Odstavenie od dojčenia

jana65l
5. aug 2021

Baby prosím pomôžte mi .. maly bude mat 7 mesiacov je čisto kojeny . Mám vážnu diagnózu a musím ho odstaviť prikrmy mi nechce jest úplne odmieta ..umelé mlieko nechce sni prehltnúť ..skúsila som viac značiek ..vôbec nechce .. ja kam vážny stav a každý deň je pre mna utrpenie ...prosím o každú radu ako na to ..dakujem

zooeynka
5. aug 2021

Nedat prso a obrnit sa trpezlivostou. UM vypije ked dostatocne vyhladne. Prikrmy detto. Vela stastia.

jana65l
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
5. aug 2021

@jana65l daj tomu cas. Raz vyhladne a vypije aj z flase. Len sa asi par noci nevyspite....a mozno bude po UM spat lepsie ako ked cecok pytal

katkasmacka
5. aug 2021

Nas ma sice uz 18mes ale tiez vobec nechce umele...aj ked som obmedzila kojenie..kojim tak 3krat denne...zacal pomaly viacej papat a jedine mlieko ktore si ako tak da je kravske...tiez myslim ze tvoj ked bude hladny nakoniec vypije aj ine mlieko ako z prsa a verim ze sa aj rozpapa...len trpezlivost treba😕drzim palce

chiara_elle
5. aug 2021

Tiez sa na to odhodlavam uz mesiac. Len moja je uz vacsia. Ale noci katastrifa, kazde 2 hodiny hore...

katkasmacka
5. aug 2021

@chiara_elle nas ked bol casto kojeny detto...v noci kazde 2hodky hore...od kedy som to obmedzila zobudi sa len raz...u starsej to bolo rovnako...ked som prestala kojit zacala normalne spavat

chiara_elle
5. aug 2021

@katkasmacka ale ako na to ist?

Moja nechce ziadne mlieko. Skusala som kravske ale vypluvala. UM nechcela ani ako babo.
Uz ma 16 mesiacov, takze by nemusela v noci pit.

Lenze zaspava na prsu 🙄, kedykolvek si cez den k nej sadnem uz ma vyzlieka a v noci uz na to nemam nervy.
Tak ci ist na to postupne, ze len v noci davat, alebo to seknut uplne a nedat nic.

Len sa obavam toho placu, tak som sa na to zatial neodhodlala...

kristiii
5. aug 2021

@jana65l a je naučený piť z fľašky? Napríklad čajík?

jana65l
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana65l
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
5. aug 2021

po 4h nie je hladny... zacina byt. Vydrz dlhsie. A skusan flasu... mojmu to doslo po mesiaci...ze uz dojcenie nebude..

kristiii
5. aug 2021

@jana65l tak vie piť z fľaše, to je super. Ak nechce hneď prikrmy, ono asi skoro každé bábo skúša najprv len po lyžičkách, ktoré vyplúva, predsa je to pre ne niečo nové. Neboj, on sa chytí, keď bude veľmi hladný. Mlieka ste aké skúšali?

ivetka0075
5. aug 2021

@jana65l možno skúste aj iné fľaše, nielen iné mlieka.

katkasmacka
6. aug 2021

@chiara_elle no ja som to robila postupne...tiez maly zaspava na ciciku...teda na zaspavanie aj na obed aj vecer som prso nechala ale inak cez den uz som nedavala....niekedy ma ukecal ale vo vacsine som sa ho snazila ci uz zabavit hrackou,dat nieco co lubi-chrumky a podobne...a potom sa to kojenie postupne znizovalo...s tym mliekom on ma rad kukuricne lupienky tak som to zacala davat aj do mlieka a trocha ho aj vypije...a potom to kojenie v noci akoby zo dna na den preslo...zobudi sa raz nad ranom...dam cicik a spi do rana....a potom skusit aj uspavanie bez prsa...ono by bolo dobre ak by ju uspaval manzel napr.od neho prso nedosane,mozno nebude ani pytat...a ak by bolo najhorsie tak ist na den-dva prec-ak sa ma kto postarat...ja som musela ist do nemocnice a ze uplne v pohode to dal bez prsa...keby som uz nechcela kolit tak nekojime...takze tak

jana65l
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkasmacka
9. aug 2021

No z mojej skusenosti viem ze decka su take,raz mi maly zje celu misu cestovin inokedy sa ich ani nedotkne...proste neprestavaj ponukat...ja by som mala jedmnu flasu len na mlieko,druhu len na vodu a vzdy ked nukam vravim toto je vodicka,toto mliecko...mozno mu mlieko nechuti,aj ked vravis ze vypil...tak proste skusaj dalej,pripadne skus ine..nas napr. Pije len kravske,UM vobec...ale to tiez len z hrncela,z flase ee....asi na 7mes je hrncek skoro no skusaj co ta napadne...ono sa to podda neboj...

essenceee
20. aug 2021

musiš mat pevnu volu a trpezlivost. Musiš vydržat. Ked bude hladne, prisaje sa aj na flašu a napapa sa