2 až 3 dní nebudem môcť kojiť kvôli operácii a liekom ak si chcem udržať ale tvorbu mlieka mam odstiekavat každé 3 hod? A od striekať napr 10 min jeden a 10 druhý alebo obidva sa snažiť čo najviac?
Ja som takto nemohla dojčiť 48h tiež kvôli liekom, vtedy mal synček 4m. Odsávala som vtedy až keď som mala prsia naliate a bolestivé. A odsala som koľko sa dalo. Teraz tiež väčšinou 1x do týždňa na 12h nemôžem dojčiť kvôli liekom. Synček už má 9m, stále dojčím a je naučený aj na umelé mlieko. Lieky beriem kvôli migrénam na predpis, takže keď ma to chytí, musím si dať lieky inak sú to 2 dni v ukrutných bolestiach a ešte 2 dni sa potom z toho dostávam. Mlieko som zatiaľ nestratila. Prvého synčeka som takto dojčila 11 mesiacov, potom sa odstavil sám, akosi mu viac chutili príkrmy. Druhého zatiaľ úspešne dojčím už 9m, uvidím dokedy.
Staci v priebehu 24 hodin 5x odstriekat, vzdy z oboch prs. No odporucam elektricku pumpu od medely-Symphony (mozes si pozicat zadarmo z lekarne), ta aj stimuluje tvorbu mlieka a ma nasadky na obojstranne odsavanie, cize setri cas. Skvela vec!
Ako staré dieťa máš? Ja som práve toto riešila tento mesiac. Mám 1,5 ročného syna a bola som v nemocnici. Nechcela som ho odstaviť. A tak som ráno ešte dojčila a potom som v nemocnici odstriekavala mlieko tak, ako by som doma dojčila, v takých intervaloch a čo najviac. Pila som aj dosť tekutín a odstriekavala aspoň raz v noci, keď som išla na toaletu napríklad. Pomohlo, po 5 dňoch v nemocnici ďalej dojčím.
to bud rada, ja so mlieko nemala a kupovala som sunar premium
Mne dieťa nosili na oddelenie, aspoň cez deň a dávali lieky, ktoré sa mohli pri dojčení. Neviem ako dlho dojčíte, mne stačilo 2,3x za deň odsat a mlieko zostalo.