Odstavenie od nočného kojenia

erienka
31. okt 2014

Prosim o radu tie, ktorym sa uspesne podarilo odstavit dietatko od nocneho kojenia. Ja som sa po pol roku vahania rozhodla, ze do toho idem. Dnes v noci, ked sa mala budila kazdu hodinu, som si povedala, ze koncim, za takmer rok a pol, co je na svete, som sa poriadne nevyspala. Manzel nasledujuce noci bude spat s malou, ja budem v detskej. Chcem sa vsak spytat - v pripade, ze ste dajme tomu po tyzdni dieta v noci odstavili a ono konecne prespalo noc, co ste robili v pripade, ze sa v noci zas zacalo budit? Ako ste ho upokojili? Druha otazka je tato: buducu vikend ideme cela rodina do hor (prvy vylet od narodenia malej), apartman budeme zdielat s este jednou rodinkou. Ak by sa tam mala zacala v noci budit a plakat, nebudem chciet zobudit cely hotel a asi ju radsej budem v noci opat kojit. Ak to vsak spravim, tak budem zasa s celym odstavovanim na zaciatku a po prichode domov zasa bude musiet manzel spat s malou a vsetko odznova? Inymi slovami, pokial sa mi podari to nocne odstavenie, nesmiem ju uz nikdy viac v noci kojit, ani v pripade rastu zubov? Dakujem!

marcelatje
31. okt 2014

@erienka Ak sa rozhodneš prestať musíš vytrvať. S každým tvojim zlyhaním v podobe že dáš to bude len horšie.

slavaf
31. okt 2014

Ahoj, ja si myslím, že by si mala počkať s tým nočným odstavovaním a začať, až keď sa vrátite z výletu. Nebudeš tŕpnuť, čo ak sa malá zobudí a nebudeš ju už môcť kojiť, aby si sa nevrátila na začiatok a malá bude na novom mieste, a preto môže byť nervóznejšia a horšie spať. Kojenie je super spôsob ako ju ukľudniť... A keď sa vrátite - potom už odstaviť a ako vraví marcelatje vytrvať. Ono to pôjde, len nesmieš poľaviť, lebo potom sa to bude naťahovať a nebude to dobré ani pre jednu z vás. Držím palce🙂

melesmeles
31. okt 2014

nam to odstavovanie trvalo veeelmi dlho, nemala som to srdce ho nechat plakat...myslim ze u nas zabralo aj to, ze som malemu hovorila(pocas dna) ze je velky chlapec a ze v noci sa uz necececka 🙂 myslim, ze toto velmi pomohlo a co sa tyka uspavania v noci ked sa zobudi tak som mu zacala spievat, alebo rozpravat rozpravku pri ktorej zaspava vecer...drzim palce 🙂

katia7
31. okt 2014

@erienka ja som mu v roku a pol skratka prestala v noci davat,dostane az rano,spi stale so mnou ked sa prve dni budil pritulila som si ho zaspinkal na mne a po par dnoch bol pokoj,ked mu idu zubky alebo je chory davam mu znovu aj v noci a potom zas par dni vymysla ale max dve noci a je klud, skratka som mala istotu ze hladny nie je a stacilo mu aj sa pritulit tak som mu to stopla nech mozem kustik aj ja spat 😉 drzim palce

erienka
autor
31. okt 2014

Dakujem za rady. Este jednu vec som sa chcela spytat. Ked dcerka cez obed spi, tak sa vacsinou raz zobudi, to ju rychlo bezim nakojit a spi dalej. Ak ukoncim nocne kojenie, musim ukoncit aj kojenie pocas obedneho spanku?
@katia7
@melesmeles
@slavaf

katia7
31. okt 2014

@erienka ja ho pred obednym spankom kojim normalne ako dovtedy a keby som kojila aj takto pocas tiez to necham tak podla mna to s tym nesuvisi,take velke dietatko je uz dost inteligentne aby rozlisilo medzi dennym a nocnym spankom 😉