Odstavenie 10-mesačnej dcérky

lisacka1
29. máj 2024

Ahojte baby malu kojím už 10 mesiac a chcela by som ju odstaviť .. na noc papa mliečnu kasu .. stačí to ? Dávam jej aj syr a jogurt. Máte skúsenosti ? Len večer sa zobudí plače chytí prsko dá do pusy a pije neviem ako jej ho nedať keď sa ma ňu pozriem a placka no:(

nairia
29. máj 2024

@lisacka1 kojis ju uz len v noci alebo aj cez den? kolkokrat v noci sa budi na kojenie? podla mna 10m je este skoro odstavovat, ale ak si sa rozhodla, tak jedine vydrzat a nedat. hlavne vela mojkat, ponuknut mozno flasku s mliekom alebo vodou. kludne ale moze byt aj hladna alebo skratka potrebuje ta citit a to prsko je jej istota. ved urcite vies, ze na prse sa deti nielen krmia, ale aj ukludnuju.
ak ale to chces zrusit, tak par noci to potrva, kym si zvykne. lebo prirodzene bude ocakavat to, na co bola zvyknuta.

lienka_anulienka
29. máj 2024

Moj maly ma tiež 10 mesiacov, vecer papa kasu plus ho na dojčím a v noci, teda skôr nad ranom ešte raz dojčím a citim, ze ťahá. Podľa mňa je to ešte skoro 🙂 plus teraz ide leto, je teplo, možno len od smädu, neviem ale este neplánujem odstavit. Cez den dojčím uz len 2x 🙂

tanyan
29. máj 2024

Prečo by si ju chcela odstaviť? Prečo nedať? Máš všetko pohodlie (mlieko vždy so sebou) a ako sa píše aj vyššie, teraz v lete je to ešte pohodlnejšie.

anavixy
29. máj 2024

Tak este vcera si riesila, ze jej idu zuby a nechce jest, ci jej mas kupit Pribinacika 🙄 a dnes uz jej chces zobrat jediny zdroj realne vyzivneho jedla - materskeho mlieka. Tak snad to nema suvis s o par dni starsou otazkou, ci si mozes dat na oslave alkohol, ked dojcis… sorry, ale taketo otazky ked citam, nemusim ani pozriet na nick a viem kto to pise. Pokial chces ukoncit dojcenie, tak inak ako bez placu to v tomto veku iste nepojde. Daj jej teda Um namiesto prsnika.

nikushka8
29. máj 2024

Naucit pomaly na flasu a um. Je mala,aby bola uplne bez mlieka. Moja starsia si na flasku v 10m zvykla celkom dobre, ale skusali sme dlhsie pred odstavenim. Menej sa potom v noci budila. Mladsia zasa od 8m odmietala prsnik, den noc, bola ochotna pit mlieko max 1x denne, aj to len do roka. V noci bola iba na vode.