Ahojte, malý má 1r 4m a chcem ho odstaviť od kojenia. kojím ho výhradne len pri uspávaní t.j. 1x cez deň a potom večer plus v noci keď sa zobudí. umelé mlieko nechce takže sa dosť desím toho ako ho budem uspávať prípadne ak sa v noci zobudí 🙈
ako ste prosím dokázali odstaviť svoje detičky ak bolo kojenie primárne "nástroj na uspanie" ?
Mal 2 roky, takze chapal, ze uz je koniec. Zaobiso sa to bez jednej slzy. Ak ta to vyslovene neobtazuje, ja by som este s ukoncenim dojcenia pockala.
@lexinka27 … no určite pomoze vedieť, keď je tak akurát unavený a dávať spať v obdobne časy, tj mať režim cez deň. My máme.
@beata_k no práveže obťažuje aj keď neviem či je to to správne slovo. ja som chcela odstaviť už v 6m ale nechcel žiadne um ani fľašku takže som si povedala že vydržím aspoň do roka no ale nejak držím stále lebo sa neviem odhodlať asi na ten proces. už mi ale začína dosť vadiť aj to nočné vstávanie 😮💨 keby je to 1-2x ale napr teraz už je 3x hore odkedy zaspal a to je ešte celá noc pred nami
Ideálne by bolo nenaučiť dieťa na uspávanie prsníkom. Naučila by som ho zaspávať s kamarátom mojkáčikom, ktorého si môže zobrať potom aj do škôlky. Urobíš mu tak veľkú službu aj pri nástupe do škôlky, aby nemal problém zaspať a necítil sa tak sám.
@lexinka27
ahoj, nás dobre jedol už pevnú stravu a veľa! Aj už pil čaje ci vodu. Um nehrozilo ani za svet!
Otehotnela som, on do toho začal kusat koli zubom. Pre mna jedine riešenie bolo zrušiť kojenie!
No povedala som mu, že mliečko nie je a ponúkla vodu, asi 3x mi vypil trochu kravského mlieka, ci vodu. Poplakala si, ja som ho túžila obijmala, 3-4 dní to trvalo a prespal celú noc. Od vtedy je v pohode. Mal asi 13 mesiacov. Ty musíš byť s tým v pohode a nepolavit. Prvy syn bol nejedol a tomu by som to v roku veru neurobila, kojila som ho cez 2 roky a veru už to bolo náročnejšie odkojit.
Pokual si ty oevne rozhodnutá a vyrovnaná s tým vnútorné, zvládne to aj on. Ak nie, nemaj vycitky zo zlyhania a koj ďalej.
Potom sim ešte chvíľku davala fľašu s vodou. To pomohlo ake o par dni ani tu nebolo treba. Teraz dám len ori chorobe pit picas noci. Maly inak oredpi od 19:09 - 5-6:00 ako kedy.
@anketkarka u nás je to všetko také komplikované. do 10mes som ho uspávala na rukách čiže na prsníku nezaspával. začal až potom , čo tiež nebola výhra ako vidím teraz a skúšala som už mojkáčika aj keď bol menší a nechcel
Manžel uspaval. Našiel systém, ja som už len pokračovala v ňom. Ináč skúšala som rôzne veci, kt mi zabrali pri iných deťoch. Presne jedno sme odstavovali v 16m a nechcel fľašu. Rad sa mojkal, takže ležal mi na hrudi a hmkala som, hladila. Vycítila, kedy je ten čas zložiť vedľa a spal. :D ked bol príliš nepokojný, pochodila som s ním v náruči a zas si s ním ľahla.