Uz tyzden s mm oducame 18 mes dcerku od nocneho kojenia. Dnes spala vkuse 6,5 hod, co povazujem za uspech, kedze doteraz sa budila asi kazdu 1,5hod. Pocas denneho spanku mame vsak stale taky zvyk, ze ked sa zobudi, ja si k nej rychlo lahnem, nakojim ju a ona potom dalej spi. Rozmyslam vsak, ci tymto sposobom vlastne nemarim nocnu snahu oducania a ci by som teda nemala prestat s kojenim i pocas denneho spanku i za cenu, ze sa zobudi. Mate s tym skusenost? Dakujem
my budeme mat sice uz 2 roky, nocne kojenie som asi pred 2 mes.radikalne zastavila tiez sa budil aj 20x za noc. dve noci poplakal a potom sa ukludnil- poviem ze nie a nech si lahne naspat (je uz rozumnejsi tak chape) dam mu az okolo 6 rano, este potom spi a poobede mu dam kym zaspi a niekedy ked sa zobudi tiez dalej uspim mlieckom, viem kolko spanklu potrebuje tak podla toho uspim dalej albo nie
@lusyke vecer si manzel malu vezme, idu ma odprevadit ku vchodovym dveram a ja sa tvarim, ze odchadzam prec z bytu, rozlucim sa s nimi. Ked manzel zavrie dvere na spalni, rychlo sa vratim a utekam do postele v detskej izbe🙂 manzel ju uspava, trva to asi hodinu. Doteraz som ju uspavala len na prsniku. Ked sa v noci zobudi, ponukne jej caj, neskor aj jogurt. Mame totiz problem, ze dcerka cez skoro nic nezje, tak sa asi budi aj na hlad. Napriek pripadnemu placu za nimi nejdem, aj ked mi to trha srdce. Zatial najhorsia noc bola predvcerom, ked bola hore 3 hodiny. No, neviem, dokedy to manzel vydrzi...
@erienka no neviem ci je toto uplne najspravnejsia cesta. Ja kebyze odidem akoze z bytu tak moje dieta nezaspi ani nahodou, ona podla mna tomu vobec nerozumie, preco odchadzas, pokojne nech ju manzel uspava ale taketo kulehy su podla mna len na skodu, moze sa zlaknut ze jej unilas a este viac sa na kojenie naviaze. Ja som zastanca kojenia ale samo nie ked uz to ide mamke a vsetkym na mozog a zdravie, takze mozes urcite podmienky a zadahy do kojenia zaviest ale treba s nimi dieta normalne oboznamit, a opakovat preco je to tak. V noci spinka mamicka aj mliecko preto v noci proste nedostane. To s tym jogurtombysom urcitenerobi!a, mm satravi uplne inak ako nejaky jogurt, nech sa dopapa rano, cez den. A podlamnapokojne uspavaj na prsniku ak to tak mala chce a potrebuje a proste len vnoci uz neskornedaj . jednaznajdolezitejsich funkcikdojcenia je prave uspavanie, takze to denneby som vobec neriesila...
@erienka - ahoj, skús pobrúsiť tuto: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... Je tam toho viac, ale možno Ti niečo z toho pomôže.
@erienka no nas chodi tak medzi 21 a 22- ale vecer ho nakojim a ak zaspi prelozim do postielky, niekedy sa preberie a poslem tam manzela nech ho drzi za ruku, tak je nauceny zaspavat alebo spi v postielke dalej. ale teraz sme mali hnacky a vracanie a starsi skoncil v nemocnici tak boli s tatom spolu sami aj v noci 1x, zvladli to aj ked sa mu casto budil. ked som prisla domov bol na mne nacucnuty 3 dni ako novorodenec, ale aj dr. mi vravela ze s MM to prekona mozno lepsie tak som davala, ale vcera uz bol OK tak som sa vratila k starym tradiciam a zobudil sa 2x, dala som az o 6. tiez by som asi nerobila to ze odidem- aj to sme skusali a vratila som sa za ar min na chvilku (tak sa naucil spinkat v postielke) a zas som isla prec. 2 noci plakal a teraz sa uz vecer aj sam odpoji a ukaze na postielku, potom drzime za ruku a zaspi, trva to niekedy dlhsie ale prtom si citam knihu... tak sa to da
@katrinka8 ahoj, mamilu uz neriesim, hoci kedysi to bola pre mna priam biblia, kvoli mamile som tam, kde som, ze dcera nechce za den nic zjest a visi na prsniku doslova stale. Ja som sa velmi dlho povzbudzovala clankami z mamily, ked som sa pobudila nevyspata s bolavym bokom, co dcerka bola celu noc na mne nacucnuta. Mamilina rada je, ze to jednoducho nemam riesit a ponuka rady, ktore nepomahaju. Rozhodla som sa, ze stacilo. Priznam sa, ze mam na mamilu v tomto zle srdce, konzultovala som to i s laktacnymi poradkynami, tiez mi povedali, ze mamila casto prehana.
@leporeloo to mi poradila laktacna, ze mam malej ukazat, ze idem prec, aby ma v noci nehladala v byte. Dava mi to celkom logiku. Ved su zeny, ktore chodia do prace a ak dieta ostane doma s milujucim otcom, snad to nemoze mat na dieta nejake hrozne nasledky. Kazdopadne dnes ju skusim uspat na prsniku, pokial to nesposobi regres v tom, co sme zatial dosiahli, ja budem len rada🙂
@erienka - to ma mrzí ☹ Ak sa mám priznať, ja som nečítala tie rady, čo písali, len podľa názvu som dala link, lebo sa mi zazdalo, že je to tá problematika.
U nás zabralo u dcérky, keď mala cca do tých 2 rokov (resp. asi 3 mesiace pred 2 rokmi), že som jej proste vysvetlila, že v noci sa spinká a nepapá. Ona to už vtedy chápala ale, bola predsa len už staršia a v noci sa kojila len 1x. prvú noc mrnčala asi 10 minút, druhú asi 5. Potom to bolo už v pohode. Ale ona je ten typ, že sa s ňou dá dohodnúť obvykle.
Ale obávam sa, že pri synčekovi budem mať podobný problém, ten je tiež dosť často nacucnutý, má zatiaľ rok, tak to neriešim, ale trochu sa obávam, čo to bude...
Na Tvojom mieste by som to asi skúšala odúčať nie naraz. Najprv teda v noci, to denné by som asi rušila až po tom, ako by bola v pohode v noci. U nás bolo, paradoxne, najťažšie zrušiť ranné. To šlo ako posledné. Večer sa dala "ošuškať" čítaním rozprávky, to sme naťahovali a rozprávali sa...
@erienka prosim ta, viem ze to uz nie je aktualne, ale ako sa vam podarilo to nocne oducenie od kojenia?ako dlho to trvalo?nejake rady? 😉 dakujem
@sunshine85 no tak v tom decembri 2014, ked mala dcera rok a pol, sa nam to napokon vobec nepodarilo. Po vyse tyzdni preplakanych noci sme to vzdali. Bolo to pre mna (aj pre muza) velmi stresujuce, hadali sme sa. Opat som sa na to odhodlala az v aprili, ked mala takmer 2 roky. Neviem, ci bola na to pripravenejsia alebo co, ale bolo to takmer uplne bez placu a po par nociach uz prespala celu noc. Uspaval ju muz, pozerali spolu rozpravky na tablete, potom tablet zobral a ona zaspala. Odvtedy prespi vzdy celu noc, ale paradoxne ja som zacala v tom obdobi trpiet poruchami spanku, ktore sa so mnou viac menej tahaju az doteraz 😖
@erienka ja by som sa ta chcela spytat akym sposobom si dosiahla take oducenie od kojenia v noci? Nasa ma 20 mesiacov a budi sa stale kazde dve alebo tri hodiny a pyta si mlieko. Aj ked jej stale ponuknem z flase caj tak ho najprv odmietne a chce si cucnut moje az potom si da z caju. A inak myslim ze to ze jej das cez den pocas spanku nema ziaden vplyv na to oducanie v noci. Aj dieta pozna rozdiel medzi dennym a nocnym spankom.