Ahojte, viem, ze uz existuje diskusia, ale ja nemam cas to cele precitat, preto potrebujem strucne opisat, ako to u vas prebiehalo, nejake ucinne rady a tipy a kolko trvalo, kym sa vase babo prestalo v noci kojit. Este podotykam, ze nas maly nepouziva ani cumel, ani flasku, pije pekne z poharika, a ani ho neplanujem na to ucit, vytvori si tak dalsiu zavislost. Takze mamicky AKO NA TO? 😅
My sme boli väčší, keď sme odstavovali /cca 2 roky/. Moji synovia nemali flašu, tiež pili z pohárika. Odtavovanie prebiehalo tak, že som mu prsník nedala. Vždy ale dostal napiť, mali sme netečúci hrnček. Trvalo to asi 2 týždne.Samozrejme bez plaču to nepojde. Niektoré mamičky odstavujú tak, že s bábom spí tatino.
Aj my sme sa odstavovali oveĺa neskôr, syn mal 2 roky. Dovtedy sa budil aj desaťkrát, len si cucol a hneď spal. Moja trpezlivosť už pretiekla, tak sme sa rozhodli zrušiť nočné kojenie. V noci ho upokojoval otec , síce si trochu poplakal ale nebolo to nič hrozné. Prvú noc sa zobudil dvakrát, druhú raz a odvtedy spal celú noc. S dcérou je to horšie. Niekedy si dá povedať a normálne ju v noci ukecám, že mliečko bude ráno. Niekedy sa nedá a ja nemám sily počúvať ten krik. Ale tých nocí je už čoraz menej. Tak dúfam, že sa už aj ja vyspím. 😉 Podľa mňa nemá zmysel učiť dieťa na niečo iné- čaj, vodu alebo cumeľ. Dojčenie je predsa pohodlnejšie a lepšie pre dieťa. A v deviatich mesiacoch sa mi zdá skoro zrušiť nočné dojčenie. Možno, keby si trochu počkala a neskôr si to dá aj logicky vysvetliť. Inak sa to neobíde bez plaču. Rozhodnúť sa musíš aj tak ty.
zacala som mu davat normalnu (tunajsiu) veceru - zeleninovy prikrm a v noci namiesto prsa pohladkala, do 2 tyzdnov bolo po nocnom kojeni 😵 ale toto nemusi fungovat u kazdeho, je to individualne 😉