Prosím koľko ste di dokázali odsat mliečka keď pred 3h bolo bábätko nadojcene z prsníkov ?
Odsavala som 10min jedno prso 10min druhé a odsala som dokopy 40ml 🥺 ja si myslim, že to je malo 🥺
je to velmi individualne, zalezi aj od toho ako casto prikladas standardne a pod. po troch hodinach by som bez problemov dala 100 z jedneho prsnika 🤷♀️ asi aj viac davno som netestovala
Teraz netusim. Odstavala som len pri prvom a odkedy sa viac prisaval z odsavacky slo mrnej a menej... Teraz sa ani nesnazim odsavat. Kolko vypije,tolko ma. :D
Podľa mňa je to málo. Ja som odsala z jedného prsa 80-100 ml a z druhého tak 20 - 40 ml (preto tak málo lebo ten druhy prsník bol rezany a mliečko sa mi vytratilo)
Podľa mňa záleží aj, či je babo ešte úplne maličké, alebo sa už tvorba ustálila… Po troch hodinách som neskúšala (interval kŕmenia má kratší 😁), ale teraz má vyše 4mesiace a odsajem naraz max 60 ml dokopy. Skôr tých 40. Keď mala dva mesiace, bolo to viac. A takisto je to viac, keď odsávam 1-2 dni fakt pravidelne, po každom kŕmení. Tvorba sa vtedy zvýši… Ale aj tak je najdôležitejšie, či má bábo dosť, telo tvorí primárne preňho a nie aj do mrazničky 😉
@vasjar to, kolko odsajes nezodpoveda tomu, kolko babo vypije. niekedy sa odsavackou neda vysat tolko, kolko dokaze babo, niektore zeny normalne funguju bez odsavaciek, babatka im prospievaju a odsavackou nedokazu skoro nic odsat.
ja som odsavala 14m a teda najskor som mala Tesco odsavacku, bola uplne hrozna, nieco som odsala, ked mi prisla Avent, bolo to dost vyslobodenie. tu som pouzivala dlho, ale potom odisla a mala som problem, odsavala som pozicanou piestovou, to bolo hrozne, ta stara Tesco tiez hrozne, rucne to uplne nanic. potom som si pozicala elektricu Avent a uplna parada a este mi na mesiac rozbehla mlieko, lebo uz mi laktacia klesala.
a teda v tom najlepsom obdobi do 6m po porode som mala za den 2l mleika. potom mi postupne laktacia klesala, do 9m 1,5m, potom do 12m to bolo uz len 0,5l a po 1r uz len 100ml.
Ja som 10 dní po pôrode, malého mám na jiske a len si odstriekavam. 4x cez deň a 3 x v noci. Na jedno odstriekanie mám tak 55ml z obidvoch prsníkov. Na to, že malého nemôžem prikladať mi sestričky vravia, že je to super a mliečko sa krásne tvorí. Tak snáď to bude po čase a pravidelnom príkladanim viac 😉.
@vasjar Bábätko je v odsávaní efektívnejšie ako odsávačka a hlavne keď ťahá, tak sa mliečko priebežne tvorí, ako sa aktivuje spúšťací reflex…a keď chceš vedieť koľko vypije, na to zvyknú baby používať váhy na bábätko. Že sa odváži pred a po kŕmení a rozdiel zodpovedá ml, koľko vypilo.
A prečo odsavas?
Ja osobne som nikdy nevedela odsat nič, keď tak par ml v pote tváre, odstriekat si tiež neviem a kojila som prvú 3 roky a syna teraz 3 mesiace, podľa stavu plienok je mlieka dosť. 🙂
to je individualne, ja sm dokazala dokopy aj 300ml