Ahojte, poprosím vás o radu ohľadom odstavenia od dojčenia. Cez deň svoje dieťa zabavím ponúknem mu jedlo ale čo robiť v noci ? Mám mu dávať fľašu s umelým mliekom, vodou ? Doktor mi povedal že je vo veku kedy to už nepotrebuje na noc, 1 rok. Keď sa mi bude budiť každú hodinu, dve, tak mu mám zakaždým zarobiť mlieko ? Pripadne by mi pomohli figle ako na to. Vôbec netuším ako uspať dieťa v noci bez dojčenia. Som prvorodička skúsenosti nemám. Malý je na mňa naviazaný, v noci nonstop na prsiach, hore som tak 12x aj viac a priznám sa že už to nezvládam. Som vyčerpaná unavená podráždená. Myslím, že rok dojčenia je pre mňa max čo mu môžem dať aby som bola aj ja ako matka v pohode.
Mam podobný problém. Mala ma 11 mesiacov je to masaker súcítim s tebou 😔 skúšala som dávať v noci um ale úplne to odmieta vypluva a potom až hystericky place keď nedostane prsnik 😥
@pribinak prepáč ale tento komentár mi k ničomu dobrý nebol
@karolina2121 Čiže si vydržala len jednu noc ? No som zvedavá. Bojím sa že to bude u nás prebiehať rovnako
Skusala som asi tri noci ale vždy som to asi po hodine placu vzdala 🫢 bolo mi jej ľúto aj som už nevládala a chcela som spat 😊 teraz je to trosku lepšie budi sa menej tak mozno 4 - 5 x tak to dočasne nechávam tak lebo nemá asi veľmi myslel proti tomu bojovať. Mlieko možno už nepotrebuje v noci ale pre neho to je aj pocit blízkosti, spôsob upokojenia.
Zazivam to iste, vkuse celu noc sa budi, uz to nedavam,keby sa aspon napil ale on sermuje stymi rukami po mne, ze ma to az privadza do zurivosti. Musim ho odstavit ale neviem ako. Maly ma 1,5 roka.
Skús ísť spať do obývačky na pár nocí, nech je s ním iba otec. Pred spaním daj UM nech sa napapá.
Dievčatá, niekedy nepomôže k lepšiemu spánku odstavenie. Práveže chválabohu za dojčenie, dieťa sa ľahšie uspi a upokoji, ľahšie prejde z 1 spánkového cyklu do druhého. Ja mám dvoch nespavcov, chápem Vás. Starsi sa prestal v noci dojčiť asi 3r., ale furt sa stále budil.
Mladší má teraz tiež 3 a ešte cucka na uspatie, no a keby sa ešte nedojcil, už by hádam ani na obed nespaval.
Je to ťažké obdobie, maminky, ale vydržte a buďte trpezlive, nebude to trvať večne. Vaše detičky sú ešte maličké a potrebujú to. Držím palce!
Otázka je či tu fľašu s umelým mliekom bude chcieť ….