Ahojte, som tehotná momentálne cca 7-8tt a uvažujem,že už by som chcela odstaviť dcéru. Momentálne jej však idú zuby,pred pár dňami jej vyšla prvá dolná stolička a vedľa toho vidím už ako sa tisne očný zub. Na druhej strane má tiež v mieste stoličky dosť veľký opuch. Možno aj to je dôsledok toho,že posledné noci su katastrofa a že sa v noci kojí častejšie a aj veľmi plače. Túto noc sa budila každú polhodinu s plačom a tu predtým podobne. Lenže neviem či mám ešte čakať a aj dokedy.🙈 Keď výjdu, tak pôjdu zase ďalšie zuby a takýmto štýlom ju neodstavím ani do pôrodu. Náhradu mlieka by som jej už nechcela dávať, maximálne tak v noci trošku čistej vody. A teraz ženy, dajaké rady ako na to? Malá zaspáva len somnou nakoľko s manželom nikdy nevedela zaspať. Samozrejme,budeme sa snažiť zmeniť to a pracovať na tom. Teraz je však priorita to odstavenie. Rady,že daj ju na vikend ku babke,daj ju mužovi a ty odíď-odmietam. Nechcem jej spôsobovať utrpenie ešte aj tým,že odídem. Ďakujem
mala ma 2 rodicov, nemoze byt len po jej. Postupne znizuj pocty kojeni, vysvetlis jej, ze dne spojde spat s ockom, ze ty nemozes. Mozno si jeden den poplace poriadne, potom aj druhy a potom sa nauci, ze vlastne to ide bez teba. To je vsetko iba o zvyku. Nas maly tiez vacsinou zaspava so mnou, ked ide manzel tak dakedy protestuje, ale smola. A zas niekedy si vyslovene vyputa, ze ide spat s otcom. To, ze bude plakat, to bude len jej hnev, ze nie je po jej, ziadne tyranie 🙂
Prvého som odstavovala presne takto na veľkú noc mal cca 15 mesiacov.....muž mal štyri dni voľna....na obed aj večer s ním išiel ľahnúť on....jasné že sa mu to nepáčilo,plakal....ale zaspal....večer už plakal menej...zaspal....na druhý deň som sa zasa pár minút pred spánkom vytratila....išiel s ním muž....ďalší deň zaspal s ním bez problémov....takto tie 3-4 dní...na ďalší som s ním šla klasický ja....keď pýtal ukázala som obviazane prsia že není mliečko....pokrčil plecami a zaspal...od toho dňa prespal celú noc bez budenia...s mladším som zvolila ten istý postup a pochopil tiež....išlo to ľahšie ako som čakala 😉
Ja som kojila prveho do polovice druheho tehotenstva a odstavil sa sam bez placu. Asi uz mu aj menej chutilo alebo ktovie.
@elizabet173 Aby sme sa pochopili. Utrpením som myslela,vziať jej všetko naraz. Aj mliečko a aj moju prítomnosť pri uspávaní,keď doteraz bola zvyknutá na obe naraz. Samozrejme,keby ma sanitka odviezla,tak je to iné,situácia by si to vyžadovala. Och. Áno chcem jej dohovoriť a budem dúfať,že poslúchne.🤦♀️ Trošku zle si zrejme pochopila tuto tému. Predmetom nebolo zisťovať ako ju naučiť zaspavať s otcom ale ako ju odstaviť s mojou pritomnosťou. Ale dík.
Keby som nemusela, tak by som neodstavovala dieťa v čase, keď mu idú zuby. Ako písal niekto vyššie, v priebehu tehotenstva sa možno odstaví aj sama. Ak nie a budeš chcieť, môžeš kojiť aj obe. Moji sa odstavili sami kým sa nám narodilo tretie, takže som nekojila naraz staršieho a mladšieho, ale kojila som dvojičky, a dá sa to v pohode zvládnuť kojiť dve deti. A k uspavaniu - keď som bola v pôrodnici, spali doma s mužom. Keď som sa vrátila, znova sme spali všetci spolu. Doteraz spíme všetci spolu. Nový súrodenec si nezobral mamu iba pre seba, stále máme rutinu ako predtým, len sme k nej pridali ďalšieho člena. Tak ak náhodou chceš robiť tieto zmeny len preto, lebo ti niekto povedal, že musíš, lebo potom s dvoma ako to chceš zvládnuť, to sa nebude dať a bla bla, tak ja budem tá, ktorá ti povie, že sa to dá. Ak by som neuspavala večer deti, aj tak by som len upratovala kuchyňu a prádlo zo sušiaku. Takto si idem po obede aj večer ľahnúť k deťom a nikto mi nemôže pól slova povedať, že nič nerobím, lebo veď predsa uspávam tri deti, halooo 😁 Kým bol najmladší malinký, tak som medzi ním a súrodencom spala vždy ja, teraz už má dva roky, už sa nebojím nechať ho spať aj vedľa staršieho a je to krásne, keď sa k sebe v noci túlia. Držím palce nech sa vám to podarí vyriešiť k spokojnosti všetkých.
Ja sa chystám 18mes odstaviť teraz na veľkú noc. Plán je vysvetliť, že mliecko nie je, je vypite. Obľúbila si vypiť kravské z pohára, tak dame to, umyjeme zuby a ideme ľahnúť úplne ako vždy, ale ale ešte raz zopakujem, že mlieko neni, všetko už vypila, je veľká, maminka nemá. Tiež nie je naucena zaspávať s otcom ale aj to chcem trénovať. Držím ti palce🤞
Hlavne sa musis rozhodnut ze do toho ides. Tie rady co si dostala som nebrala ani ja. Pre mna by to bolo narocne odist a nechat syna manzelovi. Ja som.odstavila syna ked manzel isiel na sluzobku. Uz som nemusela pocuvat hlupe rady od nikoho. Syn bol za dva dni odstaveny. V noci sa vsak budil do 3 r.
Ahoj mám malého 14 mesačného syna ktorého som do minulého piatku kojila, prestala som zo dňa na deň naozaj...v 18tt, môj gynekológ mi povedal že odporúča mojito maximálne do 20tt. Je to ťažké aj tie noci , ale cítim sa oveľa silnejšia viac energie a malý si začína zvykať, tiež mu akurát vyšiel 4 očný zub
@lamonita
@ivver
@zabka79 baby ďakujem,presne toto som potrebovala čítať. Nechcem ju odstaviť ešte hneď teraz. Myslím, že potiahnem ešte kým jej nevyjde aspoň tá druhá stolička s tým očným zubom. Aj dnes pri uspávaní mrnkala, cumeľ vyhadzovala a chcela len cici. Cez deň si dá pršteky do úst a začne plakať. Je vidieť,že ju to trápi. Po druhom spánku vstala a mala cele líčko červené zvonku-minule keď to tak mala,tak jej do týždňa vyšla tá stolička. Samozrejme, že aj po spánku plakala. Ešte kúsok vydržím a potom sa určite do toho dám. Ďakujem ♥️
Naucit uspavat manzelom. U nas pomohlo. A odstavenim pomohlo pri dcere sa aj menej budit.