Odstavenie 16 mesačného dieťaťa od dojčenia

krokodilkajmanka
20. feb 2017

Mamičky, zo zdravotných dôvodov musím skončiť s dojčením. Dcérka bude mať 16m, dojčím ju pred spánkom, zaspáva na prsníku, v noci a cez deň na požiadanie. Cez deň by sa to ešte dalo, ale v noci si to neviem predstaviť. Bola som na pohotovosti, malá sa zobudila a plakala manželovi až kým som neprišla. UM vôbec nechce, fľašu ani do pusy nedá. Prosím o radu, nemám na to moc času ☹ pôjdem ležať do nemocnice, tak aby to doma prežili 😉

magmolatus
20. feb 2017

@krokodilkajmanka Skús kravské mlieko. Našej malej sme asi v jednom roku sem tam dali flašu kravského, lebo manželka mala pocit že jej mliečko už kvalitou nestiha, UM nechcela, mali sme niekolko druhov na skusku a v 14 mesiacoch sa sama zo zna na den odstavila a ciciky uz nechcela ani vidiet, pila uz len kravske 3,5%.

Ked bude hladna si zvykne, preziju, len to bude asi chvilu boj. Ale hlad ju prinuti.

pribinak
20. feb 2017

Ked budes prec, tak sa odstaví sama. Lebo mlieko jednoducho nebude. Mozno 2 noci preplace

hankaop
20. feb 2017

Pit z poharika. Neviem,ci kravske,mozno radsej mandlove alebo ine rastlinne (aspon mojej chutilo mandlove,vyskusali sme ich viac). Zalezi,ako to ona znasa. V noci jej moze dat napit pohar mlieka alebo vody,inak nie je moc co navymyslat. Musi byt trpezlivy,kym si mala odvykne a pekne jej vysvetlovat. Ona to pochopi,casom...

mius.brcko
20. feb 2017

Ja som odstavila dceru cca po roku.. mliecka uz vela nebolo, pocas dna nechcela vobec, len rano ked sa zobudila a vecer zaspavala na prsniku, v noci sa sem tam raz zobudila, ale stale to bolo len cuckanie, ziadne pitie, bola som skor ako dudlik... tak som si povedala dost, ja dudel robit nebudem... normalny dudlik samozrejme nechcela a ani flasku.. kamaratka mi poradila, nech skusim rozne flasky, mozno jej nesedi ten typ cumlika... takze sme odskusali viacero a zrazu s "mam" nebol problem (teda pocas dna).. v noci nechcela nic, ani cajik, ani mlieko, ziadna flaska, ani "mam" nefungovala.. vtedy chcela len "podudlat"... po asi tych troch dnoch sa prestala v noci budit a uz pila mliecko len rano a vecer pekne z flasky 🙂

starararoha
20. feb 2017

Ja som moju odstavila ked mala 19 mesiacov a bol to podobny pripad ako tvoja, bez prsa ani nezaspala a cez den pytala hocikedy. Dlho som sa odhodlavala na odstavenie, predstavovala som si ako bude dve noci plakat, sceny robit. Flasu nechcela ani za svet. Chcela som na to ist postupne, ze cez den nedam a iba vecer dam, ale to nefungovalo. Tak som jej jedneho dna zarobila do flasky Zajíca, taky sojovy napoj lebo to ona strasne lubi, ukazala som jej ze to je to dobre mliecko a isli sme uspavat. Pytala prso, ale ked som jej ho nedala, vypila z flasky a zaspala. Ani v noci ked sa zobudila uz nebol problem, dala som nej flasku a hotovo. Sama nechapem ako sa mohla takto lahko odstavit, neplakala vobec a to predtym flasku ani vidiet. Potom som jej zacala davat normalne kravske plnotucne mlieko a neskor aj cajik. Uz ju nekojim tri mesiace a je jej uplne jedno ci jej dam vecer mlieko ci caj, niekedy vypije ledva pol flasky za celu noc. Takze niekedy je to ovela lahsie nez si predstavujeme. Ale mam sestranicu, ktora odstavuje uz pol roka a stale sa neda😀

lala123
20. feb 2017

Ahoj ja som moju ako 2 ročnú odstavila tak, že jednoducho keď sa v noví zobudila prsník som jej nedala dala som cumlík pritúlila som si ju ku sebe a ona trosku poplakala a zaspala. Trvalo to max 3 noci. Podľa mna detičky keď sa v noci zobudia potrebuju skôr cítiť blízkosť mamky a pocit bezpečia než to že chcú jesť. Hlavne v takom veku veď to už normálne večeria a potom ide spinkať nie? A nič som nedávala ani fľašu s čajom ani mlieko. Mlieko nepije doteraz papa syry jogurty a acidko to miluje😂Prajem veľa síl nech sa Ti to rýchlo podari

krokodilkajmanka
autor
21. feb 2017

Ďakujem všetkým za rady, bohužiaľ som od včera v nemocnici, takže maličká to musí prežiť 😉 Prvá noc bola celkom v pohode, nebolo až tak moc plaču, teda aspoň tak tvrdil manžel 🙂