Milé mamičky atopikov, mám na vás otázku. Syn má 16 mesiacov a uvažujem o odstavení. Ekzém má takmer od narodenia, našťastie sa nám ho celkom darí držať pod kontrolou, chodíme pravidelne na kožné, dávam pozor na stravu jemu aj sebe, mastíme. Napriek tomu sú obdobia, keď sa v noci škriabe (berie Aerius). K tomu sa budí na kojenie, potom si uvedomí, že ho niečo svrbí a často nasleduje hodinové aj dvojhodinové ukľudňovanie a uspávanie. Vďaka kojeniu sa mi to niekedy podarí ukľudniť "v zárodku" a nestihne sa úplne prebrať. Tých horších nocí je ale omnoho viac, dosť ma to vyšťavuje, chcela by som sa pár nocí vyspať a potom by som aj prijala druhé dieťa.
A teraz tie otázky: ako vám dieťa s ekzémom spalo, keď ste odstavili? Upravil sa spánok? Bolo uspávanie a nočné tíšenie ťažšie? Ďakujem za všetky zdieľané skúsenosti.
no ja som dcérku bohužiaľ nekojila tak to nebol problém, ale v strave určite . hlavne nie umelé mlieko lebo z toho je toež ekzém, nepoznám atopika čo by nereagoval na akékoľvek mlieko takže to určite nedávaj, nahraď. Nám pomohlo až vyradenie jedál, na ktoré je dcérka intolerantná a alergická nie je na nič okrem mlieka. A teraz žiadny ekzém nič. A to mala mokvajúce rany. Tiež ti poradím zistiť histamínovú intoleranciu či nemá. držím palce.
https://www.modrykonik.cz/group/6098/ skús tu na českom MK..baby zaručene poradia aj ohladom liečby AE aj ohladom dojčenia...
Dakujem za rady aj skusenosti 🙂
Aj moja dcerka ma ekzem ,ale ona ma lahsiu formu a neskriabe sa.Ked som ju odstavila v roku,tak prespala celu noc,inak sa na dojcenie budila aj 6 krat za noc 😠 .Od vtedy spava celu noc.Ja som ju len pritulila a mojkala a potom zaspala.Trvalo to asi 3 dni.