Ahojte, potrebujem radu. Mala bude mat onedlho 6 mesiacov a od narodenia je viac menej na UM, kedze som mala malo mlieka a aj to malo mala nevedela vypit. Bola sice stale na prsniku a dudlala, ale nepila a ja som potom odsala 100ml. Laktacna nam tiez nepomohla.
Kazdopadne sme dospeli do takeho stadia, ze od 4 mesiaca nevie spat bez prsa. Zacalo to tym, ze zaspavala na prsniku a potom som ju prelozila do postielky. Ale teraz, kedykolvek ju odpojim a pohnem sa od nej, zacne hystericky kricat a toto je kludne od 19tej do polnoci, niekedy ceu noc, co sa mi ju nepodari dat do postielky. A uz to robi aj cez den.
Snazim sa ju to oducit, aby zaspala bez prsnika, ale strasne place zakazdym a trva to aj 45minut aj viac. Nosim ju, spievam jej a nic nepomaha.
Nemate niekto podobnu skusenost co s tym?
Dakujem 🙂
Vydržať a nedať jej prso. Môže to trvať pár dní, kým si odvykne, obrňte sa pevnými nervami a nepoľavujte. Nič sa jej nestane, keď prso nedostane, ani fyzicky ani psychicky. Večne to nepotrvá, bude ju baviť plakať max. 2-3 dni.
@strudlikmalicky keby 3 dni to by bolo super, ale dnes uz tolko kricala, ze mi ide hlava prasknut od bolesti. Este sa bojim ako to bude, ked pojdu zuby alebo nedajboze ochorie. Bojim sa, aby sme sa po odvykacke nevratili zase tam, kde sme teraz 😂
@zuzudrnda ano ja viem, odhodlavala som sa dlho a dokonca som ju prve 4 mesiace krmila len cievkou na prse, aby mala ten kontakt ked uz bola na UM. Ale toto mi uz pride cez ciaru, ona sa tiez nevyspi ked v kuse len prso hlada. A niekedy sa na to tolkokrat uz zobudi, ze dostane hystericky zachvat aj tak. Pride mi to, ze jej tym robim medvediu sluzbu, ked sa nenauci spat aj sama. Nehovoriac o tom, ze manzela si pomaly nevidim, ked moj den konci o 18-19:00 😂
@evka1590 urobila si z teba cumlík, ja mám to isté so synom, niekedy je do pol noci na prsníku a cez deň spím s ním. Ale mal aj také obdobie keď cez deň spal bez prsníka. Teraz zaspáva sám, ale po pol hodine sa preberie a trošku si podudka. Ja som nemala na to, aby som ho nechala plakať.
@angel993 a kolko ma syn? Ked ono sa to zhorsuje a ja sa bojim co bude neskor. Aj ked napr. musim ist nieco vybavit a ma s nou byt manzel a chce ist spat, tak place a place lebo tam nie som. Inak som zistila, ze vlastne nepotrebuje az tak prsnik, len nech lezim pri nej. A ona sa skor nervuje ako place lebo slza ani jedna 😂 ja si s nou tiez obcas pospim, vtedy soi dlho, ale obcas by som potrebovala aj nieco spravit :/
@evka1590 už má 15 mesiacov, ale ešte nezaspal pri nikom inom iba pri mne. Keď som potrebovala odbehnúť, tak buď keď bol vyspaty, alebo keď spal v kočiari. Ale odkedy nie je vo vaničke, v kočiari nezaspí. Ja som sa už zmierila s tým že keď spí nič si neporobim, tak som ho radšej naučila že robí so mnou. Každopádne prajem pevné nervy, lebo ja som niekedy plakala s ním, keď aj dva hodiny som uspavala. Našťastie to už prešlo, zaspí pomerne rýchlo, akurát prsník musí byť k dispozícii 😁 Ale zas, tak som si povedala, že malý je len raz,ešte je krátko na tom svete a keď ma potrebuje ako istotu pri sebe, tak budem pri ňom.
Dudlik ?