrápený a ťahá ma stále za tričko, tlači sa hlavičkou ku prsiam a vždy keď začne plakať spustí sa mi veľké množstvo mlieka. Ešte viac ako keď som pravidelne dojcila. Myslite si, ze má zmysel znovu skúsiť dojčiť, alebo sa už na to vykašľať a nezačínať?
Alebo si začať aspoň odsávať?
Mám kus obavy, ze ak začnem odsávať, už sa mlieka dlho nezbavím 😃
Ja by som pocuvala dietatko. Tym ze sa tlaci, si to vyzaduje. Rozhodne mu s tym ublizit nemozes. Mozno sa s tym len chce ukludnit ak ho bolia zubky. A mlieka sa zbavis neboj, nepoznam zenu co jej stale mlieko tecie z prs aj ked ma deti odrastene.
@srferreira dakujem za radu.
Aj ja mam v sebe taký pocit, ze by som to mala vyskúšať a ved ze za to nič nedám. Len keď som sa o tom s niekym rozprávala tak každý skôr ze navymýšľal, a načo uz teraz, a ved sam prestal, potom sa mlieka za dlho nezbavis, on ti bude hocikedy sťahovať tričko, uz je veľký, to je hanba a podobne …
A áno, to mi je jasne že raz sa ho zbavím 😃
Len sme mali v rodine uz taký prípad ze sesternica dojčila do 2rokov, no mlieko mala ešte aj keď mala jej malá 4,5roka. Že jej hocikedy zvyklo vytresknuť 😃
@katkarinka21 zena sa nikdy nemusi hanbit za to, ze koji a dopraje dietatku. Co ta po nich. Teraz chce tak chce. A ty ked to tak citis, sama vies najlepsie a nie iny. A zas si nemyslim, ze 9mes. Je nejaky ‘velky’ na kojenie.
Hej to som pocula, ze to mlieko mas dlhsie, ale no raz predsa sa strati.
@katkarinka21 pozri, sama vidis ako to priroda pekne vymyslela. Maly sa trapi a tvoje telo mu chce same pomoct. Tie noci so zubami, kedy bol maly na mne zaveseny, neboli nic moc ale aj to preslo. Teraz prespi celu noc (asi od 20.mesiacov). Kojila som ho do jeho dvoch rokov a to sme pomalicky postupne vynechavali kojenie az som si raz po dvoch dnoch uvedomila, ze som ho uz nekojila vobec cize odstavenie bez akychkolvek stresov pre mna ci pre neho. Ziadne mlieko sa mi netvori, lebo to sa tvorilo podla dopytu.
Dopraj mu, keď chce a potrebuje to, veď samo telo ti dáva najavo, že "chce dojčiť". Mlieko nie je len na kŕmenie, dieťatko to aj ukludnuje, a aj zbavuje čiastočne bolesti. 9 mesačne vôbec nie je veľké na dojčenie, veď to je stále ešte bábätko, dokonca dojča, čiže úplne prirodzené je dať mu to, čo pýta. Ja mam 11 mesačné, a stále je dojceny, aj keď už pekne papa všetko, ale keď idú zúbky, nič lepšie ako supnut mu prsník veru neviem si predstaviť 😁😁
@katkarinka21 ja som mala s dcerou polrocnu prestavku v kojeni, ked som druhykrat otehotnela. Bolo mi to neprijemne, tak sme prestali, mala cca 1,5 r vtedy. Po porode som jej ponukla opat, ale ona sa hanbila a uz aj zabudla. Trvalo jej takmer dva mesiace, kym sa to opat naucila, ale kojila sa dalsi rok a pol. Urcite vyskusaj a ak to aj hned nepojde, skusaj dalej.
Ja by som mu ponúkla, ukľudní ho to, je to zdravé, len uvidíš, či si ešte bude vedieť vysať.