Ahojte mamičky. Rada by som poznala skúsenosti viacerých z vas, ktoré už odstavili svojich milcikov od mlieka. Prečítala som si už dosť príbehov, ale akosi mi chýbali tie, pri ktorých nebol boj, plač a škrípanie zubov. Hladam čo najprirodzenejsiu cestu. Prestalo nejakému babatku materske mliecko chutiť zo dňa na deň? Mám 2 ročného synka, ale stále si kojenie obaja užívame. Teraz je napr. chorý a je to veľká výhra, že som ešte nedostavila. Vďaka za vaše komenty.
@klavirova Syna som dostavila v 8mes. Dcéru po 6mes.
Syn úplne vpohode vzal fľašu a neriešil. Dcéra dva dni vymýšľal aký cumeľ sa jej páči a aký nie.
Pri dvojročnom už fľašku možno ani riešiť asi nebudeš (u nás síce syn mal do 2,5r ale tak neviem ako ty budeš chcieť). Takže skus povedať ze mliečko už nie je a ponúknuť niečo iné pred spaním do pohára, resp do toho hrnčeka s dierkami (podľa toho aké máš dieťa, či sa rado olieva 😀).
Ahoj, ja som malú odstavila keď mala dva roky a tri mesiace. Bola som opäť tehotná a viem, že veľa žien kojí aj v tomto období ale ja som sa bála. Trvalo to asi týždeň, žiadne zo dňa na deň. Ale neplakala ani raz, vysvetlila som jej, že už mám málo mliečka, jasné že na všetko mala argumenty ale chutí jej aj kravské mlieko tak to bolo celkom ľahké.
Môj mal rok a 9 mesiacov a tiež som šla na to zo dňa na deň. Natrela som si prsia horčicou a nenechala som ho roztahat mlieko, keď to oblizol, bolo kyslé. Povedala som, že je cicik pokazený. Keď pýtal ďalší deň, povedala som, že je pokazený a hotovo. Za pár dní zabudol
@klavirova otehotnela som a je to pre mna velmi neprijemne, tak sme to po 2 rokoch vyrazne obmedzili. Noc uplne, cucne si tak max rano/vecer 2-3 minutky (2,9 r.ma). A teda tym ze mm zmizlo postupne a vedela, ze ma to boli, slo to uplne prirodzene a bez placu. Vcera prvy krat sla dokonca spat s ockom ! A vela krat sa stalo, ze aj par dni si nespomenula - nam uz prebieha ten prirodzeny odstav 😉
@klavirova ja som odstavila syna zo dňa na deň, keď mal takmer 1,5r. Už dlhšie som si vsimala, že keď synovi dám prsník, tak si dá mliečko a keď nedám, tak si nepýta. Raz som na výlete spadla, zranila si koleno, jedla tabletky od bolesti, bola na RTG, tak som si povedala že mu skúsim neponúknut moje mliečko, čo to spravi. Posledný krát som kojila tesne po páde, keď sa syn vyplasil a plakal a večer keď som prišla z nemocnice už mliečko nedostal. Išlo to bez jedinej slzy, alebo stresu. Myslím, že sme to už obaja tak cítili.