Ahojte maminy. Maly bude mat v januari 2 roky a stale sa kojime. Na 90% u neho kojenie plni funkciu uspavania. Kojim ho najma vecer pri zaspavani, v noci ked precitne a nevie zaspat sam (tak 3-5x za noc zvycajne), rano ked vstane, ked ho uspavam na poobedny spanok a inak cez den len na poziadanie. Chceme buduci rok skusit dalsie babo, preto by som ho chcela odstavit v priebehu najblizsieho cca pol roka maximalne. Nechcem kojit tandemovo a chcem este predtym ako budem tehotna, nechat telu vydychnut. Maleho mam velmi rada, keby sme neplanovali druhe, tak ho kojim az do prirodzeneho odstavenia. Este doplnim, ze spava s nami v spalni (postielka prirazena o manzelsku postel).
Ako sa vam podarilo odstavit dieta v podobnej situacii? Treba odstavit naraz? Alebo postupne (najskor by som vylucila nocne kojenie ked precitne) a potom by som riesila tie kojenia, pri ktorych zaspava (poobedne, vecerne) - cen den uz to pojde lahko, to ho viem ukecat na nieco ine vzdy. Do vlastnej izby ho treba presunut podla vas pred odstavenim, po nom? Ake mate skusenosti a s akymi vysledkami?
Prosim, piste len maminy, ktore s tym mate vlastnu skusenost. Dakujem vam.
@blankaj kolko mala vtedy Tvoja malinka? Lebo moj ma dva roky a povie cez den (velky macher), ze ano nechame babovi, ale vecer a v noci je to nepredstavitelne...
@siska53 mali ste vyhodu, ze sa v noci nebudila 🙂
Inak nieco podobne aj ja teraz riesim, nechcem chytro nasilu odstavit, ale uz nekojim cez den na poziadanie. Iba ked ide spinkat a ked vstava + v noci. Ked bol trocha kratsi, uspavala som ho cez den v kociku a tym nam vypadlo aj kojenie picas dna, lenze lepsie sa mu spi v postielke cez den, tak sme zacali aj s tymto kojenim..
Ja som si povedala, ze minimalne na spanie a v noci chcem kojit kym nevyjde posledny zub. A uz len posledne dva sa tlacia.. tak snad do troch rokov to bez ujmy stihneme 🙂)).
@siska53 @blankaj @terez24 ani ja by som ho nechcela od nas presunut, nam sa s nim tiez dobre spi 🙂 len ma kamoska prehovara, ze nech ho prestahujem, ze ho nebudeme tolko budit my v noci.. a nie som s tym stotoznena, presne kvoli dvom velkym zmenam. a nemali ste niektora ten problem, ze nejedli mali nic mliecne (ani UM, syry, jogurty, mlieko nic.. vsetko odmieta)? ci sa to potom po odstaveni rozbehne alebo ostane take iste. a dakujem vam vsetkym za prispevky.
@andisko tuto radu od kamosky jednym.uchom dnu a druhym von. Kamoskin sa budil kazdych 20minut. Skusali vsetko,aj presun do inej izby,odstavenie..nakoniec pomohol.cas. Prosto to od jednej noci prestal robit.
Moja sice papavala jogurty,syry,ale odstavila som.ju az ked bola ocbotna pit aj ine ako moje mliecko.(co bolo skoro v to. 2.roku).
Skus ponukat,skusaj,dost vapnika je i v brokolici,aj maku(ja so..po 2.roku davala malej aj to),vyhladaj si,kde este okrem mlieka a vyrobkov z neho a bielkoviny-maso,vajcia,strukoviny..
A nezje nic?ani cottage,mozzarelu ci lucinu? Ani vymiesany tvaroh? Prip.tvrdy syr?
U nas pomohlo to,ked daco nechcu,ze bud im.nedam a oni si vypytaju alebo to je tatino a to ich. uputa a zjedia.
@andisko noo mne maly zacal teraz okolo druheho roku pit kravske mliecko. Umele ani citit (som aj rda).da si aj syr aj lucinu, jedine tvaroh nechce. A my sme na cas dali malemu postel svoju v spalni, ale ja som sa v noci strhavala na kazdy jeho pohyb, nespala som vobec dobre.. tsk sme pekne jeho postel prisunuli k nasej. Ja si este neviem predstavit, ze by mal byt par izieb vedla..
a isto netreba robit take dva soky naraz. Ani prsnik ani pri rodicoch praveze si myslim,ze ked ich oducame od prsnika treba ich o to viac pomojkat, nech nas citia.. 🙂
@andisko ja som malu zacala idstavovat,ked mala 20m.,cez den behala15-20x a jasne,ranne a vecerne uspavacie dojcenie (v noci sa uz po roku nebudila,len naozaj vynimocne). Kedze aom uz mala vytahane prsia a ma.to uz zacinalo boliet,plus som zacala byvat castejsie chora (necudo,medzi odstavenim syna a dalsim.otehotnenim pauza len 5m.),tak som sa na to odhodlala. Najskor teda to denne som.zrusila a ponechala ranne a vecerne uspavacie. Pomohlo mi octovanie prs,ponukla som,ked chcela,no take jek nechutilo. Po asi3dnoch iz cez den nepytala. Asi po mesiaci som zrusila vecerne a cxatyzden pred 2.rokom uplne odstavila. Vyuzila som to,ze som musela ist skoro k doktorovi a dalsi den zas som sla cvicit a ona o 8este spinkala..inak by to bolo asi neskor.
Ale ked mala soplik,tak som jej tych par dni dovolila kedykolvek dobehnut opat.ked na tom bola lepsie,vratili sme sa k uz zauzivanemu. Nastatsie ten soplik mala len na zaciatku odstavovania..
Ja som totiz,kym som.intenzivne dojcila,ani menzes nemala.ani pri jednom dietati. Nechybal mi,aj lutujem,ze som to spravila,lebo to dojcenie chyba viac mne ako dcere,a dalsie babo sme neplanovali,no uz sa to pospisovalo na mojom zdravi a doktori z viacerych stran uz na mna tlacili. Deti potrebuju zdravu mamu a nie stale choru,co ledva vladze...
Tak sa drz a ved jedno dojcenie si ponechaj,su deti,ktore sa samy odstavia,lebo im nechuti mliecko tehotnej mamicky.🙂
P. S. Ja som deti nikdy nikam.nepresuvala,spia s nami,nemame s tym problem. Ale urcite by sim neriesila 2zmeny naraz. Najskor jednu a ked sa s tym vyrovna,tak druhu.