Odstavenie 6-týždňového bábätka

26. jún 2023

Ahojte, v prvom rade chcem poprosit o reakciu len ak mi viete poradit, nie o poucovanie a pod.
Mam 6 tyzdnove babatko a este jedno starsie 2,5 rocne dieta, naozaj temperamentne, ktoremu je potrebne sa venovat + starostlivost o domacnost. Babatko je ciastocne dojcene ale aj dokrmovane UM. Posledne dni fungujeme tak, ze bud je nalepeny na prsniku a dudlikuje alebo place. Ani vonku ist, nic porobit, starsia mi tu place, ze chce ist von nema mi kto pomoct z rodiny. Predtym vedel pospat aj v kociku. Naozaj som z toho vycerpana. Ja chapem, ze potrebuje byt pri maminke ale ja som z toho na prasky. Proste som sa nenasla v kojeni, snazim sa a premaham ako mozem ale potom som nervozna, nevyspata, kto zazil ma pochopi.
Otazka ale znie, ak ho odstavim, prestane hladat prsnik?

bluemoon24
26. jún 2023

Samozrejme ze ano, odstavis, budes davat UM a dudlik, chvilku to bude trvat a zvykne si. Jsi ale pripravena na to, ze to nemusi fungovat tak, jak jsi predstavujes? Syn byl na UM, ale pri me chtel byt stale. Takze moje hlavni rada zni - kup si nosic nebo satek a muzete byt vsude spolu a zaroven se starsi dite nebude citit odstrceno.

juliacenc
26. jún 2023

Musis to pretrpiet nejak starsiemu sa nic nestane ked sa mu mesiac dva budes menej venovat. Skoda odstavovat. Plus UM nemusi znamenat, ze uz budes free a moct sa venovat starsiemu.

vamajka
26. jún 2023

dudlik ma?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanyag
26. jún 2023

Ja som sa s kojením trápila 2 týždne 😁 potom som to vzdala...ale nikdy nikto ma v okolí, v rodine, u lekárov a neviem kde nepresviedčal, aby som s tým pokračovala. Proste som to nedávala. Dcéru som dala na UM, bola pokojné dieťa, pekne spala, von sme boli celé dni. Teraz ma skoro 5 a je zdravé a šťastné dieťa.
Takže ak ťa to obťažuje, tak davaj len UM a dudlík. A reči o tom, aká si sebecká a neviem čo nepočúvaj. Ty si matka, ty sa rozhodneš, čím a ako budeš svoje dieťa kŕmiť a iným do toho nič nie je. Držím palce.

autor
26. jún 2023

Ďakujem veľmi pekne za komentáre k veci. Cumlík má ale nie vždy zaberie. Niekedy ho nechce ani za svet, rozčuluje sa a vypľúva ho. Mám šatku aj nosič, vyskúšam, len sa mi zdalo teplo.

anavixy
26. jún 2023

Urcite skus satku/nosic, prestat dojcit nie je riesenie, satka by naopak mohla byt dost ucinnym riesenim. Pokial ale by si dojcit nechcela aj napriek tomu, ze si si vedoma toho, ake su benefity dojcenia, tak proste prestan. Je to tvoja vec, tvoje rozhodnutie (hoci urcite budes pocuvat mudre reci), dieta vyrastie aj na UM. Za mna je to skoda, ked mlieko mas a urcite nie uplne pohodlnejsie ci jednoduchsie davat UM , ale nic katastrofalne sa nestane ani tak 😌