Odúčanie 1,5 ročného chlapca od dojčenia

ivuska09
23. feb 2016

Milé maminky,
poradíte mi Vaše osvedčené rady ako odučiť rok a pol ročného "cuckoša" od dojčenia ? Dieťa popri strave dojčím aj cez deň aj cez noc. V noci sa budí veľmi často, mrví sa, mrnčí, niekedy si iba podudká prsník, inokedy papá zaspí. Spí so mnou v posteli. Ako ho pomaly odnaučiť od denného a nočného dojčenia ?

pribinak
23. feb 2016

Najskor postupne obmedz dojčenie cez den, proste ked bude pytat prsník, treba ho nieco zaujať a robit velmi pestrý program, aby nemal Čas pytat prsník
Vyhýbaj sa miestam, napr sedačke, kde si dojčila, aby si mu to nepripomínalo

qwertxy
23. feb 2016

...prip. ponuknut vtedy flasku s UM, na vecer skusit viac zasytit - napr. kasickou, aby sa menej budil...ale dietatko ked sa "oduca" od prsnika, tak castokrat potrebuje viac ako to mlieko, ten "pocit" pri tom, preto by som skusla viac sa s dietatom "laskat", mojkat, aj vtedy ked poziada o prsnik

fuska
23. feb 2016

Ja som skusala postupne, nedalo sa. Sekla som s tym zo dna na den. Hucal jeden vecer, na druhy den si este zmyslel, potom uz nie. Viac roboty som mala so sebou. Napriek pravidelnemu odsavaniu som dostala obojstranny zapal. Odkedy nekojim, konecne som pribrala, som odpocinutejsia, dieta mi prespi celu noc, je samostatnejsie. Stalo to za to.

nina4
23. feb 2016

Ahoj u nas seknutie zo dna na deň nezabralo ani nababranie si bradaviek .Prave naopak malo to opacny efekt este viac hladal prsia.Zacala som mu nukat viac caju z fľase ale poviem ti trvalo to pol roka u nas ale bolo to o jeho rozhodnuti .Teraz ma 3,5 a este sem tam pride sa pomojkat a dat mlieckovi pusinku ako si to maly pomenoval :0) Zelam trpezlivosť a hlavne pevne nervy ;0)

kachnicka84
24. feb 2016

Ahojte,môj malý má výdrž, takže žiadne vyrevanie nehrozí,pretože keď si niečo zaumieni je veľmi tvrdohlavý a vytrvalý,spánok ako keby ani nepotreboval či cez deň a v noci tiež len málo.Teraz mám zapálené bradavky a veľké bolesti,no nepomohlo nič ani natretie ani nič proste ak nemá prsník dokáže revať kľudne aj celú noc.Takže kojím cez zápal, už som to mala a hojilo sa mi to 4 mesiace tak sa teším koľko teraz.Totálne neznáša iné mlieko, či vo fľaši, poháriku proste v ničom asi po týždni sa mi ho podarilo prehovoriť na kozie mlieko ale len akože kozie,kozičky má rád a od kravičky nechce,tak som to takto psychicky naňho išla, obyčajné mlieko s vanilkovým cukrom ale to má len tak cez deň ,keď ide spať ani počuť,budem teda kojiť asi až od nevidím do nevidím.No nestrácam nádej pretože teraz v máji bude mať dva roky a moja kolegyňa z pôrodnice kojí tak isto s tými istými problémami,takže to máme asi predurčené, oni sa tie naše detičky asi už v pôrodnici dohodli. 🙂

ivuska09
autor
28. feb 2016

Dakujem milé dámy. Môj syn už sám uteká na postielku keď viem, že tam dostáva mliečko. Horšie je, že spíme spolu v postielke, takže ešte ho treba naučiť spať vedľa a nie pri mne..
Ďakujem, začnem skúsať.