Dievcata chcem sa spýtať mam 4mesačného syna koníka som ho ale mal reflux pediatricka mi predpisala nutrilon na grckanie,maleho dokrmujem v jednom prdniku mam vsak velmi malo mlieka v druhom to bolo ok ale musela som ho dokrmovat.Problem je v tom ze aj v druhom uz nemam tolko co predtym zacal s som teda brat menovou a benedikt najprv som odsavala kazde dve hodiny dnes kazdu hodinu,buď maly pije z jedneho a ja odsavam z druheho alebo odsavam z obydvoch.Neviete mi poradiť co by som mohla este spraviť aby sa rozbehlo mlieko.Cim dalej tym mam menej mlieka.Uz neviem co dalej.Maly mi z jedneho prsa odmieta jest lebo vie ze je tam malo mlieka ,preto som zacala odsavat za dve hodiny vsak odsajem len 30ml.
Nedokrmuj ho nicim aj moji mali silny reflux a umele mlieko nikdy neokusili. Ja som volala laktacnu poradkynu a vzdy VELMI pomohla. Mozes ho naucit rozpit sa aj z druheho prsnika, napr pomocou cievky. Je to velmi jednoduche. Drzim palce 😉
@zabulka1 neboj niekedy su len obdobia tzv laktacna kriza, alebo dietatko rychlo narastie, ale mliecko sa zas prisposobi. Tu druhu stranu (hrubsiu) das do flasky s ohriatym predtym tvojim odsatym mliekom. Dieta je spokojne lebo mu mlieko ide lahsie a zaroven sa podporuje tvorba na tom prsniku. Je to super 🙂. Treba si len najst grif a uvidis, pocasw to uz ani nebudes potrebovat 😉
Presne v 4 mesiacoch aj moja malá odmietala jeden prsník, neskôr cez deň oba. U nás však kríza trvala dlho a skoro som prišla o mliečko uplne. Podľa mna robíš veľmi dobre, že odsávaš. Mne sa podarilo odsávačkou mliečko rozbehať super - je to iné ako keď bábätko saje a pri stimulovaní som presne cítila kedy sa mliečko rozbehlo naplno. Určite vyhľadaj laktačnú poradkyňu. Ja som to neurobila, malá mi pila pekne z prsníka iba v noci, cez deň mi ho začala uplne odmietať a odstávala som do 9 mesiacov. Našťastie mliečka som mala veľa, tak som mala plný mraziak a rozmrazované mi dcérka pila ďalšie 2 mesiace. Držím palce
@liv1
@andrea_lokajova dievcata dakujem maly mi uz papa aj z druheho prsa akurat ze aj s cievkou ho mussim dokrmovat lebo este sa mi nevytvorili tolko mlieka ale aspon ze sa uz nezlosti,verim ze sa to rozbehne😇
V prvom rade nedokrmovat. Babatko treba prikladat a prikladat,aby stimulovalo tvorbu. Moj maly ma tiez reflux, a dr nam max odporucila sirup gastrotuss ci nutriton kasicku.
A babatko vzdy vytiahne ine mnozstvo ako odsavacka. Netreba sa nou riadit. Skus viac streidat prsniky,prikladat co najviac v noci. Ako beries senovku a benedikt? 3x3?