Odstavenie od dojčenia

lllperko
23. júl 2022

Ahojte. Mala ma rok a chcem junpomaly odstaviť. Nemame režim, papa na požiadanie. Aj za obedom musi este mliecko, taka je hladna, aj ked nevyzerá. Alebo len chcem cumlik, ktorý si zo mna spravila. Nočné budenie je tak 5-8 x. Fakt ma to nebaví, chcem sa vyspať, chcem spokojne dieta.. o 9 m mam svadbu, dovtedy to musim stihnúť..aby na mne nebola závislá...
Ako ste odstavovali vy? Bolo to náročné? Ako dlho to trvalo? Ďakujem

jjanulienka
23. júl 2022

Ja som prestavala od roka a skonicila som úplne keď mala rok a pol😅.
Začala som postupne nedávať cez deň stále som vynechávala jedno kojenie a snazila som sa ju zabaviť nejako aby na to nemyslela.
Potom už bola kojená len v noci a to som tiež potom stopla proste som nedala, plakala dve tri noci a potom ok. Držím palce ☺️

ls56
23. júl 2022

Tak ak ťa to nebaví v noci, tak ju odstav len na noc a cez deň môžeš normalne kojiť. Inak ale ani to, že prestaneš kojiť v noci neni záruka, že sa ti nebude budiť v noci. Intenzita môže byť stale rovnaká, môže to byť lepšie, ale aj horšie.

aylinn
23. júl 2022

@lllperko ja zo dňa na deň, 2-3 dni mrnčania , 2 týždne bol bez mlieka potom sa mu žiadalo tak sa naučil na fľašu konečne a na kravské mlieko. A teraz mi to chyba kristušat 😂 tiež som nejak v roku a troch mesiacoch odstavila

ivangeline
23. júl 2022

Dojci len na uspatie cez den. Plus noc.