Ahojte, ak ste kojili svoje deti tak dlho, pockali ste kym sa sami odstavia, a kedy to zhruba bolo? Alebo ste to museli ukoncit, lebo sa javilo, ze to bude do nekonecna, pripadne sa situacia zhorsovala?
@lilitela ahoj ja som mladšieho syna kojila do 4 rokoch.....skorigovalo sa mu to na večerné kojenie....cez obed nespával......no už ma to "otravovalo" nakoľko už nevedel zaspať na duduške- tak to volal 😀 😀 😀 😀 😀 .......vysvetlila som mu že už nebude duduška.....že už je veľký a ani jeho starší brat nemá 😲 😲 😲 😲 😲 ......... šla ku gyn. lekárovi pre tabletky na zastavenie laktácie.....nešlo to tak ľahko.. ☹ ☹ ☹ ☹ ...prsia som si zväzovala dostala tabletky.....trošička odtriekala nastala úľava a zas dookola......normálne som vyzerala ako chorá 😀 😀 😀 😀 😀 ......... prešla som tým obdobím syn to bral normálne... 😉 😉 😉 😉 ..... dodnes na to krásne obdobie spomíname obaja....nakoľko si to pamätá 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lilitela starsieho syna som musela odstavit ked mal takmer 3 roky kvoli dalsiemu, rizikovemu tehu. za 3-4 dni sme si bez nejakeho velkeho placu zvykli a mliecko sa rychlo stratilo. druhy syn ma 2 roky a 3 mesiace a tiez sa netvari, ze by s tym chcel seknut sam. predbezne ho neplanujem odstavit, neobtazuje ma to.
@lilitela každé dieťa sa raz skôr či neskôr prestane chcieť dojcit, nikto sa nechce dojcit donekonečna, nepoznám dospelého ktorý sa dojci 😉 dcéra sa sama odstavila ako 3 ročná, trošku som jej pomohla, ale išlo to, síce pomaličky ale isto a ľahko 🙂
nie je pravda, ze sa KAZDE samo odstavi: priklady http://najmama.aktuality.sk/clanok/233725/51-ro...
hlavne to video s 12 rocnou je podla mna uz uchylne
@nice202 Aj ja som to videla, tiez som sa citila cudne.
@sendy182 Nieco podobne riesim teraz, ze moja to vlastne vyuziva ako dudlik na zaspavanie, nakolko ja uz 3/4 roka mlieko nemam. Jej to ale nevadi. No a ma par dni, ked nevie dobre zaspat s prsnikom, tak ked uz to trva polhodinu, uz mi to zacina byt fakt neprijemne. Tak zvazujem, ci este vydrzat, alebo to budem musiet ukoncit. Ale zda sa, ze su to u nej zuby, tak to snad prekoname, lebo myslim, ze po dobrom odstavenie urcite nezvladneme.
@nice202 uff to video s 12 ročnou je hrozné 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 .......neviem matka čaká , kedy bude mať jej dcéra meznes či frajera 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐
@lilitela jaj tak to je iné 😝 😝 😝 😝 😝 .....ona ma dudlík ......takže tu ani nejde o odstavenie.....ale o zvyk.....večerné uspávanie.....to je ako keby mala cumlík alebo palček....lenže 2 v 1 t.z. aj s tebou 😉 😉 😉 😉...... rozhodni sa toto len tak neprejde.....hlavné bude vydržať a nepoľaviť.....skús jej vysvetliť že je už slečna veľká čoskoro pôjde do mš.....vyberte spoločnú hračku s ktorou bude zaspávať......a že ty budeš stále nablízku ...........
@lilitela ja som dcérku kojila 2 roky, ale kedže sme veľmi chceli druhé bábo (a u mňa platilo, že dojčenie bola 100% anticoncepcia), tak som sa rozhodla ju odstaviť ☹ Trvalo to len týždeň, najprv sme obmedzili cez deň, po 3 dňoch som jej už nedala ani v noci...Na to, že je bez "dudky" si zvykla rýchlo, len nasledujúce 2 týždne boli pre ocinka trocha náročné, lebo malá sa v noci ešte budila a mňa nechcela....Mliečka som mala viac než dosť, ale pri doktorovi som s tým nebola. Jedna tetuška mi poradila "babkovský" recept (na prsia som si dávala obklady z bieleho vína a prsia som si sťahovala, kým som stratila mliečko snažila som sa nemej piť), vyskúšala som a po 2 týždňoch sa mi mliečko stratilo.
dietatku sa paci kontakt s mamou,samo sa neodstavi,pomali prikladaj menej casto,aby si sa nezapalila
my sme koncili v roku a to bolo asi jednoduchsie,teraz si ta bude male vyslovene este ziadat
ak neodstavis bude to donekonecna...sestra kojila 3 roky,a fakt to bolo na navsteve cudne ked si pred vsetkymi velké dieťa pýtalo prsnik