Ahojte, potrebujem poradiť. Mám malého syna, ešte len 3 týždňového a je sám v nemocnici kvôli vírusu (nie korone). Ja som s nim nemohla nastúpiť, lebo som dostala absces do prsníka a musela som to ísť rezať a čistiť. Okrem toho beriem druhé balenie antibiotík na zápal prsníka, ale stále by som chcela po príchode z nemocnice dojčiť. Mliečka mám stále menej, odsavam iba raz do dňa, aj to minimum a veľmi ma celá táto situácia mrzí, lebo v nemocnici mu nasadili materské mliečko a za dva dni bol malý úplne fit. Keď som im ale povedala, že ja dosť mlieka nemám a budem musieť prejsť na umelé mlieko, tak ho začali už v nemocnici otáčať na bebu, ale nejako im každé ráno zvracia, takže jeho pobyt sa predlžuje a aj moje trápenie. Odsate mlieko (20-30ml zatiaľ vylievam, lebo beriem tie nešťastne antibiotika a na jeho boľavé bruško mu takéto mliečko dávať nechcem. Je šanca, že keď ho pustia a budem ho prikladať, že sa mi. Mlieko ešte začne tvoriť? Alebo je to už beznádejne? Pred dvoma týždňami som. Mala toľko mlieka, že by som nakojila aj dve deti a teraz mu neviem nazbierať ani jednu dávku za deň... Strašne ma to všetko mrzí a cítim vinu, že sa malý trápi na umelom mlieku a materské mu neviem zohnať. Banky sú totiž kvôli situácii zavreté...
@jemi9 velmi drzim malemu palce, nech sa co najskor uzdravi a vrati k mamke. K tomu mlieku, uz som citala, ze aj mamky co si adoptovali dieta ho dokazali kojit takze da sa vsetko. Naozaj to chce pozitivne myslenie a skusit odsavat stale castejsie a castejsie a ak budes moct tak nasadit senovku a benedikt 3x3 tabletky denne. Ked sa syncek vrati, skus si zavolat laktacnu poradkynu aby skontrolovala aj prisatie aj maleho uzdicku. Drzim palce nech sa podari, si zena a my sme silne a dokazeme vela! 💪🏽
S laktacnou sa da skontaktovat aj telefonicky, ak to inak nepojde. Podla mna si kratko po porode a urcite je tam sanca, ze to date, ale nemusi to byt lahke. Drzim palce a obom skore zotavenie 😉
@jemi9 oj, vidíš, zabudla som na tú coronu blbú ale nevadí, tak ako vie žena bez pomoci aj porodiť tak aj kojiť. Je to v hlave a pozri, ak sa nepodarí, nič sa nedeje. Môj manžel bol na UM a je zdravý ako buk. Dôležité je po návrate bábätka byť čo najviac s ním, mať ho v šatke, spať pri ňom a tiež asi zo začiatku možno nebude toľko mliečka takže budeš asi aj dokrmovať UM. Odporúčam fľašu Avent natural s najmenším cumlíkom, nekazí kojenie. Ja malého už 10 mesiacov kojím z toho 5 mesiacov aj dokrmujem jednou fľašou UM denne a v pohode, je to dobrý cumlík. A ak sa bude dať, nedaj malému cumlík. Môj ho síce mal ale v 5.mesiaci (keď bolo potrebné začať s UM) som ho odučila aby to náhodou nenarobilo šarapatu.
Ja to skusim tak fakticky trosku.
Malemu prajem hlavne skore uzdravenie, to je ovela dolezitejsie ako kojenie.
Umele mlieko zachranilo mnoho deti, a mnoho mamiciek.
Tvoj malicky ma 3 tyzdne, akurat cas, kedy babatka zacinaju grckat, ci kojene, ci na UM. Babatka proste grckaju.
Absces na prsniku je sarapata ako slak. Drzim palce nech sa z toho dostanes, hlavne sa daj dokopy, zdrave prsia bez zapalov a bez zbytocnych zasahov do ich tkaniv je ovela viac do buducna, ako kojenie.
A TERAZ k tvojim pocitom. Mame to dane. Bojovat za kojenie ako lev. Neviem, kde v mozgu nam zenam tak prepina, ale urcite je to dane evolucne, ze zena bojuje za to kojenie, inak by dieta umrelo hladom. Instinkt?! Ale v dnesnej dobe, ti babo prezije na kvlaitnom umelom mliecku. Nadych, vydych, usporiadaj si to v hlave. Nic sa nedeje. Ak sa ti podari rozbehat kojenie, raz o rok si povies, skvele, ze kojim, ale boze, ako som to mohla tak strasne prezivat, a psychicky sa tyrat.
Jasne ze to pôjde, dojčia aj matky ktoré majú adoptovane novorodeniatka. Odsavaj co to da a tvorba sa zvýši keď budeš mat svoje maličké milované už pri sebe! Kde je vôľa tam je cesta!
Tak prečo odsávaš len 1x denne? To chce každé 3 hodiny.