Odstavenie 16-mesačného od dojčenia

lenusska5
13. sep 2023

Ahojte 🙋🏻‍♀️ Chcem začať pomaly odstavovať malého máme 16 mesiacov a už cítim na sebe, že je čas odstaviť ale neviem vôbec ako začať keďže malý je riadny cickoň obávam sa, že to bude náročné 😀 Prišla som si sem po rady či najprv mám začať prestať kojiť v noci alebo najprv začať odstavovať cez deň. Rozmyšlala som aj nad šalviou žeby som ju začala piť nech sa mi zníži tvorba čítala som aj o prelepovani prsníkov už špekulukem kadejako🤷🏻‍♀️ Takže poprosím o Vaše tipy čo pomohlo🙂 Ďakujem

bolarazjedna
13. sep 2023

Ja som malého odstavil a keď mal 13mesuacov, obávala som sa hlavne noci, lebo sa kojil 6-7x v noci.
Podľa mňa univerzálny návod nie je, ani postup, ja som ho od stavila v priebehu 3 týždňov, najprv som vynechala denne kojenie (mimo predspankoveho rituálu), potom som ho na obed začala uspavat kočíku na balkóne, takto sme sa zbavili toho kojenia.
Mala som aj šťastie, lebo sám sa prestal zrazu budiť v noci, takže ten nočný spánok bez cicika sme vyriesili pomerne elegantne. Naposledy som zrušila kojenie pred večerným spánkom. Cez deň som pre lepila prsniky a ukázala som mu, že sú choré, nedá sa piť mliečko, takže večer bude iba rozprávka, mliečko nebude. A pochopil, nemali sme žiadne scény, myslím si ale, že to neni moja zásluha, jednoducho som mala šťastie, že zo tak perfektne zvládol.

lenusska5
autor
13. sep 2023

@bolarazjedna ďakujem 🙂 Ešte sa chcem spýtať dávali ste potom umelé mliečko alebo dali kravské?

bolarazjedna
13. sep 2023

@lenusska5 ja mu dávam mliečne výrobky, jogurty, syry každý deň, mlieko nedávam, ak varím niečo mliečne, tak kravské, skúšala som mu UM ale odmieta, aj kaše mi odmieta, či už z kravského alebo umelého mlieka.
Ale po roku už kľudne kravské.