Odstavenie ročného dieťaťa od dojčenia

lylyjana
28. apr 2021

Ahojte. Maly ma teraz skoro 8m a okolo 1r by som chcela prestat kojit. Tie, ktore ste prestali cielene cca v tomto veku kojit, ako ste na to isli?
Rada by som predisla zapalom prsnikov a aj pre maleho nech to je postupne, nie sok. Prikrmy papa od 5m, zatial mu chutilo vsekto okrem kase (akejkolvek). Kojila som na poziadanie, teraz sa to uz snazim trochu korigovat, nech to je v sulade s prikrmami a aj v noci nedavam pri kazdom zobudeni (chcel sa kojit aj 6x za noc, teraz je to 1-3x).
Prosim zastankyne kojenia kym sa dieta neodstavi, nech sa zdrzia komentarov.
Dakujem 🙂

juliet86
28. apr 2021

@lylyjana pripnem sa

lllenuli
28. apr 2021

Ja som začala dávať len raz za deň a schválne nie večer, aby to nebolo “na uspavanie”, takto sa mi znížila tvorba ale predišla som aj zápalom...nemusela som si ich ani obvazovat ani nič brať, po týždni som mala už minimum mlieka.....zo začiatku keď sa ešte prvé 1-2 dni tvorilo veľa, tak keď som musela som odstriekala do umývadla, ale iba v nevyhnutnom prípade...aby sa naozaj ta spotreba znížila...a bolo to bez problémov 🙂 malej som potom ešte ráno po zobudeni a večer pred zaspávaním dávala umelé do 2 rokov...a spala pekne celu noc aj hneď odvtedy 🙂

angel993
28. apr 2021

@lylyjana ja som musela prestať kojiť zo dňa na deň, kvôli ďalšiemu tehotenstvu. Syn mal vtedy rok a pol. Skúšala som vysvetľovať, ale on to ešte nechápal. Pomohlo natrieť bradavky octom. Za dva dni sa odučil. Zo začiatku som si musela odsávat mlieko, ale len raz do dňa, do týždňa sa prestalo tvoriť.

ivangeline
28. apr 2021

Dojcila som len pei zaspati... postulbe klesne tvorba mlieka. A uz ostava len na noc... a cez den flasa pred spanim.

zuzliq
28. apr 2021

@lylyjana odstavila som zo dňa na deň. Cez deň už jedol minimálne, moc mlieka už vsom nemala. Jednoducho ho večer uložil manžel, po 30 min plači zaspal. Zobudil sa asi o dve hodiny, plač znovu tak 20 minút a potom už spal do rána. Ja som spala v obývačke. Na druhý deň už plakal len trošku a bolo. Asi po 3-4 dňoch bolo po mlieku.

dankabetka
28. apr 2021

Ahoj, ja mam dvoch odkojenych a odstavenych v 14 a 13 mesiaci...
A ja som na to sla uplne opacne, prve som odstavila nocne kojenie, budili sa obaja sice len dva krat za noc, ale chcela som sa uz vyspat, takze som v noci proste nedala, ostali s tatom na noc..prvu noc preravali ..nic extra a na druhu sa uz ani nezobudili...to bolo presne ked mali rok ...12 mesiacov...potom som uberala denne kojenie, vyslovene ked nebolo treba nedala som...a posledne som strihla vecerne kojenie na uspavanie...a to obom chlapcom presne v den ked zacali sami chodit...v hlave som mala, ze chodcovi uz mlieko nedam...prvy vecer bol plac ..druhy vecer uz nebol ani plac a ani mlieko...a fungovalo to u oboch...ak by som mala tretie, idem na to rovnako. 🙃 drzim palec. A este dodam, nikdy som nenahradila mlieko flasou, proste nedala som a hotovo.

lylyjana
autor
29. apr 2021

super baby, dakujem krasne za odpovede! Uz ho nekojim na uspatie (presli sme si spankovym treningom, lebo uz sa inak nedalo), takze toto je velka vyhra, cize aj to odstavovanie neskor bude lepsie hadam. Dufam, ze potom sa to pekne podari ako vam🙂

juliet86
29. apr 2021

@lylyjana ktorym treningom? bolo pri nom vela placu,? dik

lylyjana
autor
29. apr 2021

@juliet86 lepsi spanok babatiek, 2tyzdnovy. Prvy den bolo asi 5hod placu a mrncania, ale s prestavkami samozrejme. Ked chces, napis mi sukromnu spravu a mozem ti napisat viac 🙂 ale som spokojna, ucel to splnilo.

mareri
22. máj 2021

prechod nebol naročny. Proste som mu dala flašku s mliečkom a pilo mi. Horšie bolo, kde sme začinali s prikrmami 🙂