Odúčanie od fľašky

krasnanevesta
1. aug 2015

Ahojte, potrebujem rychlo poradit. Mala ma 3 tyzdne doteraz som mala malo mlieka alebo som aspon mala ten pocit tak sme dokrmovali nutrilonom tak 2-3x za den. Teraz vsak mala potaha 10 minut kazdy prsnik a place podla mna place len ze chce flasu. Skusala som odsavat odsavackou ci mam mlieko a neslo nic. Ale ked si postlacam bradavku tak mlieko tecie- znamena to teda ze tam je? Od rana sa teda trapime bez flasky ale teraz je uz tri hodiny skoro bez prestavky na prsnikoc ale raz dvakrat potiahne a bud spusti rev alebo len dudle. Ale mlieko ma potecene aj za usami. Zlenivela na flaske a teraz sa iba durdi ze musi tahat? Mam iba vydrzat a chyti sa? Po troch hodinach mam chut to vzdat a dat jej flasu.

sardinka333
1. aug 2015

@krasnanevesta ano, vydrž, ,,tri hodiny,, je malo. 😀 ak chceš naozaj len a vylučne kojiť tak tu flašu zahod...lebo ta to bude furt kvariť ked budeš mať krizu. Zavolaj si rychlo laktačnu nech ti nabehne a poradi, ukludní, povzbudí. Mlieko má až za ušami takže tečie a aj ona si ho vysosne...tearz to bude chcieť trpezlivost, čas. Vykašli sa na domacnost, varenie a venuj sa malej a kojeniu...pripadne mrkni to krmenie tzv. suplementorom - cievka na prsníku, malej potečie a teba bude stimulovať kým sa ti to neupraví doma sa to v pohode dá robiť, vonku krm cez striekačku, nie flašou. Na druhej strane ak by si mala byť ,,na nervy,, a decko furt ojačané tak to nesil...proste uvidíš, ale 3 týždne je velká šanca že sa ti to pekne podarí.

krasnanevesta
autor
1. aug 2015

Myslela som ze parkrat si poplace a zacne tahat ale nic 🙂 tak este skusame dalej. Ja sa len bojim ci mam dost mliecka....viem ze sa tvori aj priebezne pri kojeni ale predsa.

slniecko77
1. aug 2015

@krasnanevesta sat z flasky je ovela jednoduchsie ako z prsnika..tak princeznej sa nepaci, ze musi tahat 😉
Skus jej prikladat prsnik na poziadanie, podla sanky uvidis ci len dudle, alebo saje mliecko. Flasu ani cumel jej nedavaj, lebo si na prsnik uz nezvykne.
Co sa tyka dostatku mliecka, cim viac budes prikladat tym viac sa bude tvorit..takze preto to prikladanie na poziadanie. Aj ked si odsavackou nic nevytiahla to neznamena, ze nemas mliecko..najlepsia odsavacka je tvoje dieta 🙂
Ak sa ti napriek tomu zda, ze ho mas malo tak okrem prikladania k prsnik si malu davat co najviac skin-to-skin (na nahu hrud), to stimuluje tvorbu mliecka. Vela tekutin, skus si kupit caj pre dojciace maminky, popripade sa odporuca uzivat na zvysenie tvorby mliecka senovku grecku a benedikt lekarsky.
Vela stastia 😵