Odstavenie od nočného dojčenia

2ivana5
12. sep 2024

Ahojte, mám 9 mesačného syna a zvažujem ukončiť nočné kojenie. Chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti ako ste to spravili vy ? Môžem ho ešte na nočný spánok večer pri uspavani nadojčiť a teda v noci už nedať? Ďakujem za odpovede 🙂

theanak
12. sep 2024

Ahoj, práve toti riešime my, akurát máme staršiu dcérku, má 20 mesiacov. My sme skúšali okolo roka odstaviť tak, že spal s ňou manžel, ale nedávala to, plakala až sa povracala. Tak sme to skúsili opäť keď mala 1,5 roka a to isté. Tak sme usúdili, že pptrebuje dlhší čas a postupné odúčanie. Najprv sme oddelili kojenie od zaspávania (dcérka zaspávala pri kojení), potom sme naučili samozaspávanie v postieľke so mnou alebo mužom pri nej v izbe. A momentálne sme druhú noc bez kojenia. Plače, ale oveľa menej a potom zaspí. Kojím len pred obedným a večerným spánkom v obývačke. Švagrovci zas v 1,5 roku odstavili dcérku tak, že s ňou spal ocko a utešoval ju kým nezaspala v noci. A odučila sa za 3 dni. Záleží od dieťatka 🙂 My dcérke v noci ponúkneme vodu, ale 9m bábätku by som asi ešte ponúkla mlieko vo fľaši. Skúste, uvidíte čo na vášho bude platiť 😊

beata_k
12. sep 2024

@2ivana5 9 mesacne je este male. Robi sa to tak, ze nedas a dieta ti reve. Alebo pockas na vhodnejsiu chvilu a pojde to aj bez slz. 😉

derdia
12. sep 2024

@2ivana5 ja keď mala začala v noci plakat, miesto toho aby som ju vzala, dala som jej cucnut z fľaše s vodou.
A bolo. Viac nepytala😁