Ahojte baby,mamky,
viem,že týchto tém je tu neúrekom...ale prosím o radu, Vaše skúsenosti, či "návod" na čiastočné odstavenie môjho ozaj citlivého syna.
Má 17 mesiacov, doteraz kojený na požiadanie, chcela by som ho čiastočne odstaviť = cez deň kojiť iba ráno, večer a noc zatiaľ ponechať. Okrem toho sa teraz kojí ráno, 1x doobeda + na obedný spánok , potom po prebudení, 1x do večera, večer pred spaním + noc.
Inak papá v pohode : raňajky, desiata, obed a večera.
MM stále vyžaduje a pýta + jasné, naučený zaspať na prsníku a pri zobudení sa na ňom douspať...
Ja viem, budete mi písať "tak proste nedaj" a podobne 😀, akurát aká bola Vaša skúsenosť s odstavením citlivého a veľmi naviazeneho dieťaťa? On má hlas ako zvon, vytrvalosť ako športovec a protest/amok = prechádza až do stavu zúfalstva, triašky a zajakávania...tak mám obavy,či to aj ja na prvú šupu ustojím a neporadím.
Namiesto MM ste potom ponúkli náhradnú mliečnu dávku?
Prosím o seriózne tipy,skúsenosti,podporu. Vopred vďakaaa 😇
@kristina210 ziadna nahrada mm, ale mm (moj manzel) 😅 spal s nim par dni. Prvu noc poplakal ale hrud chlpata a plocha, mlieko nebolo. Druhu noc uz neplakal. Skontroloval, spal vedla tata a spal dalej. Ja som sa konecne par dni v klude vyspala a bolo hotovo. Po tyzdni som s nim sla spat ja a uz tahal cele noci. Predtym som ho na sama odstavit nevedela. Takto to slo hladko.
Ja som odstavovala deti postupne. Dalsia ubratie kojenia bolo az po zvladnuti predchadzajucej zmeny. Najprv som prestala kojit cez den, potom som prestala pred uspavanim, nasledne som nechala iba dve nocne kojenia, neskor iba jedno a nakoniec aj to zrusila.
Ja tiez tak postupne. A umele ani neskusaj, dojcene Ti ho nevypije a uz vobec nie z flasky. Moj sa skoro dogrckal, ked som mu to dala pit, hoci z poharika...🤭. Ked uz, tak si zvykol potom neskor na kravske.
Veľa sa tu človek dočíta aj o "technikách ", že potretie octom bradaviek a podobne. Skúšali ste to niektorá? Nie je to blbosť a dosť drastické? 🤔
* nepoľavím, nie neporadím