Odstavenie 2,5 ročného dieťaťa

12. nov 2020

Milé maminky, potrebujem Vašu radu..

Dcéra má 2,5 roka a myslím, že pomaly ale isto nadišiel čas, kedy by som ju rad odstavila. Od 1 roka sa kojí len pri poobednom zaspávaní, večer na zaspanie a v noci keď pýta. Už viackrát sme sa snažili odstaviť- ale asi po 10 min som to vzdala 😂 mám pocit, že už som prešvihla nejaký ideálny čas na odstavenie.. ešte pred rokom ju bol schopný uspať aj manžel, teraz dcéra vrieska pri pokuse, že by ju mal uspať on..
Už začína byť rozumnejšia- snažila som sa jej vysvetliť, źe mám bobo, že už nemám mlieko.. pri každom takomto pokuse zúfalý plač, chytanie prsníkov, v posteli ked nechcem dať hysterický rev- vydržím vždy tak 2 min a prso dám, lebo mi to trhá srdce.
Začínam byť však unavená, začína mi to liezť na nervy- aj v noci často hľadá “cici”, keď sa ju snažím učičíkať hladkaním tak to nemá žiadny účinok.

Začínam byť zúfalá- prestanem vôbec niekedy kojiť?? A nadávam si, že sme už dávno neodstavili.. Prosím zažili ste podobnú situáciu?
Ďakujem

matapo
13. nov 2020

🙂 to mi pripomina mojho maleho 🙂 Ja som ho odstavovala ked mal 2 roky aj 8 mesiacov. Tiez som parkrat uz aj predtym skusala vysvetlovanim, mojkanim, hladkanim,...ale nic nezaberalo, len sa svojho dozadoval. Mama mi radila natri si prsia korenim, ze mu to zhnusim, taketo praktiky som nemienila na nom skusat. Ale tak nakoniec mi to aj tak nedalo a natrela som predsa len aj ked nie korenim ale citronom. Vysvetlovala som ze mliecko sa u pokazilo ze uz je velky a ked cucol prva reakcia bola ze ble take necem, a zaspal nakoniec bez toho. V noci sa 2x prebudil na dojdecie ale oba krat ze ble take nece. cely den chodil ze nech tato opavi, ze sa pokazilo 🙂 vecer skusil snova a ked zas ble tak nic aprespal u celu noc. Potom asi o tyzden si spomenul a pytal sa ci uz je opavene a dozadoval sa vyskusat, ale to bolo naposledy, ostalo uz pre neho navzdy pokazene 🙂 Zvladol to teda zo dna na den resp. z noci na noc a bez jedinej slzicky, hoci teda ja som voci nemu mala vycitky neskutocne ze som ho takto oklamala a nedam mu co ma tak rad. Za trest k tomu sa z uspavania ci vecerneho ci obedneho kt. vdaka kojeniu trvalo max. 5 minut stala nocna mora. Zaspat ani za svet, trva to aj hodinu a po 4 mesiacoch stale nie je lepsie, vrti sa , vsetko mozne by chce len nie a nie zaspat. Vacsinou to dopadne tak ze zaspim skor nez on a samozrejma zaspava stale s rukou v mojom vystrihu, to mu ostalo, som zvedava ako ho oducim este od toho. Aj ked citi neistotu alebo si ublizi,...vzdy si potrebuje vlozit ruku do mojho vystrihu, ma to na neho upokojujuci ucinok 😉 Neboj to date, ja by som tiez neverila nedavno ze sa to da takto zo dna na den a bez placu.

adamadent
13. nov 2020

Zalepila som bradavky leukoplastom na týždeň a povedala som ze boli maminku. Mala dva roky a chodila pýtať stále. Podľa mňa je to v hlave, tak sa nastav že nie a hotovo. Ale už nedaj nemyl dieťa tým ze keď intenzívne reve tak potom poľavis. Takto je to so všetkým čo chcem dieťa naučiť.

zuzanaete
13. nov 2020

Ak si to ty v hlave nastavis, ze koniec, tak odolas aj tomu sialenemu placu. Ten plac je najhorsi 1.x. Odstavovala som 2,5 rocneho zavislaka. Zvladol to lepsie, ako som predpokladala. Ale najprv som musela ja mat odhodlanie, ze definitivne je koniec dojcenia.

luba41
13. nov 2020

a prečo chceš odstavit? sama sebe si si odpovedala čo? daj si výhody a nevýhody na dve strany a porovnaj

autor
13. nov 2020

@luba41 už som z toho niekedy unavená, túžim po kľudnom spánku.. tiež sa bojím, ako to bude so škôlkou.

Ale myslím, že ešte počkáme chvíľu. Dcéra začína byť až teraz rozumnejšia, začína rozprávať, odplienkovávame.. bolo by toho veľa naraz. Ešte si myslím, že nie je úplne pripravená.

luba41
13. nov 2020

skus to brat tak ako to je..ak príde školka, takýto kontakt je stále vynikajúca vec na preklenutie toho prvotneho šoku..🙂