Odstavenie dieťaťa - pôjde to aj bez odsávačky?

19. okt 2024

Plánujem odstaviť dieťatko od mlieka - zaujima ma čo s mliekom ktoré sa bude ďalej hromadiť? Predala som už odsávačku. Odstriekavať alebo ako? Ako dlho sa bude tvoriť po odstavení? Je niečo na čo si dávať pozor? Nemôžem dostať zapal?

chiarisimo
19. okt 2024

Ahoj, ja som odstavila pred mesiacom dcéru v dvoch rokoch. Dojčila som ju ráno, na obed a večer. Sekla som s tým zo dňa na deň. Neodstriekavala som, mlieko pomaly zmizlo. Nemala som zápal ani hrče na prsníkoch. Dnes už nemám nič...
Dva týždne po odstavení, keď som stlačila, už išla iba číra tekutina a bolela ma asi týždeň jedna bradavka, ale aj to odoznelo. Držím palce!
Aj tak si myslím, že je to individuálne, keby bol problém, odstrekni do uvoľnenia...

pribinak
19. okt 2024

Voľakedy Odsávačky neexistovali, takze môžeš si odstriekat aj ručne

Veď odstávuj postupne, bude menej dojčiť a tým sa ti bude aj menej tvoriť mlieko, zniz pitný režim, daj si denne 2-3 šálky salvioveho čaju

autor
19. okt 2024

@chiarisimo ani nejaké tabletky ste nebrali, nič? 😊vďaka

liaka
19. okt 2024

Ja som obväzom silno stiahla prsia na dva tri dni a lekar mi predpisal nejake kvapky na zastavenie laktacie. Ale tie som vobec neuzila. Stacil mi obväz a silno stiahnuté prsia.

simsalabim
19. okt 2024

Ja som obe dcery odstavila postupne, v case, ked som kojila uz iba raz denne. Pri jednej dcere som si nevsimla ziadne hromadenie mlieka, pri druhej som musela este na 3. raz nakojit, lebo mi prsia isli prasknut. A potom to uz preslo.

zuzanaete
19. okt 2024

Odstavovala som postupne. Najprv cez den, o dva tyzdne uz kompelt.. Telo rychlo reagovalo, ze uz netreba mlieko. Par raz som si rucne trochu odstrekla, aby sa uvolnil tlak v prsiach, ale nie prilis, aby nebol stimul. Ale toto je vysoko individualne, ako telo zareaguje.

tinalia
19. okt 2024

Mne sa zial upchavali mliekovody a musela som par prat este odsat, tiez som chcela odsavacku uz posunut dalej ale nastastie som ju mala este doma. Ak sa ti to stane, tak v teplej sprche a ručne sa to tiez da len je to trochu pracnejšie 😊

anavixy
19. okt 2024

Odstriekat rucne do uvolnenia. Nie je dobre nechar prsniky tvrdnut, ale cim viac sa bude odsavat, tym viac sa bude tvorit, takze naozaj len do ulavy, predtym nahriat a potom, ak treba, mozes si dat studeny obklad pre ulavu, ak by sa prilis plnili a pli. Pi salviovy a matovy caj, zavazivanie prsnikov obvazom nema nijaky dokazany efekt. Chce to len cas a nebabrat (ak netreba…) 🙃

chiarisimo
19. okt 2024

nie, tabletky som nebrala