Odstavenie skoro 3-ročného dieťaťa

19. júl 2024

ahojte co vsetko vam dorabali deti pri odstavovaní ? lebo ja som sa rozhodla ze ho odstavim lebo ma afty na jazyku a angínu bolí ho sanie tak som rozhodnutá to skončit uz nadobro, lenže problem je v tom že my strasne vyvádza bije ma kope vrieska robí mi výstupi. Muž do mna huči že mu mam dat ale ja chcem uz normalne žiť a vyspať sa a fungovať strasne mi to je už nepríjemné.

pribinak
19. júl 2024

Len vydržať, nič iné.

autor
19. júl 2024

@pribinak a je to normalne šalie jak z divych vajec a v noci ani nehovorim muž nadava ze sa nevyspi

januska12323
19. júl 2024

Dieťaťu vysvetliť a nedať. Rovnako vysvetliť dospelému dieťaťu, 3 ročný má v noci spať a nie jesť ako bábätko.

januska12323
19. júl 2024

Je logické, že vyvádza, celý život mohol piť a zrazu nemôže? Nenaštvalo by ťa to? 😁

autor
19. júl 2024

@januska12323 no ale necakala som ze bude taky cert😀

pribinak
19. júl 2024

Áno, je to normálne že salie. Vzala si mu to na čo bol takmer 3 roky zvyknutý

beata_k
19. júl 2024

Zvolila si si zly cas. Mas chore dieta, ktore chce pomojkat a nie odstrcit. Pockaj az sa mu zahoja afty, skonci angina a potom odstav.

kratucka
19. júl 2024

podla mna je tri roky dost neskoro na odstavovanie, ja chapem ze v terajsej dobe je to nejaky trend kojit pomaly do siestich rokov,no ked uz tak by som zacala postupne pri prikrmoch aj odstriekavat a davat z flasky.

rk123
19. júl 2024

no normalne mu vysvetlovat ze mliecko uz nebude ze je velky. ze ti je to neprijemne. ze ho miesto toho mozes hladkat, skrabkat, neviem co ine …
jasne ze sa hneva, nepozna nekojenie, je zvyknuty ze sa moze kojit a teraz mu to odopieras.
ma pravo vyjadrit emocie a ty ich musis zvladnut, on ich ovladat nevie.
muz sa nevyspi? no bohuzial to bude musiet prezit, par dni to potrva.
ale teda zvolila si si najhorsiu dobu, ked je dieta chore. vtedy sa taketo velke zmeny naozaj nerobia

nimika
19. júl 2024

Aj ja si myslím, že počas choroby to nie je dobrý nápad, treba počkať, kým vyzdravie. Ja som 3 ročného odstavila úplne bez problémov, jednoducho som mu povedala, že už veľký. Išlo to bez plaču a kriku.

autor
19. júl 2024

@beata_k ale on my aj tak púšta prsník lebo ho to bolí takze sa aj tak nekojí môžem robiť čo chcem

beata_k
19. júl 2024

Dobre vies, ze o jedle to uz davno nie je. Je to o tvojom naruci a pocite bezpecia. Ano pusta sa lebo ho to boli, ale momentalne inu vec na ukludnenie nepozna. Odstavuj az ked bude fit.

katka533
19. júl 2024

Citronom potriet, vzdy ked chce v noci

sashka22
19. júl 2024

Mne pomohlo prelepit si bradavky leukoplastom a vysvetliť,že mám bibiku 😃 ale tiež som predtým skúšala potrieť octom, paprikou 🙈 až tie leukoplasty zabrali, to pochopil a zabudol

angeli121212
19. júl 2024

K mužovi sa nejdem radšej vyjadrovať.. jemu je jednoduché ked on neposkytuje open bar... A ano u trojročného dieťaťa by som už nebrala ohľady on už naozaj len skúša a skúša všetko len aby dostal čo chce... Veľmi dobre vie čo robí len sa drž a vydrž.. normálne radím postupné odstavovania bez plaču ale ty už máš rozumné dieťa dosť veľké... Jedine čo by som možno urobila, počkala kým mu prejde choroba a kým vyzdravie ale potom by som bola už nekompromisná.. ponukla objatie,pozornosť ale už nie kojenie

mimi3008
19. júl 2024

Muz kaze dat, muz nadaca, ze sa nevyspi...ako sa pricinil? Ako ti s tym pomaha?

svetlonos
19. júl 2024

Ja som skúšala par krát. Raz som nezvladla ja, 2x do toho vošla choroba. Ale 4x som bola na milión percent rozhodnutá. Mal 2 roky aj 3 mesiace. Nakskor som zrušila obedne uspavanie - trvalo to zhruba 4 dní, po tyzdni ok uplne. Večer už masaker. Tiez to trvalo tak 3-4 dní. Ja som mu spievala túžila som sa s nim a potom mu zapla uspavanku. A tak fungujeme dodnes. Podľa času ešte rozprávka ci pokec.
Ale mala som hrôzu odstaviť v noci. To by sa muz nevyspal a on z toho plaču chiti migrénu. Nie ze si vymýšľa ale fakt je potom uplne mimo.
No a maly sa po tyzdni sam označil aj v noci.
Takže pokiaľ budeš pevné rozhodnutá, zvládneš to. Pripadne ak sa ti dá, odchádzaj na noc s malym preč alebo muz nech ide do penziónu ci k rodičom. Ja mam koli tejto dráme v plane pri druhom skončiť tiez skôr. Som za kojenie ale aj za spokojný svoju existenciu aj našej rodiny.

andreakotesova
19. júl 2024

Syn mi v jeden večer sám povedal: "Mama, už "neťem"" a bolo po dojčení 😁 mal 3 roky aj 2 mesiace 🤣 v ten deň som nastúpila do práce po RD 😀