Ahojte mamicky, prosim poradte alebo napiste Vasu skusenost. Da sa odducit od kojenia pocas noci? V akom veku ste prestali kojit? Kedy dat babatko do vlastnej izby? Ak prestanem kojit, zacneme v noci ako tak spavat? Mame uz takmer rok a nas rekord je jedenkrat 5 hodin spanku vkuse :( babatko, ja nie, ja som ho kazde dve hodiny kontrolovala, ci dycha, ze preco sa nebudi...
Dakujem
u nas spal maly od narodenia vo svojej izbe, budil na na kojenie 3x v noci, v 10m sa sam odstavil no pokracoval um 3x v noci, neskutocne vycerpavajuce to bolo. Po tom, co sme jeho postielku prestahovali k nasej posteli do spalne zazracne v 18m neziadal um v noci a spi o 20:30 - 6:30 vkuse. Cize toto je prudko individualne. Podla mna odstavit dieta a zaroven ho aj prestahovat od rodicov moze byt velmi stresujuce.
@pato88 ja som odstavila na noc. Ponúknem cumlik alebo vodu. Tej vody si cucne tak 2 glgy a spi ďalej. Budí sa však 2-3 x stále. Ale je to lepšie ako 8x pri kojení..Neprespí celu noc, zatiaľ je takto odstavený 1,5 týždňa. Cez deň si ešte dá mlieko pred spaním, ale nezaspava na prse. Moj nechce umelé mlieko ani fľašu 🤷🏻♀️ Tak neviem vlastne ako ďalej 🙄
My máme podobný problém, takisto by som chcela môjho ročného syna odnaučiť od zaspávania pri kojení, vo februáry totižto čakám bábätko takze dovtedy budem potrebovať ako tak vyriešiť túto situáciu, keďže sa budem musieť viac venovať babu. Keď malému ponúknem prso cez deň tak absolútny nezájem ale keď ide spat či poobede či večer tak jednoducho ho potrebuje ja si myslím že to berie ako taký dudel, ako ho mám odnaučiť od toho ? Nemám poňatia🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Hlavne keď sa mi má narodiť dcéra ako sa to bude riešiť, už pár dní sa snažím mu ponúkať UM ale márne hrá sa s fľaškou či pohárom a max trochu si cucne (skúsila som rôzne fľašky poháre dokonca aj so slamkou) on bol totižto výlučne kojený. Nemáte nejakú radu ako si pomôcť ? Ďakujem
Pred nedávnom som zakladala túto tému
Obrátilo sa to u nás k lepšiemu... Síce sme zaradili aj UM na noc a veľmi pomohlo neviem či si zástanca aj tohto
Prvé 3 dní spal s ocinom ,pomrnkal si ..hladkali sme ale nevyberali z postieľky a teraz spinká od 20:00 do 6:00 s tým ,že večer vypije do tých 200ml
UM u nás to bol predsa len hlad/smäd v noci