Odstavenie 29 mesačnej dcérky

33kacora33
20. jan 2016

maminky prosim vas.. rady, typy ako oducit moju 29mesacnu dcerku od prsniku....
nejake skusenosti co u vas zabralo, dcerka je velky zavislak....prosim... a rada nechat ju vyplakat nepripada do uvahy u nas 🙂 dakujem

mlil77
20. jan 2016

nechcem vyzniet "hnusne" ale mne osobne to pride a prislo vzdy take zvlastne ze take velke deti niektore mamicky este koja, ved to je uz takmer trojrocne dieta, ktore ma nastupit do skolky.............ako som za to ze ak mamicka chce davat mlieko, ale po roku a pol by som uz len do flasky odsala lebo mi to pride divne take velke babo davat na prsnik............

monicm
20. jan 2016

@33kacora33 No, síce pekné, že nechceš nechať vyplakať, ale inak to nepôjde, aspoň toľko moja skúsenosť. Teraz nemyslím systém, nedám prsník a nechám ťa plakať, skôr systém mliečko už nie je, si veľká, alebo "podfuky" typu, prelepíš si bradavky a povieš, že máš "booo", bude sa zlostiť, bude možno plakať, ale nebude to trvať dlho, 1-2 dni a malo by byť dobre. Ak kojíš aj cez deň, tam ju treba zabávať a nedať, ak len na spanie, tam je to horšie. Niektoré mamičky na to obdobie odchádzajú preč a zostáva s nimi otec. Ja som to nerobila, zostala som pri nich a zvládli sme to. Trošku náročné 2-3 dni, ale potom bolo už dobre.

kety123
20. jan 2016

Myslim si ze dlzka kojenia zavisi od kazdej jednej z nas, mna nezaujimalo co hovori okolie a kojila som syna 2r. aj 3 mesiace a nelutujem 😀 tie chvile vecer ked isiel spinkat boli len nase. Su to len 3 tyzdne co som uplne odstavila kojenie aj to viac menej zo zdravot. problemov ale aj uz ma to nebavilo lebo sa v noci budil a pytal si mliecko. Nespala som poriadne a uz ma to unavovalo. Takze som isla postupne, obedne kojenie sa nam podarilo odstavit aj preto ze chodil do skolky. Ranne kojenie som vyriesila ze som si prelepila ciciky leukoplastom a povedala mu ze mam bo, ze rada by som mu dala mliecko ale nemozem. Samozrejme mala som to aj cez den lebo zo zacatku sa potreboval uistit aj po hodke ci isto mam boo 😀 a ako nahradu som mu ponukla jogurtik, potom som ho mesiac pripravovala na odstavenie posledneho a to vecerneho kojenia a to tak ze som mu hovorila ze uz mam malo mliecka a coskoro nebude, ze uz je velkly chlapec a mliecko piju iba babatka a to kazdy vecer. Tiez som mu hovorila ze sa asi pokazi to pre pripad ze nezaberie leukoplast a skusim ocot 😀 😀 😀 . Taktiez som skracovala dlzku kojenia a ked bol este hladny aj ked veceral, tak som mu ponukla jogurt. Zacalo sa mi aj tvorit menej mliecka co videl aj on, az prisiel den D 🙂 tiez som si dala leukoplast ze mam bo a ze v jogurtiku je tiez mliecko. Takze plakane sme mali fakt minimalne .. prve dni bolo skor horsie rano po prebudeni par krat trochu pomrnkal a bolo .. a teraz prve slovo rano je mama jogurtik 😀 kakao mu az tak nechuti par krat si dal na vecer ale ako nahradu za mlieko mame jogurty a pudingy. 😉

monicm
20. jan 2016

@mlil77 Mám kamarátku, ktorá kojila 5- ročnú dcéru a to nie len pred spaním, ale hocikedy cez deň. To už bolo šialenstvo podľa mňa. 😕 😕 😕

siska53
20. jan 2016

@33kacora33 nam pomohol ocot.🙂

jankaru
20. jan 2016

@33kacora33
U nas vyplakat sa tiez neprichadzalo do uvahy ... az jednu no po x mnohych snahach o odstavenie robil syn taky neskutocny cirkus kopal ma, bil ked som mu nechcela dat prsnik ze som si povedala a dost. Vytrvalo som mu vyse troch hodin vysvetlovala ze mliecko uz nie je potom zaspal potom sa to zopakovalo este dve noci v kratsich intervaloch a potom to skoncilo. Mal 20 mesiacov a tiez bol strasny zavislak uz som nevladala

moni244
20. jan 2016

@33kacora33 u nas pomohlo prave vyplakanie, proste som povedala, ze mliecko nie je, dva tri dni poplakala a potom si ani nespomenula, dokedy mienis udavat vek v mesiacoch? Vyznie divne, ked takmer 2,5 rocne dieta ma 29 mesiacov

meluela
20. jan 2016

@33kacora33 moj bol este starsi, takze uz aj viac chapal .. a slubila som mu nejake veci (oblubene jedla, nejaky zazitok) za odmenu ... prve noci sa este budil ze nechce to oblubene jedlo, radsej mliecko .. najhorsie boli prve 2-3 noci, po tyzdni uz uplne ok ale celkovo to bolo viac v pohode nez som si myslela, ziadne velke place neboli. Najdolezitejsie je sama sa definitivne rozhodnut a ze na 100% uz nebudes kojit .. lebo ak povolis v tom procese, tak zacinas odznova a dieta si zapamäta ze staci dva dni plakat a mliecko bude ... takto sa budete obe este viac trapit. Drzim palce, uvidis bude to ok 😉 A kup si salviovy caj, ten ti prirodzene znizi tvorbu mlieka, takze ak kojis uz len v noci tak nebudes mat ani ziadne problemy s naliatymi prsiami. Ak este kojis cez den, tak odporucam najprv zrusit denne kojenie a az potom poriesit nocne/zaspavacie. Ak ta nic nesuri, tak tomu kludne daj aj par mesiacov ze najprv bez denneho nech si zvykne a potom zrus kojenie uplne.

mirkaaa80
20. jan 2016

@33kacora33 ja som mala velky problem tiez syna odstavit, mal 22 mesiacov a na prsniku zaspaval aj naobed aj vecer. Po 2 neuspesnych pokusoch xo stale vrieskal, som si bradacky natrela stavou zo zavaranych uhoriek. Vzdy ked pytal som mu najprv vysvetlila, mliecko je uz bak bak a samozrejme aby uveril ( nenapadne) som si natrela obe bradavky a ponukla mu ich. Kysle uhorky nemal rad takze anu ten prsnik mu teda uz nechutil. A po 3-4 pokusoch co pytal a zistil ze je to fakt bak bak, uz nepytal a sam dosiel a ukazoval mi na prsia bak bak. Neriesim ci to bolo spravne, ale zabralo to a bez placu lebo sa sam presvedcil ze uz to nie je dobre a sam uznal ze uz to nechce. Tak skus co mala nema rada.

33kacora33
autor
21. jan 2016
junova
21. jan 2016

Nechápem, čo sa niektoré mamičky čudujú ako opice mladým. Je to každého vec koľko koji. To, že deti majú cumle do 3 rokov a pijú z fľašky do 4 rokov je predsa normalka. Ja som kojila deti do 2,5 roka a nepripadala som si ako uchylacka. Mne sa moja doktorka priznala, že syna kojila do 4,5 roka. To je pre mňa už extrém. Ja som oducila tak, že najskôr som cez deň odstavila a potom večer. Prebehlo to úplne v pohode. Vysvetľovala som im, že mamu to už bolí a mliečko je pre bábätká a pochopili.

33kacora33
autor
21. jan 2016

@junova zdielam presne Vas nazor 🙂 len som to komentovala, lebo by sa moja diskusia zvrhla smerom akym som nechcela :D :D dakujem🙂

loxa
21. jan 2016

mne pride zvlastne pisat 29 mesacne 38 mesacne....😀 odstavis len pomocou odluky alebo vysvetlit...pokial sa dozaduje stale, ze nepolavuje na intenzite..bez placu to nepojde, ale neboj , to ju urcite nepoznaci🙂

tobiasovasara
21. jan 2016

@33kacora33 ...ja som kojila do 3 rokov....ked som si planovala kedy prestanem mala som predstavu, ze v 1,5 roku...ale tiez neuznavam metodu vyplakania a nakolko som mala dost mliecka a mala ma.aj takto potrebovala, neodsuvala som ju od mliecka...a teraz nelutujem...v 2,5 roku pochopila po rozhovore, ze by sme mali mliecko trochu obmedzit a cez den sme hladali rozne aktivity a presli len na ranne mliecko po prebudeni, v troch rokoch som uz ale aj ja bola vystavena a dali sme sa na posledne ranne odnaucanie a pomohol ocot...natrela som si bradavky a ked sa mala z chuti chcela napit...hned jej presla chut...dalsikrat ked len zacitila znova ocot, pochopila ze je mliecko pokazene a bolo to bez placu. Kojila som ju dlho ale nelutujem to, podpisala sa to na nasom.vztahu aj na jej imunite...a nech si kazdy hodnoti vlastne dieta , ja poznam svoje a podla toho som sa zariadila...drzim palce a fandim ☺

tobiasovasara
21. jan 2016

@junova ...asi tak 😉

tobiasovasara
21. jan 2016

@33kacora33 ..inak mame tiez Sofinku ☺...

siska53
21. jan 2016

@junova mne zas pride divne,ked dieta pije z flase a ma cumlik po 2.roku.. 4r.dieta s cumlom,no.. 4r.sa uz ale zas na verejnosti urcite nedojci,takze ak dakto dojci tal dlho,tak urcite niekde tichucko doma pri zaspavani.. Ale cumel deti maju len tak... Mne skor prekaza to.
Dojcenie v pohode,pri vacsom nik ani nemusi vediet,ze je dojcene..

A ja aj mojich pekne ucim,ze maminky dojcia svoje deti. Verim,ze na to budu pamatat aj pri svojich detoch raz a syn bude partnerku v tom podporovat a dcerka bude po mne a bude mat mliecko pre svoje deticky.

junova
21. jan 2016

@siska53 No ved ja som to myslela ironicky. Mne tiež príde divné, keď 4 - ročné dieťa chodí na ihrisku s cumlom v ústach a doma pije z fľašky. Ja som obe deti kojila 2,5 roka a len doma. Napriek tomu som počula na svoju adresu nevhodné poznámky, keď som niekomu povedala, že kojim. Ja som za dlhodobé kojenie.

mlil77
22. jan 2016

@monicm boze tym mamickam uz fakt hrabe ved je to nechutne...........

tehula
22. jan 2016

DOba je zvlastna. Chvilu mi trvalo zorientovat sa, ake stare tvoje dieta vobec je. Nechapem to ratanie na mesiace u deciek starsich ako 1rok. Je to 2 a pol rocne dieta. Dieta dost velke na to, aby sa este kojilo Ale rozhodnutie dojcit dieta do maturity, si robi kazda matka sama a neprinalezi nikomu to riesit, len tej matke,
Bez revu to asi nepojde, je len na tebe, ci uz odstavis, alebo budes jej odsavat mlieko aj do skolky do obedara

stepanka274
22. jan 2016

@33kacora33 no ja som takto dcerku odstavovala o 18 mesiacov, mne sa stale tvorilo mlieko, aj ked by som uz malu oblbla, nakoniec ked mala 22 mesiacov som nasadila homeo na pitlacenie laktacie a plus vysvetlivanie, lepenie, viazanie aj pretretie bradaviek lekvarom, neboj zvladnes, vydrzat!

zuzulik253
22. jan 2016

@33kacora33 ahoj, ja som odstavila maleho ked mal dva roky a bez placu, aj on bol velky zavislak. Kedze nemal rad grep, tak som si bradavky natrela grepom. Maly chytil braduvku a pustil ju, potom to este par krat skusal a za dva dni sme bol odstaveny a odvtedy si na prsnik nespomenul. Drzim palce, aby to aj u vas prebehlo takto rychlo a bez placu 🙂

junova
22. jan 2016

@mlil77 a ty si kto, že sudis matky, ktoré nezdielaju tvoj názor a píšeš, že je to nechutné? Nechutné je keď mamička popri tlačení kočíka fajčí, nechutné je keď mamička vulgárne nadáva. Ale čo sa čudujem. Hlupakovi každý hlúpy.

junova
22. jan 2016

@tehula Môžem sa ťa spýtať, či poznáš nejakú mamičku, ktorá kojila decko do maturity? Alebo dávala,mlieko do obedara decku ako ho ty nazývaš do škôlky? Máš pravdu, doba je zvláštna. Stretávam veľa tehotných mamičiek s cigaretou, 4 - ročné decká s dudlami, kočíky zaparkované pred krcmami ale niektorí ľudia majú potrebu riešiť, že niekto koji 2,5 ročné decko.

macka84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macka84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
junova
22. jan 2016

@macka84 Ja keď som nemala deti som tiež hovorila, že ja budem kojit pol roka, maximálne rok. Keď mi niekto povedal, že koji 2 - ročné dieťa, ja som hovorila, že to by som nikdy nerobila. Ale nikdy som si nedovolila nazvať mamičku hlúpou a neposmeskovala som ju. Mne nevadí, keď sa niekto čuduje. Ale tie podryvacske reči o kojeni do maturity nech si dajú za klobúk.

danielik23
22. jan 2016

Ja som kojila 2 roky 3 mesiace a 2 dni a prestala som tak ze som si vecer natrela prsia octom a vravim malej ze sa ciciky pokazili, aj chcela trosku tahat ale vravim jej su kysele, na druhy den som znovu natrela a to uz ani nechcela chytit ani vyskusat, este som sa jej spytala ze ci nevadi ze sa ciciky pokazili a ona ze nevadi 🙂 odvtedy prespi celu noc a to som sa bala ako ju odstavim 🙂

suz2
22. jan 2016

@33kacora33 ahoj, viem, cim si asi prechadzate...ja som pred 2 tyzdnami odstavila mojho synceka, my 3r a 3 mesaice... zavyslak taky, ze az...ale musela som zacat brat lieky...tak som mu povedala, ze maminka je chora, ze ujo doktor zakazal kojit...obviazala som si prsia elastickym obvazom...prvy den ma dokonca bil, ale vydrzala som...druhy den ma liecil, hladkal...srdce mi pukalo..ale musela som vydrzat a potom to uz bolo v pohode...bolo to tazke, ale cakala som este omnoho horsie, ze to bude...teraz uz len sem tam si spomenie, ale pekne poviem, ze maminka este nemoze kojit... ale uz to pomaly doznieva, uz sa coraz menej pyta...a dohodli sme sa, ze vzdy, ked chce "cicusku", tak ho namiesto toho pomojkam.. a celkom sme si zvykli... drzim palce, chce to pevne nervy, ale deti o znasaju lahsie ako my, len rataj s tym, ze den - dva to bude tazke, ale ked uz zacnes, nesmies povolit

lennkka17
22. jan 2016

@mlil77 predpokladam ze ste nikdy nedojčila, lebo len ta zena ktora koji to pochopi. ja som sa tiez inak na to pozerala ked som nebola matka a inak sa nato pozeram teraz. myslim si ze kojit 2,5 rocne dieta je v pohode, vobec nie je nato staré, ale to je kazdého osobná vec a kazdý ma nato iný nazor