Odstavenie 2,5 ročného dieťaťa

23. máj 2022

Zdravím Vás dámy. Rada by som sa spýtala na Vašu skúsenosť, pri odstavení starších detí. Po koľkých dňoch ste mohli s kľudom povedať, že dieťa je odstavené? S dojčením som musela rázne seknút kvôli neustálemu nočnému budeniu a ťažkej závislosti na prsníku. Už to začalo byť neúnosné a nepríjemné. Prvé dva dni bola dcéra bezo mňa, zvládla to v pohode, no len čo sme sa stretli, hneď pýtala prso. Samozrejme som nepoľavila. Ďalšie dva večery uspával tato.
Bolo to s nehoráznym krikom. Musela som odísť z bytu, aby ma dcéra nevidela. Dnes na obed sa mi síce podarilo uspať ju pri pustenej rozprávke, ale napriek tomu, ešte stále sa dožaduje a dvíha tričko. Vždy len zopakujem, že mliečko nie je. Ťahám piaty deň. Koľko podľa Vás môže ešte trvať, až kým to dieťa vzdá a pochopí, že mliečko už nedostane? Ďakujem za Vaše príspevky.

elizabet173
23. máj 2022

osobnu skusenost nemam, moje sa odstavilo same, ale susedke to trvalo takmer dva tyzdne, dieta malo takmer tri roky. Ale bola neoblomna, lebo si z nej dcerka urobila cumel a prislo to do stadia, ze chcela spat len s prsnikom v ustach. Ona uz bola tehotna s druhym dietatom, tak odisla na styri noci spat do hotela, uspaval muz a potom uz nedovolila vyhrnut tricko. Vydrz

ichbinich
23. máj 2022

U mojich deti to trvalo tyzden.
Na syna som sla postupne: mozes si cucnut, ale ked to poviem, prestanes. A budem sa s tebou tulit. A furt vyvsetlovat, ze mliecko uz nie je. Po tyzdni si ani nespomenul, pritulil sa a spal.
Tento trik na dceru nefungoval, lebo si vzdy vedela nieco vytiahnut 😉 Tak som sa s nou dohodla, ze na dovoelnke este ano, ale potom doma uz nie. Jasne, ze protestovala, ale opakovala som furt, ze sme sa dohodli, ze som pri nej, ze mliecko uz aj tak nie je,... Tiez zhruba po tyzdni bolo po vsetkom.
Pri oboch som zaroven pila salviu, nemala som ziadne problemy.

beata_k
23. máj 2022

@ichbinich Salvia znizuje tvorbu mlieka?

ichbinich
23. máj 2022

@beata_k
Ano 👍

beata_k
23. máj 2022

@ichbinich Som nevedela. Dik 🙂

sono2
23. máj 2022

Ahoj a ozaj neni?
Lebo ja som už ako placka ale z prsníkov ide teda hojne.
Mala ma skoro 3
Staršiu som odstavovala pre tvoj problém 3 týždne. Rázne. Plakala veľmi.
Mladšia si nechá vysvetliť, preto to ťahám ešte, už tretie nechceme, tak ma to taky relax.