Milé mamičky. Prosím vás ako ste odstavili od mm vaše Detičky??? Za 2 týždne budeme rok. Takže
1. Fľaše my odmieta všetky pije len zo slamkovej
2. Cez deň už mm nemá len pred spaním a počas noci
3. Rozhodla som sa ho odstaviť na koľko hryzie, a keď si dávam bradavku von mu z pusy tak my ešte zubami zatlaci.. Občas sa stalo ze až tak ze my išla krv(nie veľa)
4. Prosím radu a nie komentáre typu materské mlieko je pre dieťa najlepšie, viem to aj sama
Ja som obe deti odstavila tak na noc,ze som si kupila UM a pripravila som si kazdy vecer flasu mlieka.240ml vody+UM.A proste som ponukala,pred spanim ale aj zakazdym ked sa mi zobudili na mlieko v noci vzdy najprv flasu a ked odmietli tak potom hned moj prsnik.Raz-dvakrat som strcila flasu do pusy,no samozrejme akonahle zavetrili kombinacia cumel+mlieko tak vypluli.Ale nevadi.Nenutila som,dala som vzdy moje mlieko.Pointa je vytrvat a neustale ponukat.Takto som to robila trpezlivo kazdu noc,kazdy vecer,vzdy najprv flasa potom prso az kym jeden krat v noci nevypili mlieko z flase.Potom este samozrejme vymyslali a chceli raz kojit raz flasa (castejsie kojit) ale v priebehu 2-3 tyzdnov som takto pekne pozvolna nenasilne odstavila obe deti.
Zalepit leukoplastom, pomojkaj a nepovolit ani keď bude plakať. Pre mňa najrýchlejší spôsob. Deti cítia... podľa mňa je to cele v hlave. Ak si pevné rozhodnutá že chceš prestať tak prestaň a nemylit dieťatko. Daj najesť napiť, ponukni vodičku v noci.
Ja som sice kojila prvorodenu dlhodobo a este budem maleho kym bude chciet ( som za prirodzene odstavenie) no v tvojom pripade najlepsie bude ked k babatku v nocipojde len jeho otec. Do 2t by to malo byt vyriešene.
@aliz1 Si normalna prosim ta?To co sa tu so mnou dohadujes?Ako nehnevaj sa na mna,pytala si si radu ako si mas odstavit decko od kojenia,ja som ti uplne normalne poradila ako to zabralo mne a ty sa tu na mna osopujes?No pre mna za mna si to rob ako sa ti paci,ja som ti dala len jeden z asi 100 moznych prikladov ako sa to da a vobec nemusis davat um ak nechces.Za mna ho nechaj bez mlieka aj uplne.
My sa odstavujeme natvrdo, zo dna na den od pondelka koli mojmu problemu s prsnikmi. Takze vobec nekojim, nahradzam mu mlieko stravou. Pije ale cajik z flase aj v noci aj cez den, ine mlieko odmietol. Mava poriadne amoky no vynahrazdam mu to svojim kontaktom aby pochopil, ze ked uz nema cicik ma mna a moju pritomnost. V noci je to horsie ma lahky spanok a spi so mnou obcas ked tam niesom proste dolezie aj pospiacky za mnou.Potrebuje ma citit a to sa snazim urobit. Ale vie sa obcas aj s cumlikom ukludnit. Je to pre neho velka zmena no musime to vydrzat. Maminy vzdy najdu sposob co dietatko chce a potrebuje v danej situacii.Treba dat to co neodmieta.
Mna kusol a skrikla som a refkexne odsunula ho, a teda nejak moja reakcia vysokovala babo, ze viac to nespravil
@labutiatko ja som mu dala aj vodičku piť miesto cici chytil fľašu a zahodil ju.. Kým som mu nedala cici tak plakal bez sĺz síce ako keby som ho z koze drala 😔
@aliz1 verim,ze to silne preziva....moj sa teraz hocikedy hodi o zem za hocico aj za to ze sedim na wc a on chce aby som sla s nim. Treba ich kus nechat aj poplakat. A ako teda pokracujete? Moj spi celkom fajn v noci max 2x je hore napije sa caju abo si da cumlik abo ho viac prikrijem a spime....
@labutiatko no skúsala som mu nedať no co ten začal vyvadzat to bolo hrozne.... Keď mu nukam vodu tak my aj kope do ruky aby som ju dala preč. Chcem skúsiť zatiaľ tak nezne ak sa bude dat a netrápit ho, no nejak sa to nedarí. Aj tak dostane svoje. Už som zúfalá
@aliz1 poradit ti neviem ale musim zagratulovat tebe aj malemu k prvym narodeninam. 😁