Prosim o radu tie, ktorym sa uspesne podarilo odstavit dietatko od nocneho kojenia. Ja som sa po pol roku vahania rozhodla, ze do toho idem. Dnes v noci, ked sa mala budila kazdu hodinu, som si povedala, ze koncim, za takmer rok a pol, co je na svete, som sa poriadne nevyspala. Manzel nasledujuce noci bude spat s malou, ja budem v detskej. Chcem sa vsak spytat - v pripade, ze ste dajme tomu po tyzdni dieta v noci odstavili a ono konecne prespalo noc, co ste robili v pripade, ze sa v noci zas zacalo budit? Ako ste ho upokojili? Druha otazka je tato: buducu vikend ideme cela rodina do hor (prvy vylet od narodenia malej), apartman budeme zdielat s este jednou rodinkou. Ak by sa tam mala zacala v noci budit a plakat, nebudem chciet zobudit cely hotel a asi ju radsej budem v noci opat kojit. Ak to vsak spravim, tak budem zasa s celym odstavovanim na zaciatku a po prichode domov zasa bude musiet manzel spat s malou a vsetko odznova? Inymi slovami, pokial sa mi podari to nocne odstavenie, nesmiem ju uz nikdy viac v noci kojit, ani v pripade rastu zubov? Dakujem!
Ahoj, ja si myslím, že by si mala počkať s tým nočným odstavovaním a začať, až keď sa vrátite z výletu. Nebudeš tŕpnuť, čo ak sa malá zobudí a nebudeš ju už môcť kojiť, aby si sa nevrátila na začiatok a malá bude na novom mieste, a preto môže byť nervóznejšia a horšie spať. Kojenie je super spôsob ako ju ukľudniť... A keď sa vrátite - potom už odstaviť a ako vraví marcelatje vytrvať. Ono to pôjde, len nesmieš poľaviť, lebo potom sa to bude naťahovať a nebude to dobré ani pre jednu z vás. Držím palce🙂
nam to odstavovanie trvalo veeelmi dlho, nemala som to srdce ho nechat plakat...myslim ze u nas zabralo aj to, ze som malemu hovorila(pocas dna) ze je velky chlapec a ze v noci sa uz necececka 🙂 myslim, ze toto velmi pomohlo a co sa tyka uspavania v noci ked sa zobudi tak som mu zacala spievat, alebo rozpravat rozpravku pri ktorej zaspava vecer...drzim palce 🙂
@erienka ja som mu v roku a pol skratka prestala v noci davat,dostane az rano,spi stale so mnou ked sa prve dni budil pritulila som si ho zaspinkal na mne a po par dnoch bol pokoj,ked mu idu zubky alebo je chory davam mu znovu aj v noci a potom zas par dni vymysla ale max dve noci a je klud, skratka som mala istotu ze hladny nie je a stacilo mu aj sa pritulit tak som mu to stopla nech mozem kustik aj ja spat 😉 drzim palce
Dakujem za rady. Este jednu vec som sa chcela spytat. Ked dcerka cez obed spi, tak sa vacsinou raz zobudi, to ju rychlo bezim nakojit a spi dalej. Ak ukoncim nocne kojenie, musim ukoncit aj kojenie pocas obedneho spanku?
@katia7
@melesmeles
@slavaf
@erienka Ak sa rozhodneš prestať musíš vytrvať. S každým tvojim zlyhaním v podobe že dáš to bude len horšie.