Odstránenie klobúčikov

mahtobka
3. nov 2020

Ahojte dievky. Je tu niektora,kt. kojila s klobucikmi a podarilo sa jej ich odstranit? Ak ano,tak ako a za aky cas?
Kojim s klobucikmi 2 tyzdne a nedari sa mi ich eliminovat. Mala mi odmieta prsniky bez klobukov. Uz som kontaktovala aj laktacnu.

mogaa
3. nov 2020

@mahtobka neterka kojila asi 4mesiace s klobúčikmi, malá si nevedela chytiť bradavku mala malé ústa(narodila sa drobučká cca 2300g)najskôr jej dávala odsaté mlieko z flaše, po týždni prešla na klobúčiky a po 4mesiacoch už kojila bez klobúčikov.....a kojila skoro do 3rokov

zusssky
3. nov 2020

Ahoj, ja som kojila cca mesiac s klobúčikmi. Ja som to robila tak, že som kojila s klobúčikom a ked mi vytahal viac bradavku rýchlo som dala dole klobúčik a skúsila priložiť. Trvalo to asi týždeň a malý sa naučil. Bol to boj. 😊 Mala som aj Laktacnu a ta ma učila cez cievku. Dat na prsník cievku a priložiť dieťa a tak ma ťahať lebo z cievky mu išlo mlieko. No pre mňa to bol horor a malý bol zlý tak som sa na to vykaslala a začala skúšať podla seba a vyšlo to. Malý ma 2 mesiace a v pohode sa vie prisat. 😊

cezpat
3. nov 2020

@mahtobka Ja som to tiež riešila tak ako píše zusssky. Najprv klobúčiky, rozťahal, rýchlo dole apokus o prisatie. Dookola. Potom sa chytil. Bol to boj. Ale chytil sa. Plus som ešte používala chvíľu aj pumpicku na bradavky. Pomohlo. Neskôr to už šlo bez toho.

katie253
3. nov 2020

@mahtobka mne bez klobúka nevedel chytiť bradavku a veľmi mi pomohla fľaša Philips natural, ktorá má tvar prsníka. Na nej sa naučil ako má dať správne pusu A pekne sa prisal na bradavku. Pekne papal.

mahtobka
autor
3. nov 2020

@zusssky @cezpat
Tak to skusam aj ja. Len ked mi zacne hucat jak diva,tak jej dam spat klobucik. No snad sa mi to podari.
Tu cievku musim davat,lebo bohuzial nemam dost mliecka.

mahtobka
autor
3. nov 2020

@katie253 pozriem tu flasku

mahtobka
autor
3. nov 2020

@katie253 to je ta od aventu antikolikova?

marvin1234
3. nov 2020

@mahtobka ja som ich zacala pouzivat po dohode s LP, asi po mesiaci som vzdy skusala najprv ci sa chyti bez, ak chytil super, ak nie, dala som klobucik. Zo zaciatku sa chytil mozno na sekundu, postupne sa mu darilo stale lepsie. Asi po mesiaci sme boli bez. Najprv cez den, potom aj v noci po case. Ako silnel išlo to pekne.

katie253
3. nov 2020

@mahtobka Áno avent Philips natural sklenená. Aj cumlíky musíš kúpiť avent natural

mahtobka
autor
3. nov 2020

@marvin1234 inac toto jedine mi dava nadej,ze cim bude silnejsia,tak to pojde. Niekedy sa jej podari prisat,ale iba na pravy. Lavy nechce. Aj to sa tak prisaje,ze mrnci. Drzim jej tam hlavu a potom pohoda saje. Ale ako nesilim ju k nicomu.
Sesterke tiez po 3 mesiacoch sa mala sama prisala.

mahtobka
autor
3. nov 2020

@katie253 tak tu mam aj ja. Rovno som ju kupila. Skusala som ju,ale nemyslela som si,ze tak pomaha. Bojim aa ju pouzivat,aby si nezvykla na flasku

katie253
3. nov 2020

@mahtobka tiež som mala málo mlieka A museli sme dokrmovať, klobúky som odložila asi po mesiaci A pol, pekne začal potom ťahať aj bez nich a kojila som do 7 mesiaca. Keď mal mesiac, tak som myslela, že nepotiahnem ani do 3 mesiacov A vidíš ☺🙄

mahtobka
autor
3. nov 2020

@katie253 krasne. Dakujem 🙏

katie253
3. nov 2020

@mahtobka neboj nezvykne. Mne sa strácalo mlieko keď som mala klobúky, ale vydržala som A pomohlo. Museli sme aj dokrmovať, ale mal aspoň nejaké moje mliečko

marvin1234
3. nov 2020

@mahtobka urcite to pojde. Ja som fakt neverila. Absolutne sa nevedel chytit, mala som ploche bradavky,z porodnice dosla v depke na flasi odsateho. Nepomohli dve laktacne, az tretia bola v pohode, povedala ze dajme klobuciky,dobre bude, zosilnie a odstranime. A presne tak aj bolo. Tiez najprv jeden prsnik chytil a az po case druhy. Nevadilo, priberal jak saleny aj pol kila za tyzden 😅 ziadne stracanie mlieka ani nic sa nedialo tragicke, kus viac prdel z toho vzduchu iba. Nakoniec som kojila dva roky. V klude a bez stresu to urcite pojde. Drzim palce 😊

cezpat
3. nov 2020

@mahtobka Ešte ma napadlo, že problém môže byť aj v uzdicke. Mne mu kontrolovala laktačna poradkyňa.

lemra
4. nov 2020

@mahtobka Aj ja som mala klobuciky asi 2 mesiace a malo mlieka.Malá pila i z fľašku.Našťastie bola všestranná.Skúšala som i cievky,ale to odmietala.Vzdy ked pila a malá som oz fajn brafavku som dala klobucik preč a naučila sa. Uplne sama zaccala piť až ako som sa ja vykaslala na to,že mám malo mlieka a zle bradavky.keď som to prijala.V troch rokoch som ju ledva odstavila a napokon aj mlieka bolo dosť.Hlavné nestresovat.Držím palce .

saxana000
4. nov 2020

Asi 2 mesiace sme frcali s klobucikmi.bradavky sa pekne vytiahli mala zosilnela a raz v noci sa mi normalne chytila bez klobucika odvtedy sme nepotrebovali.

mahtobka
autor
4. nov 2020

@katie253 tak mne by stacilo pol roka kojit. Hlavne nech potiahnem.
@marvin1234 a ako dlho si kojila s klobucikmi.
Mne nepribera dobre. Mam ju aj hodinu na ceckoch a stale je hladna.
@cezpat uzdicky ma strihnute. Obe. Ale nepomohlo to k tomu,aby sa prisala.
@lemra dakujem. Snad to bude aj moj pripad. Mala pije takto 2 tyzdne. Laktacna tvrdi,ze si mysli,ze pomaly,ale isto odstranim klobuciky. Uvidime.
@saxana000 dakujem. Vecer moju kojim pri sebe po leziacky. Spi somnou. Tu bude asi najtahsie odstranit klobuciky

saxana000
4. nov 2020

@mahtobka aj ja som kojila iba poleziacky zo zaciatku to inak ani neislo.este je malicka uvidis o mesiac dva.kamoska kojila s klobucikmi cely cas takmer 2 roky a uplne bez problemov.ak mala pekne papa cez ne a pribera normalne a ty nemas ziadne zdravotne problemy a mlieka dost netlacila by som vobec na to odstranenie klobucikov.kup si dve tri sady nech mas stale ciste pri sebe kazdy den ich vyvaris nakrabickujes a budes nosit v kabelke stale je to lepsie ako behat s flasou s umelym mliekom.skusaj ju pomaly po kazdom tyzdni ci sa chyti aj bez neho.ak nie vobec to nevadi.ja nebyt klobucikov bolo by po kojeni za tyzden laktacna tiez mi radila nedavat klobuciky a cievkovat a uzdicku strihat hned jej chcela. isla som podla svojho instinktu ako som to ja citila s klobucikmi poleziacky na poziadanie doma v klude.. Druhy krat by som laktacnu uz nevolala..

mahtobka
autor
4. nov 2020

@saxana000 no problem je v tom,ze jej nestaci moje mlieko. Nerozumiem preco,lebo ked taha cez klobucik,tak je plny mlieka. Dnes som kojila asi hodinu este v posteli + mi vypila 90ml umeleho a uspavala som na ciciku a tak zas sala. A to mame 3 tyzdne.
A moc mi nepribera. Zatra mame poradnu. Bude rada,sk bude mat aspon porodnu vahu.
To nehovorim o spani. Na rukach zaspi, polozim do hniezda a je hore. Uz ani s muzom nevladzeme

marvin1234
4. nov 2020

@mahtobka no uz sa presne nepamätám, ale možno tak tri mesiace. Mne na mlieko pomahalo nosit ho pri sebe v nosiči.

mahtobka
autor
4. nov 2020

@marvin1234 teraz riesim satku. Mam ist za jednou laktacnou co ma to nauci viazat. Lebo na nosit je mi mala.

lemra
4. nov 2020

@mahtobka Naša vážila 2.5 a merala 47cm.Od začiatku bola v manduce,bo nemala trpezlivosť sa zaviazať do šatky.vrestala riadne dokym sme neboli vonku a to je decembrova.takže poobliekat sa trvalo.prvý mesiac nepribrala.až keď sme namiesto subaru dali kozie.Skúšala som rôzne druhy suseneho a nič jej nechytili.kojila som ju ako keby po sedliacky.to má naučila laktacna. Brala som i benedikt a senovku tuším.My žijeme v oblasti kde je malo vápnika a ako som ho začala jesť tiež pomohlo.najviac však pomohlo prestať si robiť výčitky,že mám malo mlieka a že som nanič mama.a ani všetky kravy kozy nemajú hektolitre.veď vyrastie ani sa nenzdas.

mahtobka
autor
4. nov 2020

@lemra dakujem za podporu 🙏
A manduca je uz pre take malinke babatka? Lebo som chcela richino flexible. A to je od 3,5kg

anicka176
4. nov 2020

@mahtobka ahoj, po polroku sa mi podarilo odstrániť klobúčiky, síce to bolo namáhavé, ale dcéra zistila, že tam nepatria a dávala ich preč až sa chytila, dovtedy sa vôbec nedarilo. Držím palce nech sa Ti to podarí 🤗

lemra
4. nov 2020

@mahtobka da sa rôzne zmenšiť.pre bábätká je tam taká blízka či ako to nazvať.ten nosič čo spominas nepoznám,bo malá ma skoro 6 a už som sa o to viac nezaujímala.

20mysicka12
4. nov 2020

@mahtobka neboj sa, ja som v pôrodnici začínala s klobucikmi, lebo nam velke bradavky a vraveli mi,že bude problém, že sa mi nechyti malý a čuduj sa svete som dala preč klobuciky a sa mi pekne chytil a uz je to rok, čo pekne pije bez nich .

mahtobka
autor
4. nov 2020

@anicka176 to je super,ze po pol roku 🙏🙏

zusssky
25. nov 2020

@mahtobka no aj mne sa zlosti dala som klobúčik naspäť ale stále som skúšala až sa pekne prisal😊😊😊 ja tiez som mala menej mlieka ale dôležité je prikladát prikladať častejšie... A beriem ešte teraz vitamíny senovka a Benedikt vo zvýšených dávkach a čaje pijem 😊