Odstavenie od dojčenia po roku a jedlo

10. dec 2022

Ahojte,dcera bude mat o chvilu rok a ja rozmyslam nad odstavenim,nakolko je to uz neunosne byt v noci aj 10x hore. Uz dlho ju kojim z jedneho prsnika a mam ho taky doranany uz asi 2 tyzdne ze az. No k veci. Prosim maminky,ako ste odstavovali takto male dietatko? Davali ste UM? Rada by som sa vyhla tomu,ale asi by ho ani nechcela,lebo uz par takych pokusov bolo,ale marne. Takze co po roku po odstaveni? Riesit mlieko alebo staci nahradit mliecnymi vyrobkami? Momentalne zje na ranajky asi 100-150g jogurtu a na olovrant chlebik s maslom bez problemov. Ine mliecne vyrobky zatial zavedene nema. Co by som jej po tom roku mohla dat? Uz mozem syr? Ak ano aky? Dakujem mamicky,piste prosim len tie, ktore mate skusenosti.

pribinak
10. dec 2022

Tvrdý Syr (45%), lucinu, kyslú smotanu, cottage cheese, smotanu na varenie do polievok, bryndzu, …

tamarkissova
10. dec 2022

Ja som UM ani nepoužívala, kojila som do 10m a ja som pomaly skúšala plnotučné prevarené dávať, nevadilo mu a doteraz pijeme ráno, pred spaním a raz v noci. Ale kupujem take tie čerstvé mlieka, niektoré sú dokonca až 3,6 sú brutálne ako smotana husté. Ja som dávala biely jogurt, môžeš krupicu variť, puding, mliečne kase od sunaru som dávala, tvrdý syr

54tinka54
10. dec 2022

Ja som syna v noci odstavila tak, že keď sa zobudil, ponúkla som mu vodu. Trochu sa napil a zaspal. Po pár dňoch sa už tak často ani nebudil, teraz má 16m a sem tam sa zobudí raz nadránom, trošku sa napije a spí ďalej.

nikpa
10. dec 2022

Syn sa odstavil tesne po roku sám z večera do rána 🤷 iba v noci to bol trochu problém ale nahradili sme to vodou. No a jednoduchšie sme to mali s tou stravou lebo už sme dávno lucinu, tovaroch, mozarelu aj cottage mali zavedene. Neviem prečo si to doteraz nedávala ale už včera bolo neskoro takže najvyšší čas začať, duplom keď nebude chcieť ani UM.

riskoh
10. dec 2022

Odstavila som v 14mesiacoch, podobne hore 10krat za noc, keďže som nenašla v sebe dosť síl ,zbalila som dieťa a na víkend zaniesla k rodine, od prvej noci prespal celú noc, nikdy už nechcel kojit, čo sa mliečnych výrobkov týka,syn mi mlieko nevypil, syr nezje doteraz,jediné čo zje je puding ,jogurt....

basska_b
10. dec 2022

Ja som tiez v noci nahradila prso vodou aaa UM ani kravske mi nechcela. Napinalo ju z tej vone a chuti. Dodnes nechce, uz ide mat tri. Aj v kasi to citi a jogurty tiez flaka. Nuz, co uz. Syr lubi, cottage tiez, do pudingu sa tiez mlieko schova

petamich
10. dec 2022

u nas sa odstavilo z toho isteho dovodu, 1034x som bola v noci hore, cez den uz MM nemal, postupne to slo najskor pred spanim dostal UM, v noci sa budil este 2-3x na prso, po dvoch tyzdnoch sa uz s prsom iba hral a skoncili sme na UM pred spanim a vynimocne 1-2x v noci, teraz bude mat 1.5 roka, stale ma 1x UM pred spanim a rano do musli napr., mliecnych vyrobkov nejako extra nezje povedzme 1x jogurt za den, syrom moc neda, lebo nechce pecivo, na olovrant ma obcas mliecnu kasu alebo na ranajky ale tak tam je tiez UM, nam pediatricka kravske neodporucala (okrem varenia tam samozrejme varim s kravskym + smotana), ze minimalne do 2 rokov nie, takze zatial sme takto

a teda syry uz v zasade otestoval vsetky okrem plesnivych a tavenych, to mu moc nedavame ale napr. lubi parenicu 🙂

titla
11. dec 2022

Odstavila som syna, ked mal 13 mesiacov, presne z toho dvovodu, ze som sa potrebovala v noci vyspat. Kym som ho kojila tak jedlu velmi neublizil - papal viac menej vsetko, ale znedol minimalne mnozstvo. Po odstaveni sa krasne rozjedol.
My sme mu najskor skusali davat UM. Syn ma atopicky ekzem, takze pediatricka mi neodporucala aby kravske mlieko pil, minimalne nie do 2 rokov. Ale syn z flasky nechcel ani moje odstriekane, umele vobec, takze sme ti nesilili. Papal jogurty, syr, acidko, maslo. 3 pediatricky mi potvrdili, ze to staci a nie je nevyhnutne, aby pil mlieko, ked ma dostatok mliecnych vyrobkov.

autor
11. dec 2022

@titla ahoj,asi budem tiez takto postupovat. Ako si prosim odstavila syna? Moja pije mlieko uz len 2x pred spanim cez den a vecer pred spanim. Najskor zvali 100g kase cca a po hodine a pol ma moje mlieko. A v noci je to nonsens naozaj,uz padam na hubu. Oci mam cervene nevyspate a uz to nedavam.

titla
11. dec 2022

Odstavovanie bol 3 dnovy boj. Ja som ho cez den nekojila, uz len na obedny a vecerny spanok ako uspavaci ritual, ale v noci ma dudloval nonstop. Uz pomaly nechcel spat inak ako s mojim prsom v puse.
Tak som jeden vecer nedala. Uspat ho siel manzel. Prereval prakticky celu noc, nakoniec sme skoncili vsetci 3 na rozkladacom gauci v obyvacke a nevyspal sa nikto. Druha noc bola podobny horor, len o trochu lepsia ale po tyzdni prespal celu noc. Uspaval ho manzel, cely mesiac. Odvtedy prespi celu noc, budi sa minimalne. Tym, ze sme nezaviedli UM ani nepytal v noci uz vobec pit.
Problem ale zacalo byt uspavanie. Odkedy ho neuspavam kojenim, tak je to vecer boj. Uz ma 3,5 ale doteraz je vecerne uspavanie problem.