Odstavenie 19 mesačného syna

anoushka33
9. feb 2018

Maminy, uz som tu pred par dnami pisala, ze sa chystame odstavit... Chcem napisat, ze som zacala skusat viac. Vysledok : 3 noci boja, aj tak vyhral on :(. Hoci raz sa nam podarilo zaspat nie dojcenim, ale hladkanim a objatim. A potom uz viac nie, poobede dokonca bez dojcenia nespal :(. Len vascia hysteria zo strany maleho zavislaka...
Uvedomila som si totiz jednu vec : nemam plan B, ako ho utisit. Je totiz bezcumlovy. Davam mu vodicku, napije sa a pyta mliecko dalej... Prosim, ako ste riesili potom zaspavanie bezcumlovych deti po odstaveni okolo 20 mesiaca ? Oni su podla mna este dost navyknuti na dudlanie a upokojuje ich to... citim sa uz dobre pozuty cumel :(.

renatka100
9. feb 2018

@anoushka33 musis odis aspon na tri dni😉 hned ho to prejde

siska53
9. feb 2018

@anoushka33 octovanim prs v case,ked som nechcela uz dojcit. V nasom pripade cez den,vek 20m.vecerne zaspavacie a ranne dojcenie som este nejaku dobu ponechala.

Tiez nemala dudel,ani jedno dieta..nechceli.

bosoriak
9. feb 2018

@anoushka33 Spravila si chybu, ze si sa k tomu vratila. Naco je to dobre? Dieta sa prave naucilo, ze ked spravi naozaj naozaj naozaj velky cirkus, tak dosiahne, co chce. Nabuduce cakaj este vacsi ramus okolo toho. Za mna existuje jedina cesta ako prestat kojit a to ta, ze sa prestane kojit. Zo dna na den, proste vysvetlit a nedat. Ale to musis mat najprv vyriesene sama v sebe.

Isto, ze bude plakat, niekedy decka placu aj tyzden-dva. Ono je ine kojit aj do troch rokov, kym to vyhovuje obom, ale ak to tebe uz z nejakeho dovodu nevyhovuje, tak ho odstav. Ak nechces davat dudel, tak to jednoducho len budete musiet vydrzat. Ved ho nenechas vyplakat sameho, si pri nom, hladkas ho, cicikas, drzis za ruku. On len place kvoli tomu, ze nema co chce. Ale to sa mu este v zivote stane tolkokrat, ze mozno stoji za uvahu zacat teraz. Laskavo a pevne, u nas to plati na vsetko.

Vela zdaru.

3009
9. feb 2018

@anoushka33 moja dcéra pred rokom tiež odstavovala 26 mesačnú - tiež bez dudla. Skúšala tiež ju dať preč, ale nepomáhalo, tak urobila jeden deň rázny krok a povedala, že mliečko odišlo a je už len pre iné malé detičky. Na noc navarila čaj a jeden dve noci bol plač a potom to prešlo a viac žiadne kojenie. Nedá sa, že raz dám a potom nedám. Proste už nie je a hotovo.

anoushka33
autor
9. feb 2018

@bosoriak a @3009 velmi presne ste to opisali. Asi sa s nim naozaj neda dohodnut, musim to jednoducho "zmanazovat" ja a viac neustupit :(.
inak on dudel nechce, strasne rada by som ho davala, ma ich asi 5. Velka vdaka.

anitta98
9. feb 2018

Neustúpiť, nič iného ti neostáva. Nedá sa čakať, že to deti pochopia nejak rýchlo, no musíš byť teraz silná a vydržať

svetielocko
9. feb 2018

Podla mna je celkom dobry napad odist - uz je velky,tak na 3 dni aj z domu prec. Dceru som odstavovala v 13mes od nocneho dojcenia a neslo to... az som sa na tyzden odstahovala do obyvacky,spal s nou manzel a zrazu to slo. Asi prvu noc protestovala, ale velmi rychlo pochopila,ze od neho nic nedostane... este par noci sa zobudila,uvidela ocka,otocila sa a spala dalej. Max ju manzel ulozil a pohladkal.
Podla mna aj pre to dieta bude jedoduchsie zaspavat s otcom/babkou... neviem,inou blizkou osobou, ktora ho nenakoji ako s tebou,ked je "zdroj" tak blizko neho a nic z neho zrazu nedostane. To ako keby pred teba polozili cokoladu a povedali,nemozes si zobrat. Ovela jednoduchsie to je, ked "cokolada" nie je na dohlad 🙂
Inak mozno by bolo v tomto veku rozumne uz rovno aj naucit ho spat sameho - nie,ze mlieko vymenis za iny navyk,od ktoreho ho budes o pol roka zas oducat (napr. To hladkanie). To iba ako napad na zvazenie... 😉

anoushka33
autor
10. feb 2018

@svetielocko dakujem 🙂.
dali ste mi podnety na uvazovanie, tak sa pustim do budovania tej svojej strategie. Pochopila som, ze to nebude len tak... Pozdravujem vas vsetky a zvlast vsetky mne momentalne podobne nevyspate obcas straasne mrzute, ale stale nekonecne lubiace maminy 🙂