Ahojte, mam 13 mes.dceru a rada by som ju už odstavila, pretože ma dosť hryze a ked jej poviem au a odtiahnem ju tak sa len usmeje a prstekom mi ukaže no no, lebo tak som ju ja hresila,že no no nesmies hryzt..Ona si asi mysli že je to srandovne,no už mi to zacina vadit a aj to ako mi pcha do vystrihu ruky ked sme niekde na navsteve a pisti pokial jej to prso nedam. Ona je taký maly "závislak". Z flase nechce piť žiadne ine mliečko a nemá ani cumel, teda nic take co by jej nahradilo nejake upokojovadlo, ja som aj jej cumel 😒..Zopar krat sme teda chceli že by ju manžel uspal,ale to bol reeeev,taky že sa dobre že nedusila (tak reve stale, zacne kaslat, vytvaraju sa jej sliny, hlieny a potom ako stary chlap sa s tym drhne). Neviem ako na to 😒, co vymysliet.
@janickacrazy ach ked toto vsetko viem ze by som mohla robit, no ona ked je so mnou cely den tak iba knuči a piští mi za zadkom, že ani jeden pekač nemozem umyt, takže dufam že čim skor sa vyčasi a pol dna stravime vonku,lebo vtedy jedine na to nemysli.
@majuska77 no hovorím, chce to pevné nervy a nepoľaviť, snaž sa cez den ju už vobec nekojiť, proste robte všetko možné iné, aby na to nemyslela, kreslite, hrajte sa, daj jej papať tuhú stravu a určite to pojde, len treba veľa trpezlivosti a pevné odhodlanie
@janickacrazy dakujem 🙂
@majuska77 ja dám iba svoju skúsenosť, odstavovala som v 22 mesiacoch. Začala som ju kojiť iba z jedného prsníka a ten druhý som si odstavila a keď som ju chcela odstaviť tak som jej ponúkla ten, kde nebolo mliečko. Zabralo na prvý pokus a odstavila sa hneď, že keď nieje, taknie je a začala jesť normálne iné veci (pred tým tak lyžičku jogurtu, dva kusky masa a pod a k tomu len mlieko a mlieko a mlieko až to začalo byť únavné. Odstavili sme bez nervov a sĺz. Ešte skúšala tak dva mesiace, vždy som jej ponúkla ten odstavený a postupne odstavila si aj ten druhý prsník. Prajem všetko dobré....
ja som obe deti odstavila tak, ze som proste nedala prsnik.. syna som odstavila v 15m, dceru v 13 presne pre dovod ako je v uvode.. proste jeden vecer som uz nevydrzala, dceru som mojkala, pritulila, tisila a nakoniec zaspala.. v noci sa parkrat zobudila, ja som tisila a asi po dvoch nociach to preslo a na prsnik si ani nespomenula..
K odstaveniu neporadim, ale s tymi rukami do vystrihu to aj mne vadilo. Skusala som jej ich vytiahnut, ale hned hladala znovu. Potom som zmenila taktiku a proste jej ako dospelemu vazne poviem, bez nejakeho extra tonu: Prosim ta, vytiahni rucku, doma ti dam. A vzdy to spravi.
Inak deti to robia aj po odstaveni, aj sa som to kvoli tomuto zvazovala, ale vela bab mi to potvrdilo, ze to nevymizne len tak. Videla som to dokonca u dvoch odstavenych detoch (1,5 r. odstaveny prednedavnom a 3r., co bola odstavena, ked mala 2r.)...
@majuska77 Odíd na pár dní napr. k mame a manžel nech si to užije. Moja sesternica to tak riešila, dieťa párkrát porevalo, ale tak zvyklo si, iné mu neostalo. Alebo ju skús nejak postupne odstavovať, v tomto veku by som kojila už len večer a ráno, potom neskor už len večer a postupne už vobec, ale to chce pevnú voľu od teba.